Tilbake til Framtiden – Den klassiske Opala-lampe iført futuristisk messing

16. juni 2021
Tilbake til Framtiden – Den klassiske Opala-lampe iført futuristisk messing
Med det nye kontrasuttrykket mellom den kjølige hvite lampeskjermen og de varme messingnyansene både på topp og bunn, løftes Opala-seriens futuriske eleganse opp i nye høyder. Den opprinnelige Opala-lampen ble designet av sønderjyske Hans J. Wegner på 70-tallet til rommene på Hotel Scandinavia i København. Det klassiske lampedesignet imponerte allerede den gang gjennom den fengslende moderne grensende til futuristiske utforming. Både gulvlampe- og bordlampe-modellen oppnår en elegant balanse mellom den slanke rammen og den vakre ekspansive skjermen. Lyskilden boltrer seg under det hvite opalglasset, hvorfra det strømmer klart og behagelig ut i rommet.

Den tysk-danske møbelarkitekten Hans J. Wegner studerte ved Kunsthåndverkskolen i København på 1930-tallet og tegnet møblene til Aarhus Rådhus på 1940-tallet, som designedes av Arne Jacobsen. I tillegg til sine vakre lamper ble Wegner spesielt kjent for stolene sine, herunder spesielt The Chair, der Kennedy og Nixon regjerte under sin berømte TV-debatt i 1960. Wegners lange og prisvinnende karriere ble kronet i 1997 med en æresdoktor ved The Royal Art College og Art i London. Både den berømte heisependelen og de nylig aktuelle Opala-lampene har, takket være deres tidløse skjønnhet, vært i konstant produksjon i flere tiår siden de først så dagens lys.

Med de lekre nye messingfargene stråler Opala av retro futurisk sjarm som aldri før. Både det klassiske og nå spesielt det moderne hjemmet vil med en Opala i stuen kunne legge det avgjørende preget på innredningen. Den danske kvaliteten er ikke til å ta feil av med materialer som, som alltid, er fra den absolutte toppskuffen. Lampen kommer både som bordlampe og gulvlampe, noe som gir en høy grad av fleksibilitet i innredningen. Drømmer man om en ekte dansk klassiker som har vist seg å være spesielt standhaftig mot tidens tann, så er en Opala det perfekte valget.

Se denne og alle de andre vakre variantene av Opala her