OYOY ser fremtiden i nostalgi - Nytt dansk merke på Lampemesteren

12. september 2022
OYOY ser fremtiden i nostalgi - Nytt dansk merke på Lampemesteren
Besøker du en flyplass i Danmark, vil du raskt oppdage at alle de sivile flyene har noe til felles. I tillegg til vinger, motorer og haler, er det noe som alltid skiller seg ut på danske fly – nemlig bokstavene OY lang siden.

Siden 1929 har det vært et krav at man tydelig maler flyets registreringskode langs siden av karosseriet, og dersom flyet er dansk skal denne koden starte med bokstavene OY.

Det er ingen offisiell forklaring på hvorfor det er nettopp den femtende og tjuefemte bokstaven i alfabetet som fikk representere Danmark og de danske flyene, men bokstavene gjør at man alltid kan se om et fly tilhører Danmark – og det er nettopp derfor OYOY Living Design heter som de gjør.

Ti år underveis


Det var i de sirkulære bygningene til TEKO-senteret et steinkast utenfor Hedens Hovedstad, Herning, at de første spadestikkene til OYOY ble tatt for ti år siden. Designer Lotte Fynboe skapte den ikoniske hengeskålen Pif Paf Puf i forbindelse med et designprosjekt på designskolen, og den 12. januar 2012 stiftet hun OYO Living Design.  

I 2018 kom Søren Anker Hansen med om bord på skipet som medeier og navigatør, men Lotte Fynboe er fortsatt den kreative styrmannen bak selskapets designmessige ror i dag. Dykker du ned i OYOYs hav av boligtilbehørsprodukter, vil du også oppdage at det er Fynboes navn som bobler opp, igjen og igjen.  

Å fremkalle barndomsminner og å skape nye


Når du kommer under overflaten på OYOY Livings Store Portefølje, vil du sikkert også oppdage en følelse av nostalgi. En elegant kjenthet den moderne familie kan bruke som anker og omgi seg med. Fine kreative kulisser som kan fremkalle barndomsminner, og fylle arenaen og scenen der livet utspiller seg.  

Hele herligheten henter inspirasjon fra den danske designtradisjonen, og det er også derfor OY brukes. Man kan se at OYOY Living Design lager danske design, og man kan se at selskapets produkter tilhører Danmark – akkurat som flyene, med OY langs siden.

Ta Toppu-serien som et eksempel, som inneholder vase, fat, skål og lampe. Toppu er laget av steintøy og er malt med striper som gir de ulike gjenstandene i serien en gjenkjennelighet og et vakkert grafisk uttrykk. De varme fargene og formene gir finurlig boligtilbehør som i ekte skandinavisk stil gir luftighet og eleganse til omgivelsene. De klassiske linjene, som Lotte Fynboe bruker er tidløse og uten periodeavslørende kjennetegn. Det er vanskelig å se om Toppu ble tegnet på 60-tallet eller i år 2022.

Toppu-tingene finnes i forskjellige naturlige jordnære toner, og passer fantastisk sammen på kryss og tvers av hverandre. Håndverket er på topp, og det er tydelig at Lotte Fynboe og Søren Anker Hansens OYOY Living Design vet hvordan de skal forme noe av det beste boligtilbehøret på markedet nå – det er derfor ikke tilfeldig at Toppu betyr å strebe etter det beste på japansk.

De små ufullkommenhetene til de håndlagde produktene gir dem mye personlighet og eksklusivitet. «In crafting there are no mistakes, just unique creations,» skriver OYOY Living Design selv på deres nettside, og det er nettopp disse Bob Ross-aktige ufullkommenheter og «små glade uhell», som gir det danske designselskapets produkter menneskelighet og sjel.

Utforsk OYOY Living Designs boligtilbehør her