Prisbelønt design

PRISVINNENDE DESIGN

iF Design Award, Compasso d'Oro, Red Dot Award og Bo Bedres Design Awards. Det er mange priser du kan vinne hvis du lager god design - her kan du lese historiene om de prestisjefylte prisene og se lampene som har vunnet.

Prisbelønte lamper hos Lampemesteren

Hvert år deles det ut designpriser rundt om i verden, og de beste av de beste innovative produktene blir hedret med priser og trofeer. De mange anerkjente designprisene markerer dem som på en eller annen måte setter retningen for designfaget - og prisene er et prestisjefylt kvalitetsstempel som gjør at designere kan kalle seg prisbelønte.
 
Som en av de største belysningsbutikkene fører vi et bredt utvalg av lampene som har mottatt priser opp gjennom årene - og i artiklene nedenfor kan du gå på oppdagelsesferd blant de mange prisbelønte modellene som inspirerer og forfører, og du kan lese om de ulike prisene og hva de betyr!

IF DESIGN AWARD

iF Design Award er en historisk, ettertraktet og gammel designpris - faktisk var den to år eldre enn Red Dot Award da den ble delt ut for første gang i 1953, noe som gjør den til verdens eldste uavhengige designinstitusjon. Konkurransen er knallhard, og i 2022 måtte 11 000 design fra 57 forskjellige land kjempe hardt for å vinne.

Institusjonen ble grunnlagt for å støtte og inspirere industridesign i 1950-tallets Tyskland, som fortsatt slet med ettervirkningene av krigen. I Hannover, som den britiske okkupasjonsmakten hadde valgt ut som vesttysk handelssentrum, gikk gründeren Philip Rosenthal sammen med BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie) og Hannover Messegesellschaft om å danne iF e.V. - som sto for Die Gute Industrieform - og senere Industrie Forum.

iF bidro til å forvandle betydningen av tysk design til det vi kjenner den for i dag: holdbar, gjennomtenkt og presis. I dag kan designere fra hele verden konkurrere - og blant lampeprodusentene er Light-Point, Santa & Cole og Luisa Prandina alle vinnere!

Se alle vinnerne av iF Design Award og les historien her!

COMPASSO D'ORO

Når du tenker på ikoniske designland, er det ingen tvil om at du kommer til å tenke på Italia. Støvlelandet har vært en pioner innen estetikk og design siden tidenes morgen - og enten du er bil-, mote-, arkitektur- eller belysningsentusiast, har Italia en lang og dyp tradisjon for å designe noen av de mest utsøkte produktene i sine respektive kategorier.

Siden 1954 har de aller beste designerne kunnet løfte det gylne kompasset (Compasso d'Oro) for å designe ikoniske, udødelige produkter. Alfa Romeo Brera, Fiat 500, Olivetti skrivemaskin og den originale saccosekken er bare noen av dem som har vunnet prisen - i tillegg til lamper fra blant andre Artemide, Luceplan og Flos.

Se alle Compasso d'Oro-prisvinnerne og les historien her!

RED DOT AWARD

Red Dot Award er utvilsomt en av de mest ettertraktede prisene i designverdenen. Siden 1955 har tidens beste priser blitt kåret hvert år av en streng jury - og i dag er prisen like attraktiv som den var for over 50 år siden.

I dag deles både Red Dot Award: Brands & Communication Design og Red Dot Award: Design Concept, men det er fortsatt Red Dot Award: Product Design som er den virkelig ettertraktede prisen. Her måles innovasjonen, funksjonaliteten og levetiden til et gitt produktdesign av de 50 ekspertene som utgjør Red Dot-juryen. Designere fra hele verden konkurrerer om det ettertraktede kvalitetsstempelet som Red Dot-merket er.

Prisen gis i utgangspunktet til alt som er designet på en innovativ og gjennomtenkt måte. Frontlykter, trådløse støvsugere, trillebårer og luft-til-luft-varmere - men det er selvfølgelig lampene vi er spesielt interessert i her på Lampemesteren. Av merkene vi selger, har Nordlux, IP44, Light-Point og Blomus vunnet priser!

Se alle Red Dot-prisvinnerne her!

BO BEDRES DESIGNPRISER

Design Awards deles ut av magasinene Bo Bedre, Costume Living og Bolig Magasinet til de beste danske designerne og designtalentene. Hvert år arrangeres det et stort prisutdelingsshow der de ulike designerne er til stede for å motta sine priser. Design Awards hedrer produkter i kategoriene Årets design, Årets comeback, Årets grønne idé, Årets møbel, Årets designer, Årets kreative, Årets innovative, Årets ildsjel, Årets talent og selvfølgelig Årets lampe, som vi her på Lampemesteren er spesielt interessert i!

Tidligere vinnere inkluderer Yuh fra Louis Poulsen, Mutatio fra Le Klint og Tip fra Muuto - og selvfølgelig mange flere.

Se alle vinnerne av Bo Bedre Design Awards her