Verdensberømt klassiker fra 1977 i ny, elegant nikkelfinish

3. juni 2024
Verdensberømt klassiker fra 1977 i ny, elegant nikkelfinish
Siden den italienske arkitekten og interiørdesigneren Vico Magistretti designet Atollo-bordlampen i 1977, har akkurat denne modellen stått som arketypen på den klassiske designerbordlampen. I 1979 vant lampen designprisen Compasso d'Oro, og den har siden vært utstilt på blant annet Museum of Modern Art i New York, Kunstgewerbemuseum i Zürich og Museum Für Kunst und Gewerbe i Hamburg.

Atollo er en vakker oppvisning i enkle, geometriske former som glir vakkert inn i hverandre. Den sylindriske basen gir stabilitet, mens den kjegleformede spissen skaper et perfekt balansepunkt for den halvkuleformede lampeskjermen. Med Atollo-bordlampens særegne minimalistiske og formorienterte uttrykk har Magistretti vært forut for sin tid med denne vakre kreasjonen, hvis monokrome, metalliske overflate understreker den stilrene enkelheten. Hittil har lampen vært tilgjengelig i hvitt, svart, gull og bronse. Nå er den imidlertid også tilgjengelig i en skinnende nikkelfinish med et ultramoderne utseende som kompletterer den minimalistiske designen på en vakker måte.

Lampen er utstyrt med to standard stikkontakter som er plassert under skjermen. Siden skjermen er laget av metall, slipper ikke lyset ut, men ledes mot lysuttaket i bunnen, noe som skaper et effektivt downlight som også fokuserer på den vakkert formede basen. Skjermens halvkuleform hindrer lyset i å blende ut til sidene, noe som sikrer et direkte lys i en behagelig kvalitet.

Atollo bordlampe finnes i tre versjoner: 238 Small, 239 Medium og 233 Large. Modell 238 har en vanlig trykkbryter, mens bryteren på modell 239 og 233 har en innebygd dimmefunksjon som gjør at du kan justere lysstyrken slik at den passer til enhver anledning, tid og formål. Med en høyde og diameter på 70x50 cm fungerer Large-versjonen også godt som gulvlampe.

Se hele Atollo-serien her