PH Limited Editions fra Louis Poulsen


KJØP ÅRETS LIMITED EDITION HER
(Fra 1. oktober t.o.m. 31. desember)

LOUIS POULSEN, LIMITED EDITION

Begrenset opplag 2023 - PH 2/2 LUNA Bordlampe

PH 2/2 Luna er en 2023 Limited Edition fra Louis Poulsen. Lampen ble opprinnelig designet av Poul Henningsen som en nattbordslampe, og kjennetegnes av den buede rammen og de vakre detaljene. Lampen bruker det velkjente og høyt elskede treskjerm-systemet som Poul Henningsen oppfant i 1926. Den børstede messingen komplimenterer de tre munnblåste skjermene på en vakker måte, og lampens vakre kropp omfavner lyset og skaper et flott og funksjonelt belysningsobjekt.

Opprinnelig var modellen mindre enn den er i dag - bare 23 cm høy - men med nyutgivelsen har Louis Poulsen gjort den 32 cm høyere. Samtidig har den fått ekstra funksjonalitet i form av et dreibart hode som gjør det mulig å rette lampens lys etter behov. Begge oppdateringene gjør lampen mer anvendelig i det moderne hjemmet.

Lampen var som nevnt opprinnelig ment som nattbordslampe, men kan enkelt brukes andre steder. PH 2/2 Luna gjør seg godt på en skjenk som dekorativ pynt i stuen - men også i den dype vinduskarmen og på skrivebordet på hjemmekontoret.

Kjøp den vakre bordlampen her - kun i en begrenset periode

Limited Edition 2022 - PH 3/2 Bordlampe + PH 3/3 pendel

Året 2022 byr på mange spennende nylanseringer fra Louis Poulsen, blant annet TO helt nye PH Limited Editions i en utsøkt sammensetning av opalglass og messing. Den aller første PH-lampen så dagens lys for første gang i 1927, etter at den innflytelsesrike designeren Poul Henningsen hadde skapt det ikoniske treskjermssystemet i 1924. Gjennom hele hans livslange karriere med Louis Poulsen lanserte de utallige PH-utgaver til samlingen – og siden da også nye Limited Edition-utgivelser hvert år, hvor 2022 selvfølgelig ikke er noe unntak.  

Denne gangen skjemmer Louis Poulsen bort alle oss lampeentusiaster med å introdusere to nye PH Limited Editions i form av en PH 3/3 pendel og PH 3/2 bordlampe i en klassisk fargekombinasjon. Denne sammensetningen av vakre og klassiske materialer gir lampene et ekstremt estetisk og autentisk retro preg, som gjør dem like dekorative som funksjonelle i innredningen. De varme metalliske tonene fra messingen kan også integreres i enhver innredningsstil, der de tilfører en avslappet og behagelig stemning i tillegg til et atmosfærisk lys. Treskjermssystemet er nøye utformet slik at det gir et mykt, behagelig og blendfritt lys som sikrer en overordnet lyskomfort i rommet, hvor PH 3/3-pendelens originale underskjerm også gir et ekstremt behagelig lys.
De nye PH Limited Editions utstråler umiddelbar varme, hygge og utvilsom eleganse takket være opalglasset og messingen, som på grunn av sin upolerte finish får en naturlig patina med årene, som bare gjør lampene enda vakrere og unike med tiden. Hvis du derimot ønsker å beholde den originale finishen, kan du forsiktig polere messingen.

Begge de nye Limited Editions har også det raffinerte og eksklusive preget som Poul Henningsens inngraverte signatur gir dem til felles. Likeledes bidrar det faktum at lampene kun er tilgjengelige i en begrenset periode til deres udiskutable eksklusivitet og gjør dem til ettertraktede samleobjekter.

Dekorer derfor hjemmet ditt med et unikt dansk designikon som tilfører en god historie og et fantastisk stykke håndverk til hjemmet ditt, som aldri går av moten!

Limited Edition 2021 - PH 2/2 “The Question Mark” Bordlampe

I 1931 designede Poul Henningsen den karakteristiske og dekorative PH 2/2 ”Question Mark” Bordlampe. Lampen blev produceret indtil midt i 1950’erne og er for første gang siden, sat i produktion i 2021 – dog som en Limited Edition der kun sælges i en begrænset periode.

Ligesom det oprindelige design, kommer lampen med et stel i messing. Kombineret med en skærm i opalglas, har lampen et klassisk udseende, der passer perfekt i enhver form for indretning. Bordlampen har selvfølgelig en PH 2/2 skærm – bygget op efter det legendariske treskærmsystem, som er udtænkt af Poul Henningsen i 1926. De semitransparente skærme har en smuk blank overflade på ydersiden, men indersiden er sandblæst for en mat finish.

PH 2/2 Spørgsmålstegnet, er tro mod det originale design ned til mindst detalje; den diskrete afbryder nederst på basen, det elegante håndtag midt på stellet, der giver mulighed for at vippe den øverste del af lampen, samt messing finish og det legendariske treskærmsystem.

Kjøp Limited Edition 2021 - PH 2/2 “The Question Mark” Bordlampe herLimited Edition 2020

1. september 2020 kan du igjen skaffe deg en helt unik Limited Edition fra Louis Poulsen. Forhåndsbestill PH 2/1 Bord Rav allerede fra 1. september 2020, og vær blant de første som mottar bordlampen hjemme hos deg.  
Lampene leveres fra 1. oktober 2020.

