PlafondlamperPLAFONDLAMPER
Plafondlamper omtales ofte som taklamper fordi de som kjent er montert i taket. Karakteristisk for en taklampe er at den avgir et mykt diffust lys som har en spredning på 360 grader. Det gir en god grunnbelysning, som er noe av det viktigste når vi ser på belysning. En av fordelene ved en plafond er at den ikke tar mye plass i rommet. Den kan derfor monteres på veggen, hvor den har mulighet til å lyse opp hele rommet. Spesielt i trange rom eller rom med lav takhøyde kan man med fordel bruke den flate lampen.

Vi forbinder oftest en plafond med det tradisjonelle og enkle skallet som sitter i taket i de fleste vaskerom og gangarealer – den utbrette lampen er en praktisk og velegnet løsning dersom man ønsker god belysning med et nøytralt design som faller godt inn i omgivelsene. Men en plafond behøver ikke bare å være noe som skaper godt lys – det finnes også de som skaper stemning, stil og kan være prikken over i-en i innredningen. Uansett hvilken type du foretrekker, finner du den blant våre Taklamper. Det er også noe å velge mellom for deg som er ute etter en LED-plafond, hvor du får mest mulig ut av belysningen og samtidig sparer på strømmen.
Fokus på god grunnbelysning
Vi har fortsatt økt fokus på at hjemmet skal være et hyggelig og avslappende sted hvor vi kan komme hjem og lade opp. Det kan være en utfordring hvis hjemmet ikke er innredet med riktig belysning som passer de behovene du har i hverdagen. Derfor er den veldig god ide å se på grunnbelysningen din og her er en plafond et veldig godt sted å starte. Med en plafond plassert i midten i taket får du en funksjonell rombelysning med en stor belysningsflate som gjør at hjemmet ser lyst og innbydende ut. Når du har grunnbelysningen på plass, kan du enkelt supplere med sekundærbelysning i form av pendler, bord- og vegglamper. På den måten har du mulighet for å skape mindre lysrom og ekstra koselige områder i hjemmet ditt, avhengig av hvor du liker å slappe av og hvor du foretrekker å jobbe.
Kinan Taklampe Black/Gold fra Lindby er et dynamisk festfyrverkeri i taket ditt, som garantert vil fange oppmerksomheten til gjestene dine. Lampen har et finurlig design, en base og en rekke overlappende plastplater med en matt svart finish og en gullfarget innside, som gir lampen et stilrent og moderne uttrykk, og som gir et eksklusivt preg til ethvert rom. De overlappende platene og den gullfargede innsiden gjør at lyset sprer et vakkert og dynamisk lysspill langs taket. Samtidig har den varme gløden en varm og koselig effekt i rommet, noe som gjør at lampen er ideell å ha hengende på soverommet, i entreen eller i stuen, hvor du og dine gjester kan nyte godt av det flotte lyset og den behagelige atmosfæren.
Sofia Taklampe Transparent/Chrome fra Lindby er et overdådig og utsøkt design som er litt utenom det vanlige. Lampen er en moderne tolkning av den tradisjonelle lysekronen og den kan pryde i ethvert hjem hvor den definitivt vil skape beundring blant venner og familie. Taklampen består av en sammensetning av transparente akrylstenger, som skaper et imponerende dynamisk lysspill i taket og i resten av rommet. Denne effekten tar seg godt ut i de fleste rom, hvor du kan mangle både en funksjonell lyskilde og et dekorativt element til innredningen din – for eksempel over spisebordet, i stuen eller soverommet, hvor de fire lyskildene sprer et behagelig og varmt lys som skaper en varm og koselig stemning som passer til både hverdag og fest. Du vil aldri bli lei av å ha dette unikumet hengende!
Enesa S Taklampe Silver fra Lucande er et originalt og unikt design som vil gi både de klassiske og moderne boliginnredninger et friskt og flott pust. Lampen består av en stoffkledd base og dynamiske aluminiumsbuer, som garantert vil fange oppmerksomheten til gjestene dine. Lampen har installert LED-lys, som følger de flotte aluminiumsbuene, noe som gjør at lyset får en utrolig flott effekt opp i taket. Det varmhvite LED-lyset kan også styres ved bruk av egne veggbrytere, slik at du alltid kan få ønsket lysstyrke og lysfarge alt etter behov og humør. På den måten kan du også sette riktig stemning og belysning, avhengig av om du trenger lyset til kveldslesing i stua, klar belysning til entreen eller kosebelysning over spisebordet. Med Enesa er du sikret en funksjonell lyskilde som samtidig tilfører et estetisk element til innredningen din.

Du kan også få Enesa i en annen størrelse – se den her!
Brinja 2 Taklampe Svart fra Arcchio er en enkel og stilren lampe, som er en elegant tilføyelse til enhver innredningsstil. Lampen er laget av aluminium med matt svart finish, noe som gir lampen et moderne og stilfullt uttrykk som passer perfekt inn i alle rom, herunder kjøkken, stue, soverom, bad eller gang, hvor de sylindriske lyskildene sprer et klart og behagelig lys som når ut til alle de mørke hjørnene. I tillegg er designet ekstremt fleksibelt, da lampen kan vippe 90 grader og rotere 359 grader om sin egen akse, slik at du kan justere lysets retning etter behovet ditt. To innsatser i henholdsvis svart og gull følger også med, slik at du har mulighet til å velge hvor mye lys som skal reflekteres i enten en bred eller smal direkte lyskjegle. Velger du for eksempel den gullfargede, får lyset en gyllen glød, som samtidig skaper en koselig, varm og avslappet stemning som man ønsker i hjemmet sitt.

Du kan også få den flotte Brinja 2 i en elegant hvit farge – se den her!
Plafond – "Tak" på Italiensk

Plafond – "Tak" på Italiensk

Italia kom, i forhold til resten av Europa, sent i gang med den industrielle produksjonen av design. De begynte først på begynnelsen av 1900-tallet, da det først og fremst var malere og kunstnere som satte stilen og de ble derfor veldig inspirert av fart, maskiner og industri. Den annerledes starten på italiensk design gjorde at Italia fikk en annen tilnærming til design, noe som siden har resultert i mange spennende design – også innen lampedesign.

Innen taklamper har de heller ikke lagt seg på latsiden. Er du på jakt etter en enkel plafond i enkelt design som dekker behovet for god grunnbelysning, bør du spesielt se på utvalget fra Studio Italia Design og Flos. To italienske merker med stor lidenskap for lys, fokus på høy kvalitet og lekkert design.

Er du derimot på jakt etter den kunstneriske taklampen, i spennende materialer og iøynefallende design, så ta en titt på SLAMP og Kartell, som begge har flere imponerende og fargerike plafonder sortimentet deres.
Komplimenterer spesielt den skandinaviske stilen

Komplimenterer spesielt den skandinaviske stilen

Når det kommer til innredning, svermer vi fortsatt for den skandinaviske stilen som blir forbundet med minimalisme, natur og stilrent design. I Skandinavia blir folk påvirket av flere mørke enn lyse dager – derfor er møblene og veggene ofte lyse, slik at de alltid fremstår lyse og vennlige. Av samme grunn er lyset viktig i forbindelse med den skandinaviske innredningen og plafondlampen er en strålende løsning. Lampens myke og diffuse lys gir en naturlig grunnbelysning, som gjør at dagene i hjemmet virker både lengre og lysere.  
SE UTVALGET AV TAKLAMPER HER