Design møter kosmos i Elara-pendelen fra italienske Lodes

22. juli 2024
Design møter kosmos i Elara-pendelen fra italienske Lodes
Den slovenske industridesigneren Nika Zupanc har latt seg inspirere av det fantastiske universet av planetbaner og samspillende himmellegemer, og har tatt sin nyeste lampedesign til nye kosmiske høyder. Med sin vakre forening av ringer og kuler skaper Elara Pendant en harmonisk helhet og fullfører det astrale temaet med sin flytende struktur som inntar interiøret med samme uanstrengte ynde som måner og planeter i det ytre rom. Siden Zupanc ble uteksaminert fra designskolen i Ljubljana i 2000, har han designet vakre og gjennomarbeidede kreasjoner for en lang rekke selskaper, deriblant den italienske belysningsprodusenten Lodes, som kan vise til mer enn 70 års erfaring med belysning. Du finner mer design av Nika Zupanc rett her.

Elara er både Zevs' elskerinne i gresk mytologi og Jupiters åttende største måne i astronomien. Navnet passer perfekt til det astrale temaet som preger hver eneste detalj i Elara-anhengets design. Dette kommer til uttrykk gjennom de tynne og helt regelmessige metallringene som danner en vakker overlapping i midten av lampen. Nederst på den vertikale ringen er det et sfærisk element - som en planet i sin bane. Sfæren inneholder lampens lyskilde i form av en innebygd LED-modul med en effektiv energiomforming som sikrer et klart og direkte lys. Sfæren har et lysutløp i hver ende, slik at lyset strømmer ut i en dobbeltstråle med en varm glød som enkelt kan lyse opp hele rommet. Når lampens opplys treffer den horisontale ringen, oppstår det et vakkert skyggemønster som forstørres på veggene i rommet, noe som tilfører lampens lyskvalitet et unikt aspekt. Den horisontale ringen kan justeres i forskjellige posisjoner for å eksperimentere med ulike uttrykk og endre lampens generelle utseende. Dette gjør det også mulig å justere skyggemønsteret når lampen er slått på, noe som gir både lampen og lysmønsteret et personlig uttrykk.

Elara Pendant er tilgjengelig i flere versjoner, størrelser og fargevarianter. Du finner hele den vakre pendelkolleksjonen her