Louis Poulsen nyheterNYHETER FRA LOUIS POULSEN

NYHETER 2023
2023 har vært et helt spesielt år med både mørke og lyse perioder. Krigen fortsetter å rase i Europa, varme- og kulderekorder settes i hopetall og store deler av kloden herjes av skogbranner - men vi har også feiret nye NATO-medlemmer, utvidelser av Schengen-sonen og splitter nye Louis Poulsen-lamper.
Keglen 175 Vegglampe

Keglen 175 Vegglampe

Bjarke Ingels Group - kjent som BIG - designet den originale cone i 2017, og i 2023 utvidet de cone-serien med en utsøkt vegglampe. Vegglampen er tilgjengelig i de samme nyansene som de originale lampene - og kan kjøpes med enten en fast lystemperatur fra den innebygde LED-lyskilden på 3000 Kelvin eller med dim-til-varm-teknologi. Cone-vegglampen har samme koniske skjerm som bordlampevarianten, med en opalisert skjerm som sikrer at du ikke blir blendet av lyset fra lampen.
AJ Garden

AJ Garden

Akkurat da vi begynte å sette ut utemøblene våren 2023, overrasket Louis Poulsen alle lampeentusiaster med nye tilskudd til designlegenden Arne Jacobsens lampeportefølje. Den klassiske AJ-lampen er nå tilgjengelig i en versjon designet for utendørs bruk. Formen og silhuetten er akkurat som du kjenner den - men nå kan du tilføre den vakre Arne Jacobsen-designede skulpturen til uterommet ditt.

AJ Garden er tilgjengelig i forskjellige størrelser og typer

Se alle her!
AJ i nye farger

AJ i nye farger

I tillegg til en oppdatering av hagelampene i den utsøkte AJ-serien har Louis Poulsen også et sett med nye skjermer til de populære modellene. Electric Orange, Soft Lemon, Warm Sand, Dusty Blue og Warm Grey heter de, og de må virkelig oppleves.

Fargene er lagt til AJ Vegglampe, AJ Gulvlampe, AJ Bordlampe og AJ Mini Bordlampe.

Se alle AJ-lamper her!
AJ Oxford

AJ Oxford

I tillegg til alle oppdateringene finnes det også en ny utgave av en gammel lampe fra Arne Jacobsen. I 1962 designet han Oxford-lampen for St Catherine's College i den engelske universitetsbyen - og hvis du besøker den i dag, kan du fortsatt se de vakre lampene i både klasserom og studentboliger.

Louis Poulsens nyutgivelse endrer ikke på det opprinnelige designet, og du kan nå bli den heldige eier av en tidligere oversett Arne Jacobsen-lampe. Modellen er tilgjengelig i to størrelser og med svarte og opalfargede skjermer.

Se alle lampene her
Patera Ø30

Patera Ø30

Patera-pendlene er ekte klassikere i Louis Poulsen-serien fra den store finske designeren Øivind Slaato. De vakre pendlene har et geometrisk design med diamantformede celler som reflekterer lyset nedover - og den imponerende konstruksjonen er av den typen som blir et midtpunkt i interiøret.

Mange har imidlertid savnet muligheten til å eie en Patera i et mindre format - og nå har de fått svar på sine bønner fra Louis Poulsen, som i 2023 lanserer en spesialversjon med en diameter på bare 30 centimeter.

Se Patera Pendant Ø30 her!
VL56 pendlerne

VL56 pendlerne

Vilhelm Lauritzen designet opprinnelig VL 56 for Folkets Hus på Vesterbro i København. Lampen var en del av det helhetlige kunstverket som bygningen ble for Lauritzen, der han designet alt fra møbler til dørhåndtak - og hvis du besøker bygningen i dag, som nå er kjent som musikkstedet Vega, kan du fremdeles se de vakre pendlene som har vært en del av bygningen siden den åpnet i 1956.

Takket være Louis Poulsen kan du nå få din egen Vilhelm Lauritzen-pendel som er identisk med originalen, bortsett fra noen små justeringer. Modellen er tilgjengelig i krom og messing.

