Finsk peonpendel med sjel og skjønnhet - Se den nye Pilke Pioni her

14. desember 2021
Finsk peonpendel med sjel og skjønnhet - Se den nye Pilke Pioni her
”Målet mitt er nådd når en form har litt sjel og skjønnhet.”

Slik forteller den finske designeren og ingeniøren Janne Ussi-Autti, som har stått bak alt mulig – blant annet en forsterkerinnpakning og en biologisk nedbrytbar kam – om designet sitt, og hvordan han nå kaster seg over lampedesign hos Pilke i det sørlige Finland.  

Janne har grepet sin presise og skarpe ingeniørpenn og produsert pendelen Piono. Navnet er finsk og betyr peon, blomsterfamilien som blant annet inneholder stauden og hagerosen, og som en stor blomst henger lampen lett i rommet og sprer lys og hygge.

Lampen lever samtidig på Pilkes verdier, og i bærekraftig bjørk, felt i underkant av 200 kilometer fra Pilkes produksjon, er formet i en kombinasjon av tradisjonelt finsk håndverk og moderne datadesign. I ekstremt tynt bjørkeved bøyes blomstens blader, og den ferdige konstruksjonen settes sammen uten bruk av metallskruer og lim.

De tynne sidene betyr at lampens lys slipper ut av treverket og skaper glød i årer og kvister, som gir skjermen en naturlig tekstur. Pendelen hopper ut og svever lett og elegant inn i innredningen, hvor den vil spre nytelse og hygge, som alltid har vært Pilkes misjon – for som de sier på den sørfinske lysfabrikken: «bare mørkets mestre kan være lysets mestere.»

Lampen er tilgjengelig i hvit og svart, og kommer i to størrelser med vingespenn på henholdsvis 52 og 38 centimeter. Den lette konstruksjonen betyr en lampe på litt over en halv kilo, som både er sterk som et finsk bjørketre, men sart og fin som en hagerose i bakgården.  

Finn den Pilke Pioni-pendelen som passer i ditt hjem her!