Kroatisk kjenning i nye farger og former: Se de nye Arigato-lampene her

17. april 2023
Kroatisk kjenning i nye farger og former: Se de nye Arigato-lampene her
Grupa Products lanserer kjente design i nye farger og former.  

Det kroatiske designstudioet Grupa står bak en rekke fantastiske lampedesign, og nå kommer en av deres mest populære lamper i nye nyanser. Arigato-lampene, som til nå kun har eksistert i enten hvite eller svarte farger, kan nå kjøpes i to spennende tre nye toner: skoggrønn, blå og rød.  

De opprinnelige Arigato-lampene er selskapets bestselgende modeller – og derfor er det også naturlig at det er nettopp Arigato-kolleksjonen som får en oppdatering. Foreløpig kommer fargeoppdateringen kun til Grupas pendler og vegglamper.  

På den annen side lanserer også de tre dyktige kroatiske designerne bak serien en helt ny vegglampe – nemlig Arigato Extra Short, som, som navnet tilsier, er en kortere versjon av den velkjente Arigato-vegglampen. Den nye modellen kommer også i grønt, blått, rødt, svart og hvitt.

Som alltid er lampene både designet og produserte i Kroatia. Grupa Products samarbeider med en lokal fabrikk som har produsert lamper i over 60 år. På denne måten sikrer de tre designerne bak selskapet, Filip Despot, Ivana Pavić og Tihana Taraba, for at produksjonen både holder deres høye kvalitetsstandard og at lampene får den finishen som er tiltenkt i designprosessen.  

”Som designere har vi mange spørsmål og dilemmaer angående konstruksjon og materialene vi ønsker å bruke og de riktige metodene for å fullføre produktet. Når vi er produsenter, kan vi endelig svare på alle de spørsmålene,” forteller de tre designerne på nettsiden deres.  

Mange glemmer eller vet ikke at Kroatia har en stolt og dyp designtradisjon helt tilbake til da landet var en del av Jugoslavia - og Grupa Products beviser at deres Zagreb-baserte selskap kan være blant de helt store designselskapene fra blant annet Danmark og Italia. Ikke bare estetisk, men også når det gjelder kvalitet: Grupa er kjent for sin oppmerksomhet på detaljer, og ved å velge å produsere designene deres lokalt i Kroatia, vet du at du får et toppkvalitetsprodukt.

Se alle de nye produktene her