NYHET - 16PLUS fra designmerket Mazo

16. januar 2020
NYHET - 16PLUS fra designmerket Mazo
Ønsk velkommen til det danske designmerket; Mazo. Mazo ble lansert våren 2019, hvor de samtidig presenterte sin første lampekolleksjon 16PLUS.

Mazo produserer og relanserer ikoniske internasjonale designklassikere. Med de eksklusive rettighetene til å fremstille og lansere møbler fra den danske arkitekten Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984), tror de på at de mest fremtidsrettede designene skapes ved å omfavne fortidens opplevelser. De skaper nye design i kvalitetsmaterialer i samarbeid med nye og dedikerte designere, som i likhet til Mazo, har en forkjærlighet for det nordiske og japanske designet, samt forstår balansen mellom funksjon og skjønnhet.

16PLUS ble opprinnelig designet i 1979 av den danske/japanske designeren Snorre Læssøe Stephensen. Snorre fant sin vei inn i leir- og porselensverdenen i et lekfullt samarbeid med sin far Magnus Læssøe Stephensen. I en lang periode var Snorre bosatt i Japan, der han studerte japansk porselenstradisjon, samt japansk brukskunst.

Serien med lamper består av to typer vegglamper, to pendler og en bordlampe – alle er bygget opp rundt den elegante lampeskjermen i benporselen, som på samme tid er både skjør i uttrykket og skåner øynene fra å bli blendet. På grunn av styrken i benporselen, kan det fremstilles tynnere enn tradisjonelt porselen, noe som gjør den lettere og mer elegant i uttrykket.

Gjennom det tynne porselenet skinner et blidt lys med en stemningsgivende effekt, mens den samtidig tillater et direkte lys fra skjermens åpning. Både bordlampen, vegglampene og den ene pendelen kan justeres i posisjon for å få maksimalt utbytte av det direkte lyset.

Se hele 16PLUS-serien her.