Funksjonell belysning innkapslet i visuell kunst: se IXA-serien fra Artemide.

7. mars 2024
Funksjonell belysning innkapslet i visuell kunst: se IXA-serien fra Artemide.
Elegant design møter fleksibel funksjonalitet i den nye lampeserien IXA, utviklet av det internasjonale designstudioet Foster + Partners for italienske Artemide. Lampene kjennetegnes av sitt unike designkonsept, der balanse, likevekt og harmoni står i sentrum for alle beslutninger som tas om lampens visuelle formspråk og funksjonelle utforming. I utformingen av IXA har Foster + Partners latt seg inspirere av de dynamiske skulpturene til den amerikanske billedhuggeren Alexander Calder, som innkapsler ideen om elegant balanse gjennom presisjon og raffinert håndverk. Seriens ulike bord-, gulv- og vegglamper har alle det samme sfæriske lampehodet og den slanke rammen, og noen av dem er utstyrt med en motvekt som skaper et vakkert samspill mellom letthet og tyngde i de kontrasterende formene.

Samspillet mellom lampenes visuelle estetikk og deres funksjonelle egenskaper er et viktig prinsipp i utformingen av den nye, vakre IXA-lampeserien. Takket være en sinnrik kombinasjon av vekter og motvekter kan hver enkelt lampe roteres på flere måter, slik at både stativ og lampehode kan justeres og lysretningen endres. Flere av lampene er utstyrt med innebygde dimmere på lampehodet. Med disse kan du justere lysintensiteten trinnløst opp eller ned, slik at du også har fleksibilitet og kontroll over selve belysningen.

Hver av de ulike lampetypene i IXA-serien finnes i tre fargevarianter: hvit, svart og gul, alle i et vakkert monokromt fargevalg som fremhever lampens kunstneriske uttrykk på en vakker måte.

Du finner hele den vakre serien her.