Louis Poulsen nyheterNYHETER FRA LOUIS POULSEN
NYHETER 2021
Når 2021 nærmer seg slutten, er det mange store nyhetssaker å se tilbake på. Joe Biden blir USAs 46. president, den danske filmen Druk vinner en Oscar og Angela Merkel må etter 16 år som forbundskansler av Tyskland gi stafettpinnen videre til Olaf Scholz – men også fra Louis Poulsen kom en lang rekke nyheter:


Verner Pantons Pantella fyller år og feires med jubileumsstørrelser og -farger.
I 2021 var det også 50 år siden den legendariske danske designeren Verner Panton designet Pantella-lampen. Da han designet den originale lampen i en tid da filmer som Olsenbanden på Jylland og Ballade på Christianshavn spilte på danske lerreter, hadde han nok ikke forventet at vi fortsatt ville være like begeistret for modellen som vi er i dag.

Lampen kom i 2021 i en ny jubileumsstørrelse som har en diameter på 320mm – og også i metallisert messing - en finish som Panthella Mini også finnes i.

Se Panthella 320 her!, og se Panthella Mini i metallisert messing her!

Patera Pendel i nye størrelser
Den alltid oppsiktsvekkende Patera av danske Øivind Slaatto, som inkorporerer naturens naturlige formler og Fibonacci-sekvensen i utformingen, kunne i 2021 fås i en helt ny form. Louis Poulsen lanserte den organiske og vakre lampen i oval. Den nye formen gjør at Patera også kan henges i rom med lavere tak – uten at Øivind Slaatto trenger å gå på akkord med det vakre organiske og ikoniske designet.

Se Patera i Oval variant her!


Flindt Pullert under åpen himmel
2021 ble også et år med tilføyelser til Louis Poulsens utelampe-sortiment. Den prisvinnende designeren Christian Flindt, som har jobbet sammen med Louis Poulsen siden 2006, vant i 2014 ELFORSK-prisen for den originale Flindt Pullert, og kunne i 2021 presentere lampen i en hagevariant.

Den vakre lampen, som kommer i både Corten- og Aluminiumsfinish, pynter opp nesten alle utemiljøer – uansett om det er for å kaste lys langs plenen bak forstadshagens ligusterhekk, i Guds frie natur på landet eller i storbyens utearelaer. Lampen er tilgjengelig med tre monteringstyper, som gjør Flindt Garden Pullert til en utrolig fleksibel utelampe.

Se det smarte Flindt Garden Pullert-sortimentet her!


NYHETER 2020
2020 var året da COVID-19 for alvor inntok danskenes liv – men til tross for en global pandemi, klarte Louis Poulsen å presentere en lang rekke spennende nyheter, blant annet en hel ny lampeserie.

Louis Poulsen | BIG Ideas – Keglen
Den største lampenyheten i 2020 var absolutt da Louis Poulsen med BIG Ideas skapte Keglen. BIG Ideas ble grunnlagt i 2005 av arkitekt Bjarke Ingels, og med arkitekt Jakob Lange i spissen for teknologidrevne spesialprodukter ønsker de å skape lamper og digitale produkter som passer måten vi lever på.

Med Keglen må det sies at prosjektet har vært vellykket. Lampen er født med et helt unikt og organisk formet glass som sitter som en vanndråpe, hvis overflatespenning nekter å gi slipp fra lampens koniske skjerm. Lampens lys sprer seg elegant fra glassets naturlige form – og i en enkelt søyle fra toppen av skjermen, hvorfra lyset slipper ut gjennom et elegant lite hull.  

Keglen ble en umiddelbar klassiker – og er allerede tilgjengelig i en rekke størrelser og former, alle i fargene svart eller hvit.  

Se Keglen i nettbutikken vår her


60 år med PH 5-pendel feires med livlige nye farger
Sammenligner man dansk lysdesign med Rock n’ Roll, er Poul Henningsen Elvis – og da er PH 5 Elvis Presleys julealbum; den absolutte bestselgeren. Derfor ga det god mening at Louis Poulsen feiret det stort da PH 5 fylte 60 år i 2020.

Lysselskapet presenterte PH 5 i en lang rekke nye nyanser, kjent fra PH 5 Minis lansering i 2017. Pendelen har imidlertid nøyaktig samme vakre form, og er fortsatt en skulpturell manifestering av balanse mellom kunst og teknologi. Lampen er den mest solgte lampen i hele Louis Poulsen-serien – og den ikoniske formen er umiskjennelig.  

