Louis Poulsen lanserer de ikoniske designene PH 5 og PH 5 Mini i nye monokrome farger

29. august 2024
Louis Poulsen lanserer de ikoniske designene PH 5 og PH 5 Mini i nye monokrome farger
Louis Poulsen har nettopp lansert de ikoniske pendellampene PH 5 og PH 5 Mini i fire nye monokrome farger, inkludert Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy og Dusty Indigo. Disse nye fargene gir en moderne og stilig oppdatering av Poul Henningsens klassiske design, som opprinnelig ble lansert i 1958.

Et designikon med tidløs funksjonalitet
Poul Henningsen utviklet PH 5-pendelen som en respons på de stadige endringene i glødepærenes form og størrelse. Målet var å skape en lampe som kunne brukes med alle lyskilder og samtidig gi et mykt, behagelig og blendfritt lys. Dette ble oppnådd ved hjelp av Henningsens treskjermsystem, som sørger for at lyset blir jevnt fordelt og behagelig for øynene. PH 5 er kjent for å avgi et nedadrettet lys som også lyser opp lampens egen ramme, noe som skaper en myk og behagelig lysutstråling fra midten av pendelen.

Nye farger, samme klassiske skjønnhet
De nye monokrome fargene Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy og Dusty Indigo gir de velkjente PH 5- og PH 5 Mini-pendlene en moderne vri. Fargene er nøye utvalgt for å passe til både moderne og klassisk interiør, og gir et elegant preg til ethvert rom. PH 5 Mini, som ble lansert i 2017, er en mindre versjon av den originale PH 5 og har en øvre skjerm med en diameter på ca. 30 cm. Den mindre størrelsen gjør den ideell for mindre rom eller som et supplement til den større PH 5.

Vitenskapelig tilnærming til lys
Poul Henningsen hadde en vitenskapelig tilnærming til lysdesign. Hans treskjermsystem, som han oppfant i 1925, er basert på den logaritmiske spiralen, som sikrer en jevn fordeling av lyset og eliminerer blending. Dette gjør PH 5 og PH 5 Mini til ideelle pendler for belysning i spisestuen, over kjøkkenbordet eller i andre rom der det er behov for et behagelig og funksjonelt lys.

En arv av kvalitet og design
PH 5 og PH 5 Mini har siden introduksjonen blitt populære over hele verden og er blitt symboler på dansk design. Deres evne til å tilpasse seg ulike lyskilder og interiører gjør dem til tidløse produkter som løfter ethvert rom. De nye monokrome fargene tilfører en friskhet til den klassiske designen, samtidig som de beholder funksjonaliteten og den estetiske appellen som Henningsen opprinnelig strebet etter.

Med lanseringen av disse nye fargevariantene fortsetter Louis Poulsen tradisjonen med å forene funksjon og form på en måte som både hyller fortiden og ser inn i fremtiden. De nye PH 5- og PH 5 Mini-pendlene er nå tilgjengelige og klare til å bringe sitt ikoniske lys til nye hjem over hele verden.

Se alle PH 5- og PH 5 Mini-lampene i de monokrome fargene her