Louis Poulsen lanserer flere eksklusive jubileumslamper - PH Snowball og Panthella 160 Portable

3. august 2024
Louis Poulsen lanserer flere eksklusive jubileumslamper - PH Snowball og Panthella 160 Portable
For å feire Louis Poulsens 150-årsjubileum har det ikoniske designhuset utvidet jubileumskolleksjonen med to unike spesialutgaver, inkludert PH Snowball Anniversary Edition Matte White/Pale Rose og Panthella 160 Portable Anniversary Edition Brass Metallised/Opal White. Disse nyhetene, som lanseres i 2024, er skapt for å feire designhusets rike historie og hylle to av de mest betydningsfulle skandinaviske designerne, Poul Henningsen og Verner Panton.

PH Snowball ble designet av Poul Henningsen i 1958, og PH Snowball ble første gang stilt ut på Kunstindustrimuseet i Danmark (nå Designmuseum Danmark) som en del av utstillingen "Glass, lys og farge". Med sin sfæriske silhuett, som består av åtte nyanser, gir PH Snowball et eksepsjonelt blendingsfritt lys som Henningsen alltid har strebet etter å skape. Jubileumsversjonen har en vakker, matt hvit utside kombinert med diskrete, lysrosa, reflekterende sider og en messingramme. Denne kombinasjonen gir lampen et varmt og luksuriøst utseende som over tid vil få en vakker patina og gi lampen karakter. PH Snowball Anniversary Edition vil bli produsert i et begrenset opplag på 600 eksemplarer på verdensbasis, hvorav 300 er forbeholdt Europa. Hver lampe vil bli individuelt nummerert og gravert med "Europe" på skjerm 4, noe som gjør hver enhet unik.

Verner Pantons Panthella ble opprinnelig designet i 1971, og har blitt en designklassiker med sin myke, organiske form og funksjonelle lysutslipp. Panthella 160 Portable Anniversary Edition er en kompakt, bærbar versjon av Pantons ikoniske design. Med en skjerm som bare måler 160 mm i diameter og en toppmutter i metallisert messing, kombinerer denne lampen eleganse med mobilitet. Den innvendige reflektoren er hvit, noe som sikrer et behagelig og jevnt lysutslipp gjennom den transparente opalskjermen. Dette gjør Panthella 160 Portable ideell til bruk i hjemmet, der den kan tilføre både stil og funksjonalitet.

Begge jubileumslampene presenteres i en elegant fargekombinasjon Matte White/Pale Rose med polerte messingdetaljer som vil utvikle en vakker patina over tid. Disse varme metalltonene tilfører et vintagepreg som passer perfekt til ethvert interiør og understreker lampenes estetiske verdi. Tidligere i år lanserte Louis Poulsen også andre jubileumsversjoner, blant annet en ny PH Artichoke-pendel i størrelsene Ø480 og Ø600, en PH 5-pendel av Poul Henningsen og en AJ Mini bordlampe av Arne Jacobsen. De nye lampene Panthella Portable og PH Snowball føyer seg nå inn i denne ikoniske kolleksjonen, som feirer Louis Poulsens 150 år lange historie med stil og eleganse.

Se alle de unike lampene i den enestående jubileumskolleksjonen fra Louis Poulsen her.