Louis Poulsen lanserer fire lamper i Black Edition – I en begrenset periode!

27. november 2019
Louis Poulsen lanserer fire lamper i Black Edition – I en begrenset periode!
I 2012 begynte Black Friday for alvor å dukke opp her hjemme. I starten var det en online ting der nettbutikkene ga prosenter på en rekke varer, mens de fysiske butikkene først kom med noen år senere. I dag er det veldig mye større enn det, og vi kjenner etterhvert alle til fenomenet.  

I forbindelse med Black Friday 2019 lanserer Louis Poulsen fire av de ikoniske lampene deres i en svart versjon. Men kun i en begrenset periode fra 29. november til 31. desember 2019. Så hvis du alltid har ønsket deg en PH 3½-2½ Bordlampe, PH 3½-3, PH5 eller PH5 Mini Pendel i en svart versjon, er det nå du skal slå til!

De fire lampene er designet av den anerkjente Poul Henningsen. Han hadde en helt spesiell tilnærming til belysning med tanke på struktur, skygger, blending og fargegjengivelse. Siden Louis Poulsen innledet et samarbeid med Poul Henningsen på 1920-tallet, har de skapt design og belysning basert på hans treskjermssystem, samt hans syn på design og belysning.

Da Poul Henningsen første gang så den elektriske pæren i starten på 1920-tallet, var han ikke fornøyd med lyset man fikk fra pæren. Han satte seg derfor ned for å utvikle en lampeskjerm som både skjulte lyskilden og reflekterte lyset ut i rommet. Arbeidet hans resulterte i 1926 i det fantastiske treskjermssystemet som ga et helt fantastisk og blendfritt lys.

Blant annet er de to lampene; PH 3½-2½ Bordlampe og PH 3½-3 Pendel bygget opp rundt treskjermssystemet og er to av de lampene som kommer i en Black Edition.  

Basert på utviklingen av pæren, lagde Poul Henningsen i 1958 en videreutvikling av systemet sitt; femskjermssystemet, for å tilpasse lampens egenskaper i forhold til de nye lyskildene. Med stor suksess skapte han PH5 Pendelen, som er fullstendig blendfri, uansett hvilken lyskilde man velger og uansett hvilken høyde lampen henger i. PH 5 Pendel og PH 5 Mini Pendel er bygget opp rundt det skjermsystemet og kan i resten av 2019 også bestilles i den svarte versjonen.  

PH Lampene er i dag populære som aldri før, og kun i 2019 kan du få de fire unike Black Friday-lampene. Du kan bestille lampen din her.