Luceplan vinner Red Dot med Illan pendel - Best of the Best

12. april 2021
Luceplan vinner Red Dot med Illan pendel - Best of the Best
Den imponerende Illan Pendel fra Luceplan mottar enda en pris – ’Best of the Best’- prisen i belysningskategorien, i den prestisjetunge Red Dot Design Award 2021

Illan ble designet av Zsuzsanna Horvath i 2019. Siden begynnelsen har lampen fått mye oppmerksomhet for det imponerende uttrykket, den teknologiske tolkningen og materielle termer. Allerede et par måneder etter lanseringen mottok Illan prisen ‘Design Plus’ av Light + Building 2020 og nå også den ettertraktede ‘Best og the Best’ 2021 av Red Dot Design Award.  

Red Dot-organisasjonen forklarer i sin begrunnelse at mer enn 60 produkter har blitt evaluert av den internasjonale juryen. Det har vært fokus på kvaliteten på designet og graden av innovasjon gjennom den lange vurderingsprosessen. Illan Pendelen fra Luceplan har overbevist jurymedlemmene og ble enstemmig tildelt Red Dot: ‘Best og the Best’-prisen i 2021.

Innovativt design med fokus på bærekraft

I tillegg til et estetisk levende utseende er Illan-pendelen underlagt en luftig bevegelse. Den lagdelte skjermen i tynt og fleksibelt tre, blir hjulpet av tyngdekraften for å skape volumet som gir lampen karakter. Strukturen i tre er sertifisert av FSC® (Forest Stewardship Council®). I tillegg til de bærekraftige materialene, brukes produksjonsprosesser med minimal miljøpåvirkning. Emballasjen er begrenset i størrelse og gir besparelser på både materialer og fraktkostnader. Til slutt garanterer bruken av høyeffektive lysdioder og dimmesystemer bemerkelsesverdige energibesparelser.

Det var derfor ikke kun det innovative designet, men også fokus på bærekraft som overbeviste Red Dot Juryen om at Illan Pendelen var vinneren av ’Best og the Best’ 2021.

Den vakre Illan Pendel kan bestilles her