Muuto og designer Tom Chung skaper nye perspektiver - Se de finurlige Pito- bordlampene her

25. juli 2022
Muuto og designer Tom Chung skaper nye perspektiver - Se de finurlige Pito- bordlampene her
Mobilitet, holdbarhet og letthet. Dette er prinsippene designer Tom Chung bruker i sin dedikerte designprosess, hvor han har et skarpt fokus på å forbedre objektene som danner rammen for våre innemiljøer. Det er derfor åpenbart at den kanadiske designeren har valgt å samarbeide med designselskapet Muuto, som er karakterisert ved estetiske, funksjonelle og ærlige design i høy kvalitet og utsøkt håndverk.

Muuto har røtter i den skandinaviske designtradisjonen med fokus på fremtiden, noe navnet deres også antyder, da det betyr ‘nye perspektiver’ på finsk. I samarbeid med nøye utvalgte samtidsdesignere tolker de sin designfilosofi sammen, og kombinerer designernes talenter med Muutos interne kreative team med et resultat som representerer det beste skandinavisk design kan tilby. Sammen utvider de Muutos kulturarv gjennom bruk av fremtidsrettede materialer, teknikker og en modig, kreativ tankegang som genererer nye perspektiver på skandinavisk design.

Tom Chung er en selvstendig designer med et designstudio i Canada som fokuserer på industrielle objekter og innendørsrom. Drevet av menneskers romoppfatning, produserer Chungs interesse for design moderne industridesign som kombinerer moderne kultur og lokal industri, med fokus på ytelsen til produkter beregnet for både hjemlige, industrielle og offentlige miljøer.  

Gjennom samarbeidet med Muuto, fikk Chung skapt en utradisjonell versjon av en batteridrevet bærbar bordlampe med en klar referanse til formen og funksjonen til en typisk lommelykt. Bordlampen er laget av raffinert anodisert aluminium, som du kan få i to forskjellige farger, som begge understreker dens elegante form og åpenbare funksjonalitet som er inspirert av verktøy som typisk brukes til fjellklatring. Piton er en allsidig belysningskilde, som kan brukes liggende i vinduskarmen, vippende på hyllen og stående i entreen. Det er kun fantasien som setter grenser for dette designet, som du også enkelt kan bruke i uteområdene dine, da den har IP54-tetthetsgrad, som gjør at den tåler støv og direkte vann godt.

På grunn av allsidigheten er du derfor heller ikke tvunget til å sette deg fast på kun ett sted i boligen, da du enkelt kan flytte den både inne og ute etter ditt behov for godt, behagelig og stemningsfullt lys. Etter full lading har lampen en lystid på rundt 6 timer på 100% lysstyrke og 13,5 timer på 50% lysstyrke – og på den måten kan du selv stille inn ønsket belysning og stemning. Piton er en bemerkelsesverdig og dekorativ belysningskilde som lyser opp rommet på mer enn én måte, og vil derfor garantert fange oppmerksomheten til dine gjester, uansett om den er slått på eller ikke.

Se de unike Piton portable-bordlampene her