Nye tilskudd til lampekolleksjonene Tolomeo og Ilio fra Artemide i eksklusive spesialutgaver

29. januar 2024
Nye tilskudd til lampekolleksjonene Tolomeo og Ilio fra Artemide i eksklusive spesialutgaver
2023 var året da flere vakre spesialdesign fra det italienske designermerket Artemide så dagens lys. Dette inkluderer både en juleutgave av den ikoniske arkitektlampeserien Tolomeo, som har vært i produksjon siden lampen ble designet i 1987, og en eksklusiv Limited Edition-utgave av gulvlampeserien Ilio for å feire seriens 10-årsjubileum. Begge utgavene har den samme strenge designen som kjennetegner resten av serien, og har samme utmerkede kvalitet i henhold til funksjonene.

Spesialutgaven Tolomeo har en vakker kobberfinish på overflaten og kommer i et mindre format som er omtrent halvparten så stort som den originale bordlampen. Dette gir en vakker designlampe som også passer til mindre skrivebord og overflater med begrenset plass. Lampen er en del av den prisbelønte arkitektoniske lampeserien Tolomeo, designet av Giancarlo Fassina og Michele de Lucchi for Artemide. Siden lanseringen i 1987 har Tolomeo vunnet en rekke priser, blant annet Compasso d'Oro Award i 1989 og Observeur du Design Paris i 2001, og har prydet utallige skrivebord over hele verden. Du kan lese mer om den vakre serien og dens historie her.

Ilio-serien, designet av Artemides grunnlegger Ernesto Gismondi, er kjent for sin ekstremt detaljerte design, rene geometri og minimalistiske uttrykk. Alle disse trekkene som kjennetegner Ilio-serien og gir den høy gjenkjennelsesverdi, er bevart i jubileumsutgaven, men med en fascinerende overflatebehandling. Belegget er påført ved hjelp av en spesiell PVD-teknikk som har gjort det mulig å skape en trinnløs overgang fra gyllen nederst til sølvgrå øverst. Jubileumsutgaven av Ilio er kun produsert i 2000 eksemplarer. Hvert eksemplar er merket med et serienummer og Ernesto Gismondis signatur. Du finner jubileumsutgaven sammen med resten av lyskolleksjonen her.