Ikoniske Kaiser Idell-design i en ny, moderne nyanse!

8. mars 2022
Ikoniske Kaiser Idell-design i en ny, moderne nyanse!
Nå kan du glede deg! For i anledning av Fritz Hansens 150-årsjubileum relanserer de to ikoniske design av designer, Christian Dell, i en utsøkt Easy Grey-farge! Fritz Hansen ble etablert i 1872, og siden da har selskapet markert seg både på dansk og internasjonal designhistorie, som i dag har gjort dem til et eksklusivt og internasjonalt designmerke. I tillegg til å produsere design av høy kvalitet, er Fritz Hansen også preget av utsøkt håndverk og unike design, skapt av de ledende arkitekter og designere fra hele verden, der Arne Jacobsen, Kasper Salto og Cecilie Manz bare er noen av dem.

Fritz Hansen skaper tidløse og originale design, og er visjonær når det gjelder å få det beste ut av edle materialer. Her er alle detaljene nøye gjennomtenkt, slik at hvert møbel har en sterk identitet og en evne til å skinne i ethvert miljø, noe som selvsagt også gjelder de oppdaterte Kaiser Idell-designene. Den nye grå nyansen gir de originale designene en mer moderne og nordisk vri, som lett kan passe inn i alle typer interiør. I de nye versjonene er Kaiser-lampene også utstyrt med nydelige børstede messingdetaljer, som passer perfekt til den nøytrale nyansen, hvor børstet messing klarer å lyse opp ethvert miljø, og skape en koselig og varm atmosfære.  

Kaiser Idell


Den revolusjonerende designeren, Christian Dell, begynte å tegne sine første lamper tilbake i 1926, og siden da har han produsert den ene klassikeren etter den andre. Her må man fremheve hans Kaiser Idell-serie, som første gang ble introdusert i 1936, med den første Kaiser Idell lampen 6631 Luksus bordlampe, som fortsatt er symbolet på edelt germansk design. I tillegg er serien basert på hans verdenspatenterte svingledd, som manifesterer originalt, utsøkt og verdensklasse Bauhaus-design.

Kaiser Idell 6718 & Kaiser Idell 6722


Disse Kaiser Idell-lampene gjenspeiler tydelig Christian Dells evne til å skape unike Bauhaus-design i utsøkte materialer og med nøye konstruksjon. Med sin Kaiser Idell-sakselampe er Dells patenterte svingleddsskjerm kombinert med en utrekkbar saksearm, med mål om å gjøre lyset mer fleksibelt og fokusert etter brukerens behov. Hans Kaiser Idell pendel 6722 har en enkel og kompakt form som på grunn av sin beskjedne størrelse kan henge alle steder, både i klynger, i rekker eller for seg selv, hvor den sprer et nydelig, behagelig og nedoverrettet lys. Begge Kaiser Idell-lampene er nå tilgjengelig i en utsøkt Easy Grey-nyanse, som gir de originale designikonene et moderne og eksklusivt uttrykk.

Se alle lampene i Kaiser Idell-serien her