Tradisjonell eleganse og skarp stil for det klassisk innredede hjemmet

11. april 2022
Tradisjonell eleganse og skarp stil for det klassisk innredede hjemmet
I et sant festfyrverkeri av filigran og virvler gjør Caleb-lysekronen et stilig inntrykk som oser av selvtillit og eleganse. Det klassiske designet leder tankene til gamle herskapshus, hvor lysekronen har vært et avgjørende og bærende element i innredningen. Trenger spisebordet å skjemmes litt bort eller skal entreen ha et pust av ekte Jane Austen-idyll, så er en Caleb akkurat tingen.
Calebs buede armer og virvler skaper et øyeblikkelig blikkfang og gjør lampen til det samlede elementet i ethvert rom fra kjeller til loft. Man kan med fordel henge lampen midt i rommet, hvor det vakre designet virkelig kan komme til sin rett. For det velvoksne kjøkken-allrom kan man til og med vurdere to Caleb-lysekroner med enten fem eller åtte armer, som gir en virkelig overdådig dynamikk når lys og skygger får fritt spillerom mellom de mange snirkler.

Sammen med det lekre lyset sprer lampen sin unike sjarm, og man kan nesten høre ballkjolene suse og champagneglassene klirre når bryteren slås på. Det storslåtte og perfekte designet kompletteres av moderne belysningsmetoder – her kan man godt glemme alt om dårlig inneklima, brannfare og stearinlysflekker: lyset fra de åtte LED-pærene når helt ut i hjørnene og holder samtidig strømregningen nede.  

De elegante viklingene stilles i harmonisk kontrast til det rå og solide kjedeopphenget, som forener lampens mange detaljer til en vakker helhet. Hvis hjertet ditt banker for et old-school-design, der det industrielle møter det svevende og grandiose, er Caleb akkurat lampen for deg. Og det blir enda bedre: lysekronen kommer i to versjoner med fem og åtte armer; det finnes til og med en Caleb-vegglampe i samme lekre design, slik at både vegger og tak kan få gleden av Lucandes siste mesterverk.

Se hele serien av Caleb-lamper her