Se begge lampeskjermene her!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

Den høyt elskede Panthella Portable fikk også en oppdatering i 2023. Det vakre designet, som ble skapt av Verner Panton i 1971, er et av de viktigste designikonene for dansk design og lanseres nå i en ny størrelse for den bærbare varianten.

Skjermen måler 250 millimeter i diameter, noe som gjør den nye Panthella Portable litt større enn den velkjente Panthella Portable. Lampen er en opplagt arbeidslampe, men også en flott lampe i vinduskarmen eller i bokhyllen.

Se lampen her!

NYHETER 2022
2022 har sannelig vært et begivenhetsrikt år for Danmark! Hennes majestet dronning Margrethe II feiret 50-årsjubileum og ble senere på året Danmarks lengst regjerende monark. I løpet av sommeren vant Jonas Vingegaard Tour de France på imponerende vis etter en fenomenal prestasjon som vakte nasjonal stolthet, mens danske festivaler igjen kunne ønske glade festivalgjengere velkommen etter to år med koronastopp. På høsten deltok det danske herrelandslaget i fotball i årets største og mest kontroversielle sportsbegivenhet, fotball-VM i ørkenstaten Qatar - riktignok uten særlig suksess. Men også hos det anerkjente danske designhuset Louis Poulsen har de hatt noen begivenhetsrike måneder med flere spennende lanseringer, som VL Studio-serien, de nye NJP Mini Table Lamps, de nyeste PH-lampene og de nye Keglen-lampene og mange, mange flere!
VL Studio så dagens lys igjen!

VL Studio så dagens lys igjen!

I 2022 ble VL Studio-familien revitalisert hos Louis Poulsen for første gang siden de ble introdusert på 1940-tallet av arkitekten Vilhelm Lauritzen. Lampene ble opprinnelig designet til det gamle DR Radiohus i København, en av Lauritzens "gesamtkunstwerk"/funkis-bygninger, der han tegnet alle interiørene og detaljene i bygningen, inkludert en rekke unike lamper, deriblant VL Studio. Lampene ble senere tatt ut av produksjon, men basert på det opprinnelige lampehodets design og materialer ble VL Studio Table/Floor og VL Studio Wall reintrodusert på markedet i 2022. VL Studio-lampene er svært like Radiohus-pendelen, da de begge skaper et diffust lys gjennom den opale glassskjermen, noe som skaper en behagelig og koselig belysning og atmosfære i interiøret. VL Studio-lampene fås enten med en vakker matt svart ramme som gir lampene et moderne, grafisk og eksklusivt uttrykk, eller med en vakker messingramme som tilfører varme og hygge til interiøret.

Se hele VL Studio-serien her
PH-familien fikk enda flere medlemmer

PH-familien fikk enda flere medlemmer

Året 1926 markerte begynnelsen på det revolusjonerende treskjermssystemet til Poul Henningsen, og siden den gang har dette systemet vært utgangspunktet for en unik serie lamper under PH-navnet. Disse lampene er fortsatt blant de mest ettertraktede og eksklusive innen interiørdesign på tvers av generasjoner og nasjoner, så det er helt naturlig at Louis Poulsen fortsetter å lansere nye, spennende versjoner av denne spesielle designen.

I 2022 ble PH-serien nok en gang utvidet med en ny PH 3/3-pendel i enten en vakker, grafisk komposisjon av matt svart metall og opalglass, i helt svart metall eller i tre nyanser av utsøkt opalglass. I tillegg ble den nye PH 5/5-pendelen lansert i den samme moderne og eksklusive kombinasjonen av Matt svart metall og opalglass eller kun i Matt svart metall. Alle de nye PH 5/5- og PH 3/3-pendlene klarer å gi interiøret ditt litt ekstra kant og karakter takket være det matsvarte metallet og det vakre trelags opalglasset som gir en varm utstråling og myk, blendingsfri belysning.
NJP bordlampe har fått en lillesøster; NJP Mini bordlampe.

NJP bordlampe har fått en lillesøster; NJP Mini bordlampe.

