Berik stuen, soverommet eller kontoret med en ekte dansk klassiker. Se de vakre bordlampene i messing her!

1. april 2024
Berik stuen, soverommet eller kontoret med en ekte dansk klassiker. Se de vakre bordlampene i messing her!
Classic Collection fra Warm Nordic har samlet en rekke vakre kreasjoner fra danske interiørdesignere på 50- og 60-tallet som passer perfekt inn i moderne interiørdesign, enten stilen er minimalistisk, klassisk eller trendy. Mange av designene fra denne perioden har et tidløst uttrykk og en ekstravagant håndverksmessig kvalitet som skiller seg ut fra moderne interiør. Resultatet er at klassisk design tilfører interiøret et unikt preg, og når det kombineres med moderne design, får hjemmet en personlig og omfavnende stil.

En av hovedpersonene i dette overflødighetshornet av flott design er Svend Aage Holm-Sørensen, som i egenskap av kunstsmed hadde en god forståelse for potensialet i ulike materialer og visste hvordan de kunne brukes på nytt. I dag er Holm-Sørensens stil som designer ikke bare rettet mot det nordiske markedet, men også det internasjonale markedet viser interesse for designerens særegne og eksperimentelle uttrykk. Det danske designermerket Warm Nordic har gjenutgitt flere av Holm-Sørensens vakre kreasjoner. Du finner dem alle her.

I 1952 designet Holm-Sørensen bordlampeserien Brass Top, som på en vakker måte eksemplifiserer dansk designs fantastiske evne til å kombinere oppfinnsomhet og enkelhet i vakre kreasjoner som har et utpreget moderne, nordisk uttrykk, samtidig som de beholder alle de elegante trekkene som kjennetegner den klassiske stilen. Den navngitte lampeskjermen, den matchende rammen og det sfæriske elementet i enden av ledningen er laget av massiv messing, noe som gir lampen et utpreget klassisk utseende. Den asymmetriske lampeskjermen i lakkert metall og fotens iøynefallende design gjør imidlertid lampen til et spennende blikkfang med en unik personlighet. Lampeskjermen har også karakteristiske lyshull langs kanten, noe som gir en ekstra dimensjon til lyseffekten og skaper en unik signatur for lampeserien. Du finner alle de flotte fargevariantene av den vakre designlampen her.