NYHET - PH5-lampen i tre nye autentiske nyanser

14. august 2020
NYHET - PH5-lampen i tre nye autentiske nyanser
Som en tilføyelse til PH5-lampeserien, kommer pendelen nå i tre nye farger; mattlakkert svart, hvit eller en frisk blå. De nye monokrome fargene gir den klassiske PH5-lampen et mer autentisk utseende. Et autentisk utseende som passer perfekt inn i den moderne innredningen der hjemmets innredning ikke kun skal være vakker, men gjerne fortelle en historie og vekke en følelse. På samme tid er det fokus på funksjon i hjemmet og her kommer lampens nedoverrettete og blendfrie lys helt til sin rett over sofa- eller spisebordet.

PH5-lampen – ekstraordinær lampedesign av Poul Henningsen
På begynnelsen av 1920-tallet hadde det elektriske lys for alvor kommet inn i de private hjem. Den danske designeren, arkitekten og forfatteren Poul Henningsen, var ikke fornøyd med den nye formen for belysning, som etter hans mening kastet et umulig lys; enten var lyset alt for skarpt eller så slukte skjermen det meste av lyset. Han skapte derfor den første PH-lampen som skjulte lyskilden og samtidig reflekterte lyset ut i omgivelsene.  

Lampen ble en stor suksess, men på grunn av lyskildens konstante endring i form og størrelse, satte han seg ned for å lage en videreutvikling av lampen som imøtekommer de nye pærene; PH5-lampen, oppkalt etter sin 50 centimeter store diameter, ble en suksess og er i dag tilgjengelig i mange forskjellige farger. Den ble i 2017 lansert i en mindre størrelse på 30 centimeter, som fikk navnet PH5 Mini.


Se både PH5- og PH5 Mini-pendelen her, i de nye monokrome fargene.