Se den vakre tidløse PH 5 her!


Relanseringen av PH Septima
Høsten 2020 var ikke PH 5s nye fargepalett den eneste gode nyheten for alle Poul Henningsens fans – PH Septima ble nemlig relansert. Det helt unike syvskjermede designet i vekslende klart og matt borosilikatglass, som også navnet Septima kommer fra, gir et helt spesielt behagelig lys.

PH Septimas originaltegninger var utgangspunktet til PH Artichoke, også kjent som konglen – men Septima er og blir helt unik, og anses å være en av Poul Henningsens mest raffinerte pendler.

Se PH Septima i vår nettbutikk her!


AJ Bord Mini-lampen og AJ Royal-pendelen kommer tilbake
Da SAS Royal Hotel ble innviet i 1960, var det Københavns første ordentlige skyskraper – og ved å besøke hotellets Panorma Lounge i 21. etasje kunne gjestene, i tillegg til den fantastiske utsikten over hovedstaden, se den ikoniske AJ-pendelen henge. Det er i år 2020 60 år siden, og det markerer Louis Poulsen med en gjenintroduksjon av både AJ-pendelen – som nå heter AJ Royal – men også AJ Bordlampen i Mini. AJ Royal er tilgjengelig i et mangfold av farger, og Mini-bordlampen kommer i både de klassiske fargene og tre nye spesialutgaver.

AJ Mini-bordlampen kan ses her, og AJ Royal Pendel kan sees her!

NYHETER 2019
2019 bød på et vell av nyheter fra Louis Poulsen – både relanseringer, spesialutgaver, nye varianter og helt nye lamper.

OE Quasi Light
I 2019 var Louis Poulsen stolt over å kunne ønske OE Quasi Light-lampen velkommen til deres utvalg av lamper. Lampen ble offentliggjort på Milano Design Week, hvor belysningsmerket Louis Poulsen og den dansk-islandske kunstneren og designeren av lampen Olafur Eliasson stolt presenterte den helt unike geometriske formen.

Lampen består av to lag – en aluminiumsramme og en innsats av polykarbonat. Lampens lys kastes inn i kjernen av en rekke LED-lys, hvorfra lyset sprer seg og reflekteres ut i rommet. Formen er åpen for tolkning – og når man ser på lampen kan man se uendelig mange perspektiver. OE Quasi Light er noe for seg selv, og bør oppleves av alle.  

Se den utrolige OE Quasi Light her!

Toldbod i nytt størrelsesforhold
Har man vandret en sen kveld gjennom noen av boligområdene som ligger spredt over Stor København med jevne mellomrom, har man kanskje blitt kjent med Poul Henningsens utendørslampe Ellipse, som siden 1966 har fungert som lyskilde for gangstier og fellesarealer.

Det var Ellipse som opprinnelig ga inspirasjon til Toldbod, som Louis Poulsen utviklet i. Lampen har et spesifikt lysmønster takket være den elliptiske skjermen, som gir en utrolig jevn lysfordeling.

Lampen kom i 2019 i fire nye størrelser; Ø170, Ø250, Ø400 og Ø550. De små størrelsene kom i alle de dempede fargene man allerede kjenner fra Toldbod – og de store kom i svart og hvit.

Se Toldbod-utvalget i nettbutikken vår her!

Mye mer messing
2019 handlet egentlig om messing hos Louis Poulsen. Den gylne legeringen av kobber og sink inntok en lang rekke modeller, og både de klassiske lampene PH5, PH 5 Mini og Yuh kunne nå kjøpes i messing.

Se Yuh i messing her! og Se PH-serien her!
NYHETER 2018
Høsten 2018 med start d. 1. september lanserer Louis Poulsen en rekke nyheter samt to Limited Edition lamper. Flere av de ikoniske lampene har fått nye visuelle uttrykk med spennende nye farger og materialer. Samtidig kommer det en helt ny lampe.

PH 5 pendel & PH 5 Mini pendel lanseres nå i kobber
Poul Henningsens verdensberømte og unike lampedesign feires i år med lasering av både PH 5 og PH 5 mini i kobber. Anledningen er 60-års-jubileummet til designet av PH5. Selv seksti år etter er den visjonære lampen blant de meste populære. Kombinasjonen av intelligent funksjon og unikt idiom har gjort PH pendelen til et designikon gjennom seksti år – og det skal naturligvis feires!

