Ekte danske designklassikere fra Vipps boligtilbehør kommer nå til Lampemesteren

19. august 2024
Ekte danske designklassikere fra Vipps boligtilbehør kommer nå til Lampemesteren
Det hele startet i 1939 da Holger Nielsens kone ønsket seg en smart løsning for oppbevaring av avfall til den nyåpnede frisørsalongen sin. Nærmere bestemt begynte det hele i 1932 da Holger Nielsen vant en bil, som han senere byttet inn mot en metallpresse slik at han kunne lage ting til hjemmet sitt. Som den dyktige smeden han var, oppfylte Holger sin kones ønske og skapte det som skulle bli et ikon for dansk design: Vipp pedalbøtte. Det som gjorde denne bøtten spesiell, var den spesielle mekanismen som gjorde det mulig å åpne og lukke den med foten. Dette var starten på et ekte designeventyr som senere skulle omfatte møbler, kjøkken og et helt hotellkonsept. Vipp er fortsatt et familieeid, uavhengig dansk designfirma som drives av Holgers datter, Jette Egelund, hennes to barn Kasper og Sofie og 55 ansatte i København.

Den klassiske pedalbøtten produseres fortsatt i dag, men har i løpet av de siste 80 årene vokst til å omfatte et utall forskjellige versjoner, størrelser og flere fargevarianter. Selv om pedalbøtten fortsatt er Vipps signaturprodukt, lanserer det danske merket også en rekke andre produkter til hjemmet, som alle kjennetegnes av den samme rene designen: De rene linjene, de enkle nordiske formene og det nøytrale fargeskjemaet er med på å definere Vipps unike designspråk.

De mange vakre designene er nå også tilgjengelige på Lampemesteren. Her kan du oppdage Vipps designeventyr og utforske deres unike tilnærming til design, som på en fantastisk måte kombinerer praktiske og estetiske hensyn. Nesten alle produktene kommer i samme fargeskala, noe som gjør dem enkle å kombinere på tvers. Du finner hele utvalget av vakre kreasjoner fra Vipp her.