Louis Poulsen og det anerkjente japanske designstudioet Nendo innledet sitt samarbeid i 2015 med utviklingen av NJP Table Lamps, og i 2022 bar samarbeidet igjen frukter. NJP Mini Table Lamps ble introdusert som en nedskalert versjon av NJP Table, en moderne variant av en klassisk, fleksibel arkitektonisk lampe. De nye NJP Mini-lampene har også den karakteristiske åpningen på baksiden av lampeskjermen, som gjør det mulig å justere det organiske lampehodet trinnløst, og siden armen også kan rotere 342° rundt sin egen fot, er det svært enkelt å rette lyset i riktig retning.

Den lille størrelsen gjør at du kan plassere den hvor som helst, både i private og offentlige rom, der den fungerer både som en funksjonell lyskilde og et dekorativt element. I tillegg til de klassiske fargene svart, hvit og lys aluminiumgrå, kommer de siste tilskuddene til NJP-familien også i en ny, varm palett med rosabrun, myk rosa, petrolblå og taupe, slik at du nå kan velge mellom sju flotte farger som alle tilfører moderne design en tidløs kant!

Se de ulike NJP Mini bordlampene her og resten av NJP-serien her.
Kjeglen har flere modeller

Kjeglen har flere modeller

Arkitekterne bag BIG Ideas samarbejdede i 2017 med Louis Poulsen om de første Keglen lamper – og i 2022 resulterede dette samarbejde i en spændende videreudvikling af Keglen familien i form af både bordlamper og gulvlamper, hvis enkelthed og elegance ligeledes kan overføres til alle former for boligindretninger. Fælles for alle Keglen lamper er den karakteristiske koniske lampeskærm med indbygget buet afskærmning, der sørger for både en smuk men også blændfri belysning, og som tilføjer en grafisk og enkel æstetik til lampen. Keglens koniske lampeskærm er desuden udstyret med en diskret åbning i toppen, der sørger for et blødt og stemningsfuldt lys, der formår at skabe en behagelig og hyggelig atmosfære. Keglen er tilgængelig i både en sort og hvid farve med en mat, vådlakeret overflade, der sørger for at reflektere lyset såvel som overgivelserne om dagen, uanset om lampen er tændt eller ej.
Mange, mange flere nye produkter fra Louis Poulsen i 2022!

Mange, mange flere nye produkter fra Louis Poulsen i 2022!

I tillegg til de nye produktene som er nevnt ovenfor, har Louis Poulsen også gitt oss en serie AJ-bordlamper i nye, flotte farger og materialer. Hvis du vil ha mer informasjon om de nye fargene i serien, kan du lese mer her eller finne din favoritt AJ-lampe her. PH5-serien ble også utvidet med flere unike nyanser, blant annet pastell og monokrom. I tillegg ble familien utvidet med nye Panthella-lamper, blant annet Panthella Mini bordlampe og Panthella Portable bordlampe i en rekke flotte farger.

Høsten 2022 ble også den årlige PH Limited Edition lansert, og her fikk vi ikke bare én, men to nye eksklusive spesialutgaver i form av PH 3/2 Table Lamp Limited Edition og PH 3/3 Pendant Limited Edition i en unik kombinasjon av børstet messing og opalglass som tilfører hjemmet ditt et snev av tidløs eleganse.

NYHETER 2021
Når 2021 nærmer seg slutten, er det mange store nyhetssaker å se tilbake på. Joe Biden blir USAs 46. president, den danske filmen Druk vinner en Oscar og Angela Merkel må etter 16 år som forbundskansler av Tyskland gi stafettpinnen videre til Olaf Scholz – men også fra Louis Poulsen kom en lang rekke nyheter:


Verner Pantons Pantella fyller år og feires med jubileumsstørrelser og -farger.
I 2021 var det også 50 år siden den legendariske danske designeren Verner Panton designet Pantella-lampen. Da han designet den originale lampen i en tid da filmer som Olsenbanden på Jylland og Ballade på Christianshavn spilte på danske lerreter, hadde han nok ikke forventet at vi fortsatt ville være like begeistret for modellen som vi er i dag.

Lampen kom i 2021 i en ny jubileumsstørrelse som har en diameter på 320mm – og også i metallisert messing - en finish som Panthella Mini også finnes i.

