Det ikoniske VL Studio-designet fra Louis Poulsen kommer tilbake!

11. august 2022
Det ikoniske VL Studio-designet fra Louis Poulsen kommer tilbake!
Det er alltid utrolig spennende når Louis Poulsen introduserer nye lanseringer, fordi da vet man at et nytt og spennende designikon er på vei. Denne gangen har det danske designselskapet vært i en tur i arkivet og funnet en ikonisk studielampe frem – nemlig VL Studio!

Dette designet ble laget tilbake på 1940-tallet av arkitekt og designer Vilhelm Lauritzen, som designet det til DRs gamle radiohus i København. ’Studio’-navnet ble valgt fordi noen av lampene ble brukt utenfor studioene for å indikere med enten grønt eller rødt lys om et opptak pågikk. Lauritzen var faktisk arkitekten bak hele funkisbygningen, hvor det ble til et ’gesamtkunstwerk’, som betød at han designet alle interiører og detaljer til bygningen. I samarbeid med Louis Poulsen utviklet han naturligvis også en bred kolleksjon av lamper, hvor VL Studio-lampene var blant dem. Senere ble imidlertid alle disse lampene til bygningen tatt ut av produksjon, men siden har flere av lampene blitt relansert, med VL Studio som den siste i rekken.

VL Studio-designet er tilgjengelig som både bord-/gulvlampe samt vegglampe i forskjellige størrelser, slik at du kan få riktig modell til ditt behov og din stil. Alle VL Studio-lampene er karakterisert av den unike sammensetningen av nydelig trelags opalglass, som fungerer som et fint motstykke til den polerte messingen med et mykt og varmt uttrykk, eller den mattsvarte finishen som gir lampen et moderne og grafisk uttrykk. Kontrasten mellom materialene gjør designet ekstremt estetisk og spennende å se på, slik at det fungerer både som en praktisk belysningskilde så vel som et dekorativt element i innredningen. Vegglampens skjerm kan også dreies 90 grader til enten høyre eller venstre, slik at du bedre kan målrette og kontrollere retningen på det diffuse, behagelige og blendfrie lyset.

Pryd hjemmet ditt med et stykke dansk designhistorie med en VL Studio-lampe, som aldri går av moten!

Se den komplette VL Studio-serien her