FLOS STORIES: Marcel Wanders' Skynest forener teknologi og poesi

29. juni 2024
FLOS STORIES: Marcel Wanders' Skynest forener teknologi og poesi
Marcel Wanders' kreative og poetiske design får en ny dimensjon med Skynest, hans nyeste lysdesign for Flos. Skynest kombinerer formell eleganse med teknisk innovasjon og er både kunstnerisk og sofistikert. Med en LED-stripe vevd inn i et tekstilrør skaper Skynest en kurvlignende form som er både estetisk tiltalende og teknologisk avansert.

Skynest består av 24 LED-lysstaver som er dekket av en tofarget tekstilstruktur. Lyset sendes kun ut fra den hvite siden, mens tekstilfargen forblir synlig på utsiden. Kombinasjonen av de ulike lyselementene med 48 fargede bjelker på begge sider gir liv til lampen. Resultatet er en eterisk, lett tilstedeværelse som er tydelig inspirert av håndverksverdenen, men med en uventet teknologisk vri.

Wanders' intuitive idé om å bruke veving som en ny lyskilde er både revolusjonerende og overraskende. Mens det å veve lampeskjermer er nærmest standard i håndverksinspirert belysning, gjør perspektivskiftet - å gjøre kurven til selve lyskilden - Skynest til et nyskapende designobjekt. Det skaper en bro mellom to verdener som i økende grad konvergerer i vår moderne tid.

Selve navnet, Skynest, er også svært symbolsk: Det vekker minner om Wanders' tidligere mesterverk og maner frem bildet av et svevende reir av lys - en drømmende og poetisk visjon. Skynest er også et eksempel på bærekraftig design. Den er laget av resirkulert og fullstendig resirkulerbar plast (PL). Hver del holdes på plass av spesielle mikrokoblinger, og det brukes ikke lim til å montere de ulike delene. Hele lampen kan enkelt demonteres for reparasjoner og utskiftninger.

Marcel Wanders' Skynest er ikke bare en lampe, men en kunstnerisk tolkning av lys som på en vakker måte kombinerer tradisjonell håndverksestetikk med moderne teknologi og bærekraft. Denne innovative designen gir nytt liv til belysning og inspirerer med sin kreative og miljøvennlige tilnærming.

Se hele Skynest-serien fra Flos her

Original tekst av FLOS i FLOS STORIES