Se Panthella 320 her!, og se Panthella Mini i metallisert messing her!

Patera Pendel i nye størrelser
Den alltid oppsiktsvekkende Patera av danske Øivind Slaatto, som inkorporerer naturens naturlige formler og Fibonacci-sekvensen i utformingen, kunne i 2021 fås i en helt ny form. Louis Poulsen lanserte den organiske og vakre lampen i oval. Den nye formen gjør at Patera også kan henges i rom med lavere tak – uten at Øivind Slaatto trenger å gå på akkord med det vakre organiske og ikoniske designet.

Se Patera i Oval variant her!


Flindt Pullert under åpen himmel
2021 ble også et år med tilføyelser til Louis Poulsens utelampe-sortiment. Den prisvinnende designeren Christian Flindt, som har jobbet sammen med Louis Poulsen siden 2006, vant i 2014 ELFORSK-prisen for den originale Flindt Pullert, og kunne i 2021 presentere lampen i en hagevariant.

Den vakre lampen, som kommer i både Corten- og Aluminiumsfinish, pynter opp nesten alle utemiljøer – uansett om det er for å kaste lys langs plenen bak forstadshagens ligusterhekk, i Guds frie natur på landet eller i storbyens utearelaer. Lampen er tilgjengelig med tre monteringstyper, som gjør Flindt Garden Pullert til en utrolig fleksibel utelampe.

Se det smarte Flindt Garden Pullert-sortimentet her!


NYHETER 2020
2020 var året da COVID-19 for alvor inntok danskenes liv – men til tross for en global pandemi, klarte Louis Poulsen å presentere en lang rekke spennende nyheter, blant annet en hel ny lampeserie.

Louis Poulsen | BIG Ideas – Keglen
Den største lampenyheten i 2020 var absolutt da Louis Poulsen med BIG Ideas skapte Keglen. BIG Ideas ble grunnlagt i 2005 av arkitekt Bjarke Ingels, og med arkitekt Jakob Lange i spissen for teknologidrevne spesialprodukter ønsker de å skape lamper og digitale produkter som passer måten vi lever på.

Med Keglen må det sies at prosjektet har vært vellykket. Lampen er født med et helt unikt og organisk formet glass som sitter som en vanndråpe, hvis overflatespenning nekter å gi slipp fra lampens koniske skjerm. Lampens lys sprer seg elegant fra glassets naturlige form – og i en enkelt søyle fra toppen av skjermen, hvorfra lyset slipper ut gjennom et elegant lite hull.  

Keglen ble en umiddelbar klassiker – og er allerede tilgjengelig i en rekke størrelser og former, alle i fargene svart eller hvit.  

Se Keglen i nettbutikken vår her


60 år med PH 5-pendel feires med livlige nye farger
Sammenligner man dansk lysdesign med Rock n’ Roll, er Poul Henningsen Elvis – og da er PH 5 Elvis Presleys julealbum; den absolutte bestselgeren. Derfor ga det god mening at Louis Poulsen feiret det stort da PH 5 fylte 60 år i 2020.

Lysselskapet presenterte PH 5 i en lang rekke nye nyanser, kjent fra PH 5 Minis lansering i 2017. Pendelen har imidlertid nøyaktig samme vakre form, og er fortsatt en skulpturell manifestering av balanse mellom kunst og teknologi. Lampen er den mest solgte lampen i hele Louis Poulsen-serien – og den ikoniske formen er umiskjennelig.  

Se den vakre tidløse PH 5 her!


Relanseringen av PH Septima
Høsten 2020 var ikke PH 5s nye fargepalett den eneste gode nyheten for alle Poul Henningsens fans – PH Septima ble nemlig relansert. Det helt unike syvskjermede designet i vekslende klart og matt borosilikatglass, som også navnet Septima kommer fra, gir et helt spesielt behagelig lys.

PH Septimas originaltegninger var utgangspunktet til PH Artichoke, også kjent som konglen – men Septima er og blir helt unik, og anses å være en av Poul Henningsens mest raffinerte pendler.

Se PH Septima i vår nettbutikk her!


