Det sjarmerende spøkelset – Ghost gulvlampe fra Woud

10. august 2021
Det sjarmerende spøkelset – Ghost gulvlampe fra Woud
Bare la ghostbusterne sove, for her har vi et gjenferd som man ikke vil bli kvitt. Wouds vakre og sjarmerende Ghost er nå kommet i en større gulvlampemodell som gir nye spennende muligheter til å gi hjemmets kroker et elegant og finurlig preg. Med inspirasjon fra de vakre antikke oljelampene som en gang stod på både fyrstens så vel som på festbondens nattbord, har tyske Andreas Kowalewski kledd den klassiske formen i en lekker moderne skjerm av gjennomsiktig opalglass.

Dette skaper en illusjon av et vennlig lysende spøkelse som lurer i hjørnene i hjemmet. Hvorfra den utbrer sitt vakre diffuse lys. På dagtid, når lyset er av, gir det rillede opalglasset innrykk av en lett hvit duk kastet over den smale svarte metallrammen. Denne enkle nordiske kontrasten mellom svart og hvit gjør lampen enkel å plassere i det klassiske hjemmet, hvor den også enkelt kan flyttes rundt med det praktiske håndtaket.  

Ghost er blitt til i et samarbeid mellom Studio Kowalewski og danske Woud. Tyske Kowalewski er utdannet tømrer og industriell designer. Arbeidet hans dyrker den praktiske minimalismen som kan skape meningsfylte produkter som både forskjønner, men samtidig også fungerer i hverdagen. Denne filosofien passer perfekt med danske Woud, som siden grunnleggelsen i 2014 har arbeidet sammen med mer enn 30 forskjellige designtalenter med en felles lidenskap for den elegante nordiske minimalismen. En Woud-lampe vil alltid være gjenkjennelig på den stilrene tilnærmingen, hvor funksjonalitet og estetikk avbalanseres nøye og kvalitet alltid er i høysetet.

Denne erkeskandinaviske designfilosofien er tydelig å se i den flotte Ghost, hvor klassisk og moderne går hånd i hånd og sammen skaper en større helhet. Det elegante preget av humor og personlighet gjør Ghost til et oppkvikkende og fengslende element i ethvert rom. Lampens lysstyrke kan også dimmes, slik at lysuttrykket alltid passer optimalt til stemningen i rommet fra intime middager til koselig lesing i favorittlenestolen. Aldri har en hjemsøkelse vært mer velkommen.

Se den vakre og sjarmerende Ghost i både gulv- og bordmodell her