Rene linjer og klare farger i en herlig kombinasjon: se Cellu-serien fra Normann Copenhagen her!

28. mars 2024
Rene linjer og klare farger i en herlig kombinasjon: se Cellu-serien fra Normann Copenhagen her!
Cellu-kolleksjonen er en moderne tolkning av den klassiske lampeskjermen i brettet papir. Designet er tilpasset dagens estetikk med en skjerm i polypropylen for økt holdbarhet, som hviler på en søyle i pulverlakkert aluminium og en sokkel i pulverlakkert stål, begge med et karakteristisk, robust utseende.

Hjernen bak den vakre kolleksjonen er den unge danske designeren Simon Legald, som ble uteksaminert fra Kunstakademiets Designskole sommeren 2012. Arbeidet hans består av både små og store produkter, ofte skapt i skjæringspunktet mellom håndverk og industri. I sin design bruker Simon Legald teknikker som er nødvendige i designet og en del av uttrykket, og fremhever dem visuelt i stedet for å skjule dem. I løpet av Legalds flerårige samarbeid med Normann Copenhagen har mange av hans innovative ideer og designkonsepter blitt realisert i vakre kreasjoner. Du finner hele utvalget av Simon Legalds design her.

Spesielt karakteristisk for Cellu-serien er den vellykkede kombinasjonen av klassiske og moderne designelementer. Skjermen viser designens tydelige referanser til de ikoniske plisserte lampeskjermene. Et element som er bevart, samtidig som designet som helhet har fått en moderne og oppdatert estetikk som passer til moderne interiør. Designet kjennetegnes særlig av de markante proporsjonene og de klassiske referansene. Sokkelen har et helt særegent, forstørret uttrykk som understrekes ytterligere av pulverlakkens iøynefallende og lekne fargekombinasjoner. Cellu er dermed en åpenbar forening av gammelt og nytt, vakkert kombinert i et design som trekker veksler på både klassisk håndverk og nye, moderne designprinsipper.

Cellu-serien består av både bord- og gulvlamper i flere vakre fargekombinasjoner. Du finner dem alle her.