NYHET - Gå ikke glipp av Louis Poulsens PH Limited Edition 2020 - PH 2/1-bordlampen

1. september 2020
NYHET - Gå ikke glipp av Louis Poulsens PH Limited Edition 2020 - PH 2/1-bordlampen
Som en hyllest til Poul Henningsens geniale lysfilosofi, lanserer Louis Poulsen en ny Limited Edition hver høst, basert på en av hans eksisterende design. I 2020 kan man derfor kjøpe den enestående Limited Edition 2020 - PH 2/1 Ravfarget glass Bordlampe fra 1. oktober til 31. desember.

De tre glasskjermene er munnblåste i ravfarget glass, noe som bidrar til å gi en varm og gylden belysning i rommet. Kombinert med en ramme i ubehandlet messing, oppnår lampen et sofistikert og innbydende utseende som tilfører rommet en varm eleganse.

Det velkjente treskjermssystemet er uttenkt av Poul Henningsen i 1926. Han var ikke fornøyd med lyset fra den nye glødepæren, som for alvor hadde inntatt de danske hjem. Han savnet den varme gløden som man kjente fra den gamle petroleumslampen. Han bestemte seg derfor for å utvikle en ny lampeskjerm som reduserte den ubehagelige blendingen og samtidig forberedte lyset fra den elektriske pæren. Han oppfant ikke bare en ny lampeskjerm, men et system som endret lampens historie.

Det er mer enn 90 år siden Louis Poulsen fikk øynene opp for Poul Henningsens lamper, og siden da er det produsert atskillige Louis Poulsen-lamper med initialene PH. I dag er Poul Henningsen fortsatt en av favorittlampedesignerne. Hans arbeid med forholdet mellom lysstruktur, skygger, blending og fargegjengivelse, samt hans fascinasjon for det menneskelige behovet for både lys og mørke, er fortsatt grunnlaget for Louis Poulsens belysningsfilosofi.

Se PH 2/1 Ravfarget glass Bordlampen her, hvor den er tilgjengelig fra 1. oktober til 31. desember 2020