Tre spennende nyheter til veggen – se vegglampene Pan, Pilke Signature og Spiegel her!

14. januar 2022
Tre spennende nyheter til veggen – se vegglampene Pan, Pilke Signature og Spiegel her!
Vegglamper kan være anonyme små lyskilder. Lamper som oppfyller sine belysningsoppgaver uten å gjøre noe ut av seg og uten å forstyrre i innredningen. Er du på jakt etter en vegglampe av den typen, bør du bla deg videre – for her kommer tre nye vegglamper som kan skape stemning og spenning i enhver innredning!

Signature 18 Vegglampe fra finske Pilke

Hvis man skulle forestille seg det arketypiske Finland, ville nok de fleste tenke på landets store, imponerende skoger. Skoger, der gran, furu og bjørk danner en palett av brune, grønne og hvite nyanser – og skoger der mennesker har levd i årtusener med dyp respekt og forståelse for naturen. Over 75 prosent av Finlands landareal er skog, og derfor gir det god mening at det finske folket i dag er noen av verdens ledende innen trehåndverk. Et håndverk som i stor grad smitter av på finsk design.

Pilke, tidligere kjent som Showroom Finland, har laget en lang perlerekke av lamper som hyller deres finske designhistorie – og Signature er, som navnet tilsier, Pilkes signaturlampe. Signature finnes i forskjellige former, både som pendel og bordlampe, men her er det altså fokus på den lille Pilke Signature 18, som med sine 18 centimeter i diameter er et lite stykke av de nevnte finske skogene og den nevnte finske trehåndverkstradisjonen, som kan bringe naturen opp på veggen i stuen, kjøkkenet, soverommet eller kontoret.

Se den lille søte Pilke Signature 18 her!

Pan Vegglampen fra franske DCW

Man har levd under en ganske stor stein hvis man har unngått å høre The Beatles’ store hit Back in the U.S.S.R, som ble utgitt i 1968 som åpningen på det godt anmeldte ”White Album”. Sangen åpner med lyden av et jetfly som tar av – og var man så heldig at man hadde stereoversjonen, og selvfølgelig et stereoanlegg, kunne man høre jetflyet ta av fra den ene stereohøyttaleren og fly avgårde i den andre.  

I takt med stereolydens fremmarsj og stadig mer avanserte opptak, begynte mange lydteknikere å eksperimentere med panorering: fenomenet hvor man med en skruknapp kan sende lyd til enten høyre eller venstre øre – og det er herfra den vakre Pan-vegglampen har fått navnet sitt.

Bak lampens design står den alltid innovative og alltid talentfulle tyske designeren Simon Schmitz, som er kjent for å inkorporere mekanisk bevegelse i designene sine. Foran på lampen er det en skruknapp, og den heldige eieren av en Pan-vegglampe fra DCW kan bruke skruknappen til å panorere lampens lys fra høyre til venstre – og som en ekte lysets George Martin bak miksepulten, kan du panorere lampens lys akkurat der du trenger det!

Se lampen og en video av lampens funksjon her!

Spiegel Vegglampen fra Verpan

Uansett hvilken aviskiosk du besøker i Tyskland, vil du nesten alltid kunne kjøpe avisen Der Spiegel. Der Spiegel er Tysklands absolutt største og mest innflytelsesrike nyhetsmagasin, og siden krigens slutt har det tysktalende publikum kunne oppdatere seg ukentlig på innenlandske og utenlandske nyheter i avisen, som i dag har over 14 millioner ukentlige lesere.

I 1969 ble mediehusets hovedkvarter i Hamburg oppdatert med et interiør som passet til tidens nyanser – og hvem andre enn den danske designlegenden Verner Panton kunne påta seg en slik belysningsoppgave? Verner Panton fikk stort sett fire tøyler, og samarbeidet med Der Spiegel ga en rekke av Pantons mest ikoniske design – blant annet Spiegel-vegglampen som det er snakk om her.

Lampen ble brukt mange steder i mediehuset, og hele vegger ble dekket av den danske designerens genistrek av en belysningsgjenstand. Du kan derfor trygt henge den ikoniske og helt unike vegglampen i hjemmet ditt – uansett om den skal henges alene, eller i et helt sett med Spiegels. Verner Pantons arbeid hos Spiegel Publishing er fortsatt anerkjent som et av designernes mest fremragende verk, og med Spiegel-lampen kan du invitere et stykke ikonisk dansk design inn i innredningen.

Se Spiegel i børstet aluminium her!

Se resten av utvalget vårt

Hvis ikke de tre ville nyhetene fra Pilke, DCW og Verpan kunne inspirere deg, er det nok av andre vegglamper å se her på nettsiden vår. Se dem her!