Når en vegglampe går i ett med veggen – Se den >>supernormale<< Oplight fra Flos her

18. desember 2021
Når en vegglampe går i ett med veggen – Se den >>supernormale<< Oplight fra Flos her
Oplight fra Flos er en supernormal vegglampe – bokstavelig talt. Italienske Flos har slått seg sammen med den legendariske og epokegjørende London-fødte designeren Jasper Morrison, og har i samarbeid laget vegglampen i sin enkleste form.  

Jasper Morrison er kjent for å bidra til å skape designuttrykket og bevegelsen Super Normal, som beskriver de tingene som er normale. Objekter som enten er så allestedsværende at vi overser dem, og ting designet så anonymt at vi ikke legger merke til dem. BIC-pennen, bindersen, Fiskars-saksen og skiftenøkkelen.

Morrison syns ikke dette er dårlige design bare fordi de blir borte i mengden – snarere tvert imot; fordi når design er supernormale, så er de ifølge Jasper Morrison unntatt fra designer-ego og alt det hurlumhei som designere bruker for å forme og danne mediedekningen av produktene deres. Designene vi tar for gitt, som har den supernormale selvfølgeligheten, overlever. De overlever trender og tidens tendenser, og er i sin form preget av den overordnede funksjonen. Hensikten med designet veier tyngre enn selve designet.  

Derfor er Oplight strålende i sin enkelhet: Morrison tar utgangspunkt i lampens funksjon og formål, og tegner designet rundt den nøkternt og greit uten å skjerme lampens funksjonalitet. Med Oplight er du garantert belysning som ikke går av moten og vil overleve designtrender og mote.

”Oplight er den mest åpenbare og definitive formen som en vegglampe kan ha,” sier Jasper Morriso, og fortsetter:

”Jeg lurte på hvorfor anonymt designede objekter ofte var bedre enn designene til navngitte designere. Min konklusjon må være at det i de navngitte designene er en overlessing av designmessig ego.”

Se lampen på nettbutikken vår her!