Opplev den fantastiske representanten for Poul Henningsens revolusjonerende arbeid med belysning i helt nye klær. Det kjente og verdsatte femskjerms systemet, som eliminerer enhver form for blending, er fortsatt det samme. Men den midterste skjermen har fått en ny og varm kobberfinish. De andre skjermene er hvite. Det glødende kobberet reflekterer vakkert omgivelsene og tilfører ethvert rom øyeblikkelig eleganse.

Med det nye kobberfinishet oppdaterer Louis Poulsen det klassiske designet og bringer det videre inn i fremtiden. Pendelen er ideell til den moderne innredningen hvor den lager klare referanser til et av danmarkshistoriens aller største designperioder. Det rene uttrykket med fokus på funksjonalitet gjør lampen til en klassiske – som for 60 år siden og i dag – og med den nye lanseringen er pendelen klar til å innta hjem i hele verden.

Med PH 5 videreutvikler Poul Henningsen treskjermssystemet kjent fra hans tidligere lampedesign. Årsaken var en ny type pære. Den var, i motsetning til tidligere helt klare pærer, frostet. Hvor det tidligere treskjermssystem skulle reflektere lyset nedover, var det nå nødvendig å lyse opp rommet litt også. Som med enhver av lampene hans eliminerer PH 5 all form for blending. På bakgrunnen av det lagde Poul Henningsen årets jubilant med fem skjermer. PH 5 lyser både nedover og ut i rommet – en helt perfekt kombinasjon over spise- eller sofabordet.

I 2017 lagde Louis Poulsen en PH 5 versjon på 30 cm, mens den originale pendelen måler 50 cm. Det er disse to versjonene som til høsten får ny kobberfinish som markering av seksti år for Poul Henningsens ikoniske design. Både den originale versjonen på 50 cm og den mindre pendelen på 30 cm er allerede tilgjengelig i flere fargenyanser. Med den nye lanseringen er lampene tilgjengelige for første gang i en varm metallnyanse.

Den sofistikerte Enigma pendelen får ny farge
Også den moderne og sofistikerte pendelen Enigma lanseres denne høsten i en ny farge. Den ble opprinnelig laget i hvit, men presenteres også i en svart utgave. En farge som på iøynefallende vis komplimenterer lampens minimalistiske idiom.

Idiomet er inspirert av Poul Henningsens klassiske flerskjerms system. Pendelen er en ny og veldig moderne tolkning av nettopp dette systemet. De mange svevende skjermer er en diskret hilsen til Poul Henningsens revolusjonerende bruk av skjermsystemet. Enigma fører med respekt for Louis Poulsens designtradisjon og arv, vakkert ”det gode lys” direkte inn i fremtiden.

Akkurat som de ikoniske PH-lampene kaster Enigma et mykt og blend fritt lys. Det nedad rettede lyset skaper en behagelig atmosfære overalt hvor pendelen monteres. Samtidig er lampen perfekt over spisebordet, i gangarealer, og andre oppholdsrom fordi den sørger for å kaste et diffust lys ut i rommet, og lyser opp omgivelsene. Pendelen er allerede tilgjengelig i tre størrelser i hvit og de lanseres nå også i svart. Uansett hvor Enigma monteres, finnes det er versjon som størrelsesmessig vil passe inn i rommet og belysningsbehovet.  

Designet er preget av en sofistikert kombinasjon av den japanske designeren Shoichi Uchiyamas grasiøse idiom og en skandinavisk minimalisme. Den nye svarte fargen bidrar ytterligere til denne iøynefallende kombinasjonen. De sirkulære og lysfiltrerende skjermene lyser vakkert opp i rommet når pendelen er tent, mens skjermene også i mørket klarer å skape en rolig silhuett.

Shoichi Uchiyamas den japanske designeren bak Enigma-kolleksjonen. Han er utdannet designer fra Tokyo YMCA-institutt i 1972, og har siden beskjeftiget seg med produktdesign. For samarbeidet sitt med Louis Poulsen har han mottatt flere internasjonale designpriser – bl. a. iF Award og ARC.

Lampen henger allerede overalt i verden. Med Louis Poulsens nye lansering av Enigma i svart, oppdateres kolleksjonen og gir den minimalistiske pendelen en enda bredere appell.

