Kizu-bordlampen snur dansk design på hodet - nå kledd i grått.

1. juni 2021
Kizu-bordlampen snur dansk design på hodet - nå kledd i grått.
Den ikoniske marmorbordlampen viser nå sine dristige kurver og fengslende balansekunst kledd i smakfulle gråtoner som spiller vakkert sammen med den hvite lampeskjermen. Designet er et prakteksempel på den respektfulle ørefiken danske New Works prøver å gi til dansk design. Det er ønsket om å sikre Danmarks ledende posisjon i den internasjonale designverdenen uten å bryte med de behagelige naturfargene, de selvsikre enkle silhuettene og det funksjonelle kvalitetshåndverket som driver motoren hos københavnske New Works.  

Ambisjonen om å bevare det kreative momentet skinner utvetydig fra Kizu-bordlampen. De to motstridende geometriske formene møtes i et mildt kyss som hele tiden virker som om det er en lett bris fra en knust tragedie. Den nye grå marmorbasen understøtter denne kunstneriske kontrasteffekten til den hvite akrylskjermen. Samtidig gir de naturlige hvite linjene i marmoren designet en harmonisk sammenhengende kraft, som forbinder den hvite skjermen og den grå basen i deres prekære dans. Det kan ikke være tvil om at det er dansk design, men likevel mislykkes det konvensjonelle vokabularet i forsøket på å innkapsle nøyaktig hva som står på spill i den nye Kizu.  

Kizu-bordlampen er uttenkt av norske Lars Tornøe. Han startet med den enkle ideen om to identiske former som balanserer oppå hverandre, men med motstridende funksjon; base og skjerm. Fra den frie avprøvningen av forskjellige former og proporsjoner, ble Kizu født. Ifølge Tornøe selv er det i kombinasjon av de enkle formene og designets logiske sammenheng som gjør det så ikonisk. Den nye grå fargen viser tydelig at denne spennende New Works-lampen, i likhet med merket i seg selv, fremdeles har mye potensial til å overraske og imponere.

Hele den vakre Kizu-serien kan ses hos Lampemesteren her