Unik og dekorativ svensk design | Lampemesteren ønsker Globen Lighting velkommen til butikken!

20. oktober 2022
Unik og dekorativ svensk design | Lampemesteren ønsker Globen Lighting velkommen til butikken!
Det er en stor glede at vi her hos Lampemesteren kan ønske varmt velkommen til Globen Lighting, som med sine mangfoldige, funksjonelle og fabelaktige design tilbyr et produkt for ethvert behov og enhver stil.  

Det svenske designselskapet ble grunnlagt i 1983 av Anders Hall og hans kone Anne Charlotte Hall, etter en tilfeldig introduksjon til belysningsindustrien. Det hele startet i 1972, da Anders Hall skulle finne på en alternativ og ikke minst kreativ bruk av 5000 overflødige plastdeksler til ostebrett, som onkelen hans hadde solgt til et firma som senere gikk konkurs. Dette fikk Anders Hall til å gå i tenkeboksen, hvor han etterfølgende endte med å bore et 42 mm hull i toppen av dekselet, lime frynser i bunnen og montere en lampefatning på toppen – og WUPTI ble hans første lampe født under navnet «Stina». Denne taklampen ble deretter fulgt av en bordlampe, bestående av to sammensatte plastdeksler montert på en lampefot, som fikk navnet «Bullen», som du i dag finner i bruktbutikker og retromagasiner. Disse to lampene markerer begynnelsen på en livslang lidenskap for belysning samt en perlerekke av utsøkte produkter, inkludert forskjellige bordlamper, taklamper, vegglamper, gulvlamper, pendler, barnelamper og utendørslamper som vil utfylle alle typer innredningsstiler.  

Globen Lighting drives i dag fra hovedkontoret i Svenljunga av andre generasjon med Alexander Hall som CEO og 14 andre ansatte. I samarbeid med eksterne designere og deres eget in-house designteam, skaper Globen Lighting en stor og mangfoldig portefølje av unike og estetiske design, som et resultat av et kollektivt moderne, interessant og oppfinnsomt designspråk som gjør at du kan finne en lampe, som matcher ditt behov og din stil perfekt!  

Se hele utvalget vårt av Globen Lighting-produkter her