Pantop Portable Bordlampe – klassiske design i bærbar versjon

21. oktober 2021
Pantop Portable Bordlampe – klassiske design i bærbar versjon
Har man vært blant de heldige eierne av en Pantop bordlampe, kjenner man utvilsomt frustrasjonen ved å måtte velge hvor det flotte designet skal stå og dermed frata resten av hjemmet det lekre lyset. Denne frustrasjonen er nå fortid. Hos Verpan har de oppdatert den ikoniske 80-tallslampen med den nyeste funksjonaliteten fra 2020-tallet. I tråd med Pantons alltid fremadstormende modernistiske ånd, er lampen nå blitt bærbar, slik at den fantastiske varme gløden kan nytes overalt fra kjøkken til stue til altan eller terrasse. Det innebygde batteriet gir syv timers lys i 3 justerbare intensiteter, så Pantop alltid bidrar til den perfekte atmosfæren.  

All denne smarte funksjonaliteten er pakket inn bak akkurat den samme vakre retro-moderne fasaden som Verner Panton skapte i 1980. Som alltid hos Verner Panton, har den klassiske danske minimalismen fått et karismatisk deksel med deilige myke kurver og sterke farger. Effekten er en lampe som stråler av sjarme og personlighet, men som likevel er lett gjenkjennelig som en ekte dansk designklassiker. Pantop er i bunn og grunn fortsatt et funksjonalistisk design med lyskilden satt inn på toppen av den klokkeformede skjermen, hvorfra lyset gir en mild indirekte bølge ut av den brede bunnen.

Med sitt nå retro-moderne utseende er en Pantop dermed ekstremt enkel å passe inn i både moderne og mer tradisjonelt innredede hjem. Det er akkurat det Verner Pantons genialitet besto av. Mens mange av hans samtidige skapte minimalistiske mesterverk i klassiske materialer, hadde han et unikt øye for hvordan moderne former skulle kobles med moderne materialer og farger. Med en Panton-lampe og spesielt med en Pantop får man dermed et unikt preg av originalitet og livlighet, som kun de færreste danske klassikerne helt klarer å kapsle inn. Pantop Portable kommer i mange flotte farger fra den sprudlende primære til den mer dempede, det gjenstår kun å gå på oppdagelse.

Se Pantop Portable i forskjellige nyanser her