Et 3-skjermsprinsipp som Poul Henningsen utviklet som en hyllest til det korrekte lyset, og som på den tiden markerte ham som verdens største designer innen belysning.
På Limited Edition-bordlampen er det 3 skjermer i munnblåst italiensk glass i en vakker og varm ravfarget nyanse. Lampens stativ er i rå ubehandlet messing, som over tid vil patinere og gi bordlampen et helt unikt utseende. På stativet finner du også bryteren, akkurat likt som da den første modellen av PH 2/1-bordlampen stod klar for mange år siden – en gjennomgangsbryter som gir bordlampen et spesielt preg.  

Fra 1. september 2020 til og med 31. desember 2020 kan PH 2/1 Bord Rav bestilles.
Hvis du ønsker hvite skjermer til, kan du fra 1. oktober 2020 og frem til 1. november kjøpe et hvitt skjermsett til en gunstig pris.  

2020 Limited Edition er den ikoniske og veldig populære PH 2/1 Bordlampe. Her har designet gått tilbake til hva det hele startet med.Limited Edition 2019 - PH 3/2 Ravfarget glass Gulvlampe
"The Water Pump", - Design av Poul Henningsen

Louis Poulsen er kjent for deres vakre lamper i klassisk design. I tett samarbeid med anerkjente designere, som blant annet Arne Jacobsen, Verner Panton og ikke minst Poul Henningsen, har de produsert enestående lamper som ikke bare er en fryd for øyet, men også skaper et vakkert lys.

Hver høst hyller Louis Poulsen, Poul Henningsens geniale arbeid med å forme lyset, ved å produsere en ekstraordinær PH-lampe ut fra et av hans eksisterende design. Det er blant annet blitt til limited editions av PH 3/2-bordlampen og den populære PH Artichoke (HP Konglen).  I 2019 lanserer Louis Poulsen en eksklusiv Limited Edition av hans enestående PH 3/2-gulvlampe – bedre kjent som ”Vannpumpen”. Den nye varianten har skjermer i munnblåst ravfarget glass, som fremhever skjermens organiske former og den vakre rammen i messing.

Vannpumpen ble utviklet under krigen og hører til den gruppen av lamper som ”overlevede” krigens knapphet på materialer og nedskjæringer på Louis Poulsens store utvalg av PH-lamper. På grunn av vippearmen som kan vippe opp og ned, fikk leselampen raskt navnet "Vannpumpelampen" som er det navnet vi kjenner den under i dag.
Den tidligere modellen av Vannpumpen fra starten av 1940-tallet er bryteren montert på vippearmen, mens den senere ble montert på ledningen. I dag er bryteren plassert på enden av vippearmen, hvor Poul Henningsens initialer er vakkert inngravert i kontakten.

For å understreke lampens autentisitet og skape et sofistikert look, er lampens fot, stander og arm utført i ubehandlet messing. Den varme fargen gir en intim og hyggelig stemning til rommet og går hånd i hånd med den moderne innredningen, hvor vi svermer for de metalliske nyanser. Med tiden vil det ubehandlede oppnå en naturlig patina og hver enkel lampe vil oppnå et helt unikt uttrykk.

Den verdenskjente PH-lampen passer perfekt inn i tidens tendenser, hvor det er mote å innrede hjemmet sitt med markante designlamper med historie. Det er stor oppmerksomhet på designklassikere i den skandinaviske stilen der "Danish Modern" er blitt en utbredt trend.

PH 3/2 Bordlampen – Limited Edition 2018

Det tradisjonsrike belysningsselskapet Louis Poulsen lanserte i 2018 en Limited Edition av PH 3/2-bordlampen. Bordlampen er skapt av den anerkjente og innflytelsesrike arkitekten Poul Henningsen. Gjennom hele livet jobbet han dedikert med å forme belysning og skape ”det gode lyset”. Designet hans er kjent og elsket over hele verden – nå også i den eksklusive materialkombinasjonen; Tre skjermer er fremstilt i munnblåst ravfarget italiensk glass, mens rammen er i lett børstet messing.

Bryteren er innebygd og plassert nederst i messingrammen – rett over inngraveringen av Poul Henningsens initialer. En plassering som kan spores helt tilbake til 1920-tallets PH-bordlamper. Den originale detaljen, samt det gjennomtenkte formspråket og det eksklusive materialet, gjør Limited Edition-bordlampen til et tidløst verk som øyeblikkelig tilfører rommet en varm eleganse.  

PH 3½-3 Pendel fra Louis Poulsen i Limited edition 2017

Den eksklusive PH 3½-3 limited edition pendelen med ravfarget glass og messingramme, er lansert av Louis Poulsen som en hyllest til Poul Henningsens geniale lek med lyset. PH designet det legendariske tre-skjermsprinsippet tilbake i 1926, og det ble allerede på slutten av 1920-tallet introdusert med farget glass. Designet på messingopphenget ble opprinnelig introdusert i 1928. Det italienske, mundblåste trelagsglasset i den klassiske ravnyansen understreker pendelens eksepsjonelle varme og menneskelige uttrykk. Da glasset til hver pendel er produsert individuelt, varierer alle lampene en smule fra hverandre. Hver lampe er unik og like så mye et kunstverk som funksjonell belysning.


Den varme ravfargen og glansen på utsiden av skjermen kombinert med den sandblåste matte undersiden, gir et bløtt lys med en ideell diffusjon. Når pendelen er slått av, fortsetter den med å spille en dynamisk rolle i omgivelsene, da dens blