Tidløs innovasjon – Model 2065 fra Astep

27. august 2019
Tidløs innovasjon – Model 2065 fra Astep
Model 2065 fra Astep bygger på Gino Sarfattis design fra 1950-tallet. Han var kjent for å eksperimentere med materialer, belysningsteknologi og produktteknikker - Det var ofte her han hentet inspirasjon.

Model 2065 er fremstilt i materialet Metakrylat, som er et plastmateriale som er mye sterkere og lettere enn glass. Da Gino Sarfatti første gang mottok prøver av materialet i 1949-50, førte hans eksperimenterende tilgang frem til den tidløse pendelen Model 2065.

Den består i sin enkelthet av to tallerkenformede skjermer av opal metakrylat, som sammensatt gir en enkel form. Formen minner aller mest om en UFO og med det svartmalte aluminiumsrøret i forlengelse av ledningen, synes pendelen også svevende i rommet. Kombinasjonen av den opale skjermen og det svarte aluminiumsrøret gir lampen et stringent og tidløst uttrykk.

Ved relanseringen i 2016 ble den opprinnelige glødepæren skiftet ut med 5 LED-pærer, som sikrer et jevnt lys hele veien rundt. Det behagelige lyset fra den opale skjermen, gir en behagelig og myk belysning til rommet og tilfører rommet en hyggelig atmosfære.
I samme forbindelse presenterte Astep en ny versjon, hvor den øverste ”tallerkenen” har fått en svart soft touch belegning. Det gir et skarpt grafisk uttrykk, mens det nedadgående lyset skaper et mer intimt lysrom, som byr inn til nærhet og hyggelig samvær rundt spisebordet.

Se de tre versjonene av Model 2065 her