Sensuell innendørs- og utendørsbelysning med den nye Flindt vegglampe

I samarbeid med designeren Christian Flindt har Louis Poulsen laget en helt ny vegglampe til både innendørs- og utendørsrom. Den lanseres høsten 2018 sammen med de andre spennende nyhetene.

Den slanke og elliptiske lampen skaper sensuell belysning med sitt reflekterte lys som former en organisk og lysende sirkel rundt vegglampen. Lyskilden utspringer fra lampens topp og kaster lyset videre ned foran lampen. Samtidig slippes det litt lys ut gjennom toppen og gir en halvmåneformet belysning på veggen over lampen.

Også selve lampe armaturet er sirkulært med konkave og konvekse former – et universalt idiom som gir lampen en klassisk og tidløs appell. Det er på en og samme tid en enkel og kompleks vegglampe. Det dobbelrettet og reflekterte lyset, samt det klassiske sirkulære designet former til sammen den perfekte kombinasjonen mellom kompleksitet og enkel estetikk.

Lampen er designet til å både kunne henge innendørs og utendørs. Den bryter med de faste rammene for belysning, og inngår i en moderne forståelse av produktdesign som allsidig og nyttig til flere formål. Med Flindt Wall gjør den skandinaviske tradisjonen lett å integrere naturen i innredningen. Vegglampen kan monteres inne som ute, og på den måten skape en flytende overgang mellom hjemmets innendørs- og utendørsrom.

Christian Flindt har med vegglampen utvidet sin Flindt-kolleksjon. Samarbeidet med Louis Poulsen begynte i 2006 og har siden da resultert i Flindt 220 gulvlampe, Flindt 220 pendel, Flindt pullerten og senest Grand pendelen. Han er utdannet fra Arkitektskolen i Århus i 2003, og har siden avgangen fra skolen hatt sitt eget designselskap. De friske og modige designene viser at han tørr å gå utradisjonelle veier og eksperimentere. Utover belysningen lager Christian Flindt også møbler og har i den produktkategorien mottatt flere priser som blant annet Bo bedres designpris. For Flindt-serien, i samarbeid med Louis Poulsen, har han vunnet Bolig Magasinets Design Award.


PH konglen introduseres i børstet messing med inngravering
Den skulpturelle Artichoke - bedre kjent som Konglen - lanserer Louis Poulsen nå i en ny og vakker jubileumsutgave i børstet messing med inngravert PH-signatur.

Som det ekte designikonet pendelen er, fornyer den seg også naturligvis i takt med tiden. Det klassiske og kjære designet forblir det samme – det gjør kvaliteten selvfølgelig også. I stedet har lampen fått helt nye klær i messing. Anledningen er 60-års jubileum for Poul Henningsens design av den ikoniske lampen.  

I 60 år har Konglen prydet både danske og internasjonale hjem, kontorer og offentlige bygninger. I 1958 lagde Poul Henningsen pendelen til restauranten Langelinie Pavillon i København hvor de originale lampene fortsatt henger i dag. Helt siden den første lanseringen har lampen inntatt plassen som en av de mest ikoniske og ettertraktede lampene i verden.

Poul Henningsen levde fra 1894-1967. Han ble født i København hvor han også studerte på den tekniske skolen og det tekniske universitetet. Han fullførte aldri utdannelsen som arkitekt, men begynte i stedet å praktisere innenfor tradisjonell funksjonalistisk arkitektur. Gjennom årene endret han fokuset sitt fra arkitekturen og mot belysning. Et fokus han opprettholdt resten av livet. I 1925 innledet han et livslangt samarbeid med Louis Poulsen hvor han utviklet det revolusjonerende treskjermssystemet. Poul Henningsen arbeidet hele livet på å optimere det kunstige lyset ved hjelp av refleksjon og ved å beskytte pæren slik at lampen ble blend fri. Han utviklet og lagde ”det gode lys” som i dag er til inspirasjon for Louis Poulsens nye designere. I dag er PH én av Danmarks mest kjente og kjære designer.  

Jubileumsutgaven er inngravert med PH-signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt et unikt nummer. Den graverte messingversjonen er kun tilgjengelig på 60-årsdagen for designet for 2018, men fortsetter uten inngravering i Louis Poulsens sortiment i 2019.
Se alle de spennende høstnyhetene fra Louis Poulsen her