AJ Bord Mini-lampen og AJ Royal-pendelen kommer tilbake
Da SAS Royal Hotel ble innviet i 1960, var det Københavns første ordentlige skyskraper – og ved å besøke hotellets Panorma Lounge i 21. etasje kunne gjestene, i tillegg til den fantastiske utsikten over hovedstaden, se den ikoniske AJ-pendelen henge. Det er i år 2020 60 år siden, og det markerer Louis Poulsen med en gjenintroduksjon av både AJ-pendelen – som nå heter AJ Royal – men også AJ Bordlampen i Mini. AJ Royal er tilgjengelig i et mangfold av farger, og Mini-bordlampen kommer i både de klassiske fargene og tre nye spesialutgaver.

AJ Mini-bordlampen kan ses her, og AJ Royal Pendel kan sees her!

NYHETER 2019
2019 bød på et vell av nyheter fra Louis Poulsen – både relanseringer, spesialutgaver, nye varianter og helt nye lamper.

OE Quasi Light
I 2019 var Louis Poulsen stolt over å kunne ønske OE Quasi Light-lampen velkommen til deres utvalg av lamper. Lampen ble offentliggjort på Milano Design Week, hvor belysningsmerket Louis Poulsen og den dansk-islandske kunstneren og designeren av lampen Olafur Eliasson stolt presenterte den helt unike geometriske formen.

Lampen består av to lag – en aluminiumsramme og en innsats av polykarbonat. Lampens lys kastes inn i kjernen av en rekke LED-lys, hvorfra lyset sprer seg og reflekteres ut i rommet. Formen er åpen for tolkning – og når man ser på lampen kan man se uendelig mange perspektiver. OE Quasi Light er noe for seg selv, og bør oppleves av alle.  

Se den utrolige OE Quasi Light her!

Toldbod i nytt størrelsesforhold
Har man vandret en sen kveld gjennom noen av boligområdene som ligger spredt over Stor København med jevne mellomrom, har man kanskje blitt kjent med Poul Henningsens utendørslampe Ellipse, som siden 1966 har fungert som lyskilde for gangstier og fellesarealer.

Det var Ellipse som opprinnelig ga inspirasjon til Toldbod, som Louis Poulsen utviklet i. Lampen har et spesifikt lysmønster takket være den elliptiske skjermen, som gir en utrolig jevn lysfordeling.

Lampen kom i 2019 i fire nye størrelser; Ø170, Ø250, Ø400 og Ø550. De små størrelsene kom i alle de dempede fargene man allerede kjenner fra Toldbod – og de store kom i svart og hvit.

Se Toldbod-utvalget i nettbutikken vår her!

Mye mer messing
2019 handlet egentlig om messing hos Louis Poulsen. Den gylne legeringen av kobber og sink inntok en lang rekke modeller, og både de klassiske lampene PH5, PH 5 Mini og Yuh kunne nå kjøpes i messing.

Se Yuh i messing her! og Se PH-serien her!
NYHETER 2018
Høsten 2018 med start d. 1. september lanserer Louis Poulsen en rekke nyheter samt to Limited Edition lamper. Flere av de ikoniske lampene har fått nye visuelle uttrykk med spennende nye farger og materialer. Samtidig kommer det en helt ny lampe.

PH 5 pendel & PH 5 Mini pendel lanseres nå i kobber
Poul Henningsens verdensberømte og unike lampedesign feires i år med lasering av både PH 5 og PH 5 mini i kobber. Anledningen er 60-års-jubileummet til designet av PH5. Selv seksti år etter er den visjonære lampen blant de meste populære. Kombinasjonen av intelligent funksjon og unikt idiom har gjort PH pendelen til et designikon gjennom seksti år – og det skal naturligvis feires!

Opplev den fantastiske representanten for Poul Henningsens revolusjonerende arbeid med belysning i helt nye klær. Det kjente og verdsatte femskjerms systemet, som eliminerer enhver form for blending, er fortsatt det samme. Men den midterste skjermen har fått en ny og varm kobberfinish. De andre skjermene er hvite. Det glødende kobberet reflekterer vakkert omgivelsene og tilfører ethvert rom øyeblikkelig eleganse.

Med det nye kobberfinishet oppdaterer Louis Poulsen det klassiske designet og bringer det videre inn i fremtiden. Pendelen er ideell til den moderne innredningen hvor den lager klare referanser til et av danmarkshistoriens aller største designperioder. Det rene uttrykket med fokus på funksjonalitet gjør lampen til en klassiske – som for 60 år siden og i dag – og med den nye lanseringen er pendelen klar til å innta hjem i hele verden.

Med PH 5 videreutvikler Poul Henningsen treskjermssystemet kjent fra hans tidligere lampedesign. Årsaken var en ny type pære. Den var, i motsetning til tidligere helt klare pærer, frostet. Hvor det tidligere treskjermssystem skulle reflektere lyset nedover, var det nå nødvendig å lyse opp rommet litt også. Som med enhver av lampene hans eliminerer PH 5 all form for blending. På bakgrunnen av det lagde Poul Henningsen årets jubilant med fem skjermer. PH 5 lyser både nedover og ut i rommet – en helt perfekt kombinasjon over spise- eller sofabordet.

I 2017 lagde Louis Poulsen en PH 5 versjon på 30 cm, mens den originale pendelen måler 50 cm. Det er disse to versjonene som til høsten får ny kobberfinish som markering av seksti år for Poul Henningsens ikoniske design. Både den originale versjonen på 50 cm og den mindre pendelen på 30 cm er allerede tilgjengelig i flere fargenyanser. Med den nye lanseringen er lampene tilgjengelige for første gang i en varm metallnyanse.

Den sofistikerte Enigma pendelen får ny farge
Også den moderne og sofistikerte pendelen Enigma lanseres denne høsten i en ny farge. Den ble opprinnelig laget i hvit, men presenteres også i en svart utgave. En farge som på iøynefallende vis komplimenterer lampens minimalistiske idiom.

Idiomet er inspirert av Poul Henningsens klassiske flerskjerms system. Pendelen er en ny og veldig moderne tolkning av nettopp dette systemet. De mange svevende skjermer er en diskret hilsen til Poul Henningsens revolusjonerende bruk av skjermsystemet. Enigma fører med respekt for Louis Poulsens designtradisjon og arv, vakkert ”det gode lys” direkte inn i fremtiden.

Akkurat som de ikoniske PH-lampene kaster Enigma et mykt og blend fritt lys. Det nedad rettede lyset skaper en behagelig atmosfære overalt hvor pendelen monteres. Samtidig er lampen perfekt over spisebordet, i gangarealer, og andre oppholdsrom fordi den sørger for å kaste et diffust lys ut i rommet, og lyser opp omgivelsene. Pendelen er allerede tilgjengelig i tre størrelser i hvit og de lanseres nå også i svart. Uansett hvor Enigma monteres, finnes det er versjon som størrelsesmessig vil passe inn i rommet og belysningsbehovet.  

Designet er preget av en sofistikert kombinasjon av den japanske designeren Shoichi Uchiyamas grasiøse idiom og en skandinavisk minimalisme. Den nye svarte fargen bidrar ytterligere til denne iøynefallende kombinasjonen. De sirkulære og lysfiltrerende skjermene lyser vakkert opp i rommet når pendelen er tent, mens skjermene også i mørket klarer å skape en rolig silhuett.

Shoichi Uchiyamas den japanske designeren bak Enigma-kolleksjonen. Han er utdannet designer fra Tokyo YMCA-institutt i 1972, og har siden beskjeftiget seg med produktdesign. For samarbeidet sitt med Louis Poulsen har han mottatt flere internasjonale designpriser – bl. a. iF Award og ARC.

Lampen henger allerede overalt i verden. Med Louis Poulsens nye lansering av Enigma i svart, oppdateres kolleksjonen og gir den minimalistiske pendelen en enda bredere appell.

Sensuell innendørs- og utendørsbelysning med den nye Flindt vegglampe

I samarbeid med designeren Christian Flindt har Louis Poulsen laget en helt ny vegglampe til både innendørs- og utendørsrom. Den lanseres høsten 2018 sammen med de andre spennende nyhetene.

Den slanke og elliptiske lampen skaper sensuell belysning med sitt reflekterte lys som former en organisk og lysende sirkel rundt vegglampen. Lyskilden utspringer fra lampens topp og kaster lyset videre ned foran lampen. Samtidig slippes det litt lys ut gjennom toppen og gir en halvmåneformet belysning på veggen over lampen.

Også selve lampe armaturet er sirkulært med konkave og konvekse former – et universalt idiom som gir lampen en klassisk og tidløs appell. Det er på en og samme tid en enkel og kompleks vegglampe. Det dobbelrettet og reflekterte lyset, samt det klassiske sirkulære designet former til sammen den perfekte kombinasjonen mellom kompleksitet og enkel estetikk.

Lampen er designet til å både kunne henge innendørs og utendørs. Den bryter med de faste rammene for belysning, og inngår i en moderne forståelse av produktdesign som allsidig og nyttig til flere formål. Med Flindt Wall gjør den skandinaviske tradisjonen lett å integrere naturen i innredningen. Vegglampen kan monteres inne som ute, og på den måten skape en flytende overgang mellom hjemmets innendørs- og utendørsrom.

Christian Flindt har med vegglampen utvidet sin Flindt-kolleksjon. Samarbeidet med Louis Poulsen begynte i 2006 og har siden da resultert i Flindt 220 gulvlampe, Flindt 220 pendel, Flindt pullerten og senest Grand pendelen. Han er utdannet fra Arkitektskolen i Århus i 2003, og har siden avgangen fra skolen hatt sitt eget designselskap. De friske og modige designene viser at han tørr å gå utradisjonelle veier og eksperimentere. Utover belysningen lager Christian Flindt også møbler og har i den produktkategorien mottatt flere priser som blant annet Bo bedres designpris. For Flindt-serien, i samarbeid med Louis Poulsen, har han vunnet Bolig Magasinets Design Award.


PH konglen introduseres i børstet messing med inngravering
Den skulpturelle Artichoke - bedre kjent som Konglen - lanserer Louis Poulsen nå i en ny og vakker jubileumsutgave i børstet messing med inngravert PH-signatur.

Som det ekte designikonet pendelen er, fornyer den seg også naturligvis i takt med tiden. Det klassiske og kjære designet forblir det samme – det gjør kvaliteten selvfølgelig også. I stedet har lampen fått helt nye klær i messing. Anledningen er 60-års jubileum for Poul Henningsens design av den ikoniske lampen.  

I 60 år har Konglen prydet både danske og internasjonale hjem, kontorer og offentlige bygninger. I 1958 lagde Poul Henningsen pendelen til restauranten Langelinie Pavillon i København hvor de originale lampene fortsatt henger i dag. Helt siden den første lanseringen har lampen inntatt plassen som en av de mest ikoniske og ettertraktede lampene i verden.

Poul Henningsen levde fra 1894-1967. Han ble født i København hvor han også studerte på den tekniske skolen og det tekniske universitetet. Han fullførte aldri utdannelsen som arkitekt, men begynte i stedet å praktisere innenfor tradisjonell funksjonalistisk arkitektur. Gjennom årene endret han fokuset sitt fra arkitekturen og mot belysning. Et fokus han opprettholdt resten av livet. I 1925 innledet han et livslangt samarbeid med Louis Poulsen hvor han utviklet det revolusjonerende treskjermssystemet. Poul Henningsen arbeidet hele livet på å optimere det kunstige lyset ved hjelp av refleksjon og ved å beskytte pæren slik at lampen ble blend fri. Han utviklet og lagde ”det gode lys” som i dag er til inspirasjon for Louis Poulsens nye designere. I dag er PH én av Danmarks mest kjente og kjære designer.  

Jubileumsutgaven er inngravert med PH-signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt et unikt nummer. Den graverte messingversjonen er kun tilgjengelig på 60-årsdagen for designet for 2018, men fortsetter uten inngravering i Louis Poulsens sortiment i 2019.
Se alle de spennende høstnyhetene fra Louis Poulsen her