Spennende nyheter fra Louis Poulsen - Se de nye PH-lampene her

13. juni 2022
Spennende nyheter fra Louis Poulsen - Se de nye PH-lampene her
I 2022 har Louis Poulsen gjort oss veldig glade her på Lampemesteren! Det ikoniske belysningsselskapet har lansert enda flere fantastiske nyheter. Denne gangen har de videreutviklet et velkjent design, som på mange måter er synonymt med måten Louis Poulsen former design og lys på i dag.

PH-designet ble skapt tilbake i 1926 av den innflytelsesrike danske designeren og arkitekten Poul Henningsen, som i den grad har satt sitt preg på den danske designhistorien gjennom hele karrieren. Dette skyldes blant annet at den innovative designeren utviklet sitt berømte treskjermssystem i 1926, da han ønsket å forbedre lyset i lampene sine ved å redusere ubehagsblending. Siden den gang har Henningsen designet hundrevis av lamper basert på det ikoniske treskjermssystemet, som garanterer en eksepsjonell lyskvalitet.

Akkurat som de andre PH-seriene kjennetegnes også de nye PH 3/3- og 5/5-variantene av det reflekterende treskjermssystemet, hvor armaturen i disse versjonene kommer i hvitt opalglass eller matt sortlakkert metall med en hvit innside. Dette gir dem et stilrent og eksklusivt utseende, som vil komplementere både de moderne og klassiske innredningsstilene og forbedre lysopplevelsen i butikker og restauranter. Uansett hvor de befinner seg, klarer de å skape en atmosfærisk belysning samt fungere som et unikt arkitektonisk statement piece.  

Disse nye PH 3/3- og 5/5-utgavene beskrives som ”full” størrelse, og bør derfor ideelt sett plasseres i rom med stor takhøyde, hvor de gir vakker og blendfri belysning. Her sprer de nye PH 3/3-lampene med transparente munnblåste opalglasskjermer i tre lag, samt versjonene mattsort overskjerm i metall i kombinasjon med mellom- og underskjermer i gjennomskinnelig opalglass et varmt og behagelig lys rundt pendelen. PH 3/3- og 5/5-versjonene med mattsorte metallskjermer og hvite innersider reflekterer derimot et flott og primært nedoverrettet lys ut i rommet. Ønsker du en enda mykere lysfordeling kan du med fordel sette inn det medfølgende frostede bunnglasset.  

Dekorer hjemmet ditt med et stykke dansk designhistorie som aldri går av moten!

Se alle de unike PH-lampene fra Louis Poulsen her