FLOS STORIES: Almendra - naturens nye lysende magi

24. februar 2024
FLOS STORIES: Almendra - naturens nye lysende magi
I en fortryllende symfoni av design og natur har den spanske designeren Patricia Urquiola skapt et mesterverk av lys - Almendra. Dette modulære belysningssystemet hyller mandeltreets former og farger på en måte som fremkaller poesi i luften. Et ambisiøst prosjekt som ikke bare omfavner estetikk, men også bærekraft, alt støttet av eksepsjonell design og teknologi.

Patricia Urquiolas fremtidsvisjon
"Almendra er både frøet og lyset, og det lever inne i skallet, som en liten hytte, et rom som inneholder frøet og beskytter det. Jeg ønsket å utforske mandelens energi. Lampen er fortsatt et mekanisk objekt, men i nær fremtid ser jeg for meg en lampe som kan åpnes og lukkes, som har sin egen mobilitet." .

Poesi, lys og bærekraft i en vakker syntese
Almendra er tilgjengelig i tre ulike modeller: Almendra Arch, Almendra Organic, som minner om grener fra et tre, og Almendra Linear, som består av modulære blader der 3, 4 eller 6 moduler kan settes sammen på kryss og tvers.

På vei mot bærekraft
Almendra er i samsvar med ISCC-protokollen (International Sustainability & Carbon Certification) og er designet med bærekraft i tankene. Bladene og diffusorene er laget av et spesielt polykarbonat som er et biprodukt fra papirproduksjon, og det brukes ikke lim til å montere produktet. Almendra kan tas helt fra hverandre, noe som betyr at hver enkelt del kan resirkuleres.

Naturlig fargepalett
Patricia Urquiola har valgt en svært naturlig fargepalett inspirert av mandeltreets farger. Vakre matte overflater som Off-White, Nude, Ocher og Anthracite kompletteres av to metalliske farger, Bay Blue Metallized og Lilac Metallized.

Modulær og justerbar belysning
Alle Almendra-modellene gjør det mulig å endre lysretningen under installasjonen. Hvert blad kan roteres i trinn på 60º for å oppnå en annen konfigurasjon og lysstemning. Bladene kan plasseres i de angitte posisjonene (A-B-C-D-E-F) så lenge armaturets symmetri respekteres, slik at lampen forblir balansert når den er montert.

Tilfør hjemmet ditt et snev av naturlig magi med Almendra - Se hele sortimentet her.

Originaltekst av FLOS i FLOS STORIES.