Mazo

Mazo er et dansk designmerke som ble lansert våren 2019. Sammen med lanseringen kom deres første lampekolleksjon 16 PLUS, som er inspirert av de nordiske materialene og kombinert med nesten tusen år gamle japanske tradisjoner innen keramikk. Lampekolleksjonen består av to typer vegglamper, en bordlampe og to forskjellige pendler. I tillegg til belysning, jobber Mazo med møbler til hjemmet. De produserer og relanserer ikoniske internasjonale designklassikere, samt de skjulte perlene som opprinnelig kun er produsert i et lite antall.  

De har fokus på å skape vakkert funksjonelt design, med et enkelt formspråk og sanselige uttrykk. Lampens skjørhet kommer til sin rett når den samtidig lar det varme lyset skinne gjennom lampens keramiske skjerm, og beskytter øynene mot å bli blendet. Som en kontrast gir den solide og formspendte eiken et rolig og nordisk uttrykk.
16PLUS Bordlampe Hvit - Mazo
NOK 3 244,00
Varen er på lager
Viser 1 av 1 produkter

Mer om Mazo Design

Lampekolleksjonen 16PLUS i benporselen og eik ble opprinnelig designet i 1979 til en utstilling med samme navn, på Designmuseum Danmark. Bak designet står den dansk/japanske keramikeren Snorre Læssøe Stephensen, som fortsatt fremstiller keramikken sin i studioet sitt og i butikken på Nordsjælland. Han fant veien til å jobbe med porselen og leire i samarbeid med faren sin; designer og arkitekt Magnus Læssøe Stephensen. Magnus’ design er også representert i Mazos kolleksjon i form av unike møbeldesign.

Snorres inspirasjonskilder og teknikker har røtter som går nesten tusen år tilbake fra japanske tradisjoner. Allikevel har hans særegne design et moderne uttrykk som forblir enkelt og delikat. Han bodde en lang periode i Japan, der han studerte de japanske keramikktradisjonene og japansk brukskunst. Etterfølgende designet han selv til den Kongelige Porselensfabrikk, og senere stod han for den daglige ledelsen for keramikk på den Danske Designskole.

Bak Mazo står Snorres sønn; Magnus Stephensen, sammen med Louise Buus og Magnus Sangild. De har fokus på å skape tidløs design som fortsatt er relevant om 50 år. Selv forteller Magnus Stephensen at; ”forutseende og før sin tid, som min farfar var, da han for eks. tegnet vår WNG Chair, er det like viktig at alle designene våre kan bestå gjennom generasjoner og er anvendelige i fremtiden”
Del bildene dine med @lampemesteren
Tagg #yesLampemesteren, så blir bildene dine kanskje vist her. Inspirer og la deg inspirere fra en unik bolig til en annen.