To nye, vakre fargevarianter av Ray-pendelen fra Globen Lighting.

21. mars 2024
To nye, vakre fargevarianter av Ray-pendelen fra Globen Lighting.
Åpenhet, transparens, letthet og ynde er stikkord som beskriver lyskolleksjonen Ray fra svenske Globen Lighting. Kolleksjonen, som består av pendler, gulv- og taklamper, er designet og utformet av den irske designeren Patrick Hall, som også er administrerende direktør i Globen Lighting. Etter 30 år som prosjektleder og designingeniør står Hall bak flere vellykkede belysningskolleksjoner og -serier. Du finner hele vårt utvalg av Halls kreasjoner her.

Alle lampene i Ray-serien kjennetegnes av den åpne, doble metallskjermen. Det harde, solide materialet oppveies imidlertid av formen, som er preget av myke kurver og en svak asymmetri. Dette tilfører designen en delikat eleganse og et vakkert organisk uttrykk som gir inntrykk av en lett og svevende skjerm - et ekte interiørdesign-høydepunkt. Så langt har pendlene bare vært tilgjengelige i nøytrale farger og en messingversjon. Men nå kommer den vakre designen tilbake i en knallgrønn og blå versjon som ytterligere forsterker designet med sitt vakre fargespill.

Den kunstferdige åpenheten som kjennetegner pendelens design, omfavner lyskilden uten å skjerme den, noe som sikrer en klar og direkte belysning samtidig som pæren blir en viktig del av lampens visuelle uttrykk. Av samme grunn er lampen utstyrt med en E27-sokkel som passer til et bredt spekter av pæretyper. Det er en god idé å velge en globepære som kompletterer lampens utseende og tilfører et dekorativt element til helheten. Det som kjennetegner Ray Pendel, er den fleksible plasseringen av lampeskjermene, som gjør det mulig å sette dem sammen på mange forskjellige måter. Du kan velge om du vil plassere lampene overfor hverandre, slik at de får en vakker speileffekt, eller om du vil plassere dem inni hverandre, slik at det oppstår et genialt samspill mellom mønstrene i begge lampeskjermene.

Se begge Ray-pendlene her.