NYHET - Lampemesterens Flowerpot – Soft Green

20. september 2019
NYHET - Lampemesterens Flowerpot – Soft Green
Så kan vi endelig løfte sløret for vår egen utgave av Flowerpot-lampen. Vi har i samarbeid med &tradition, fått utviklet vår egen utgave av den flotte Flowerpot VP3 Bordlampe og Flowerpot VP1 Pendel i Soft Green.

Flowerpot-pendelen ble designet av Verner Pantons i 1969, hvor han eksperimenterte med nye materialer, som plast, pleksiglass, stål, skumgummi og andre syntetiske stoffer. Med inspirasjon fra Flowerpower-bevegelsens "peace, love and harmony", samt opprøret mot de tidligere generasjoners normer, materialisme og familieidealer, designet han Lampen som en hyllest til hele bevegelsen.

Lampen ble raskt populær og hang etter kort tid i mange private hjem verden over. På bakgrunn av suksessen med Flowerpot VP1-pendelen, designet han i 1971 Flowerpot VP3-bordlampen, som også fikk stor suksess.

Lampen fikk comeback på 1990-tallet hvor den store interessen for 1960- og 1970-tallets design oppstod. Man skulle den gangen være heldig for å finne lampen på loppemarked eller internett, men den ble heldigvis relansert i 2003, da &tradition igjen brakte liv i den ikoniske klassikeren.

Designklassiker i naturens yndlingsfarge


Siden 1960-tallet har Flowerpot-lampen vært kjent for sitt store utvalg av farger. I dag er det fortsatt mange farger å velge mellom, og med Lampemesterens nye utgave er det en mer.

Det er aldri en enkel oppgave å velge en farge, men etter lang tids overveielser og grundig trendresearch, er valget falt på Soft Green. Den rolige grønne fargen – en lett gul-basert grønn, er som tatt direkte ut fra en bølgende eng. Den nøytrale fargen gir følelsen av stillhet og ro, og er lett å integrere i den skandinaviske stilen.

Fargen passer lett i tidens trender, der mental helse og velværebevegelsen fortsatt er i farten. Samfunnets voksende interesse innen velvære, selvpleie og gjenforening med naturen har skapt fokus rundt naturens farger i innredningen, og her passer den myke grønne fargen perfekt.

Er du med på nåtidens retrobølge er lampen et must i hjemmet. Den tidløse lampen har i den grad vist sin verdi som designklassiker – Et unikum som symboliserer et stykke dansk designhistorie og designmessig passer inn i mange stilarter. Vi er ikke i tvil om at kombinasjonen av den rolige grønne fargen og Verner Pantons praktfulle lampe, blir en kjempehit.

Kjøp den flotte Flowerpot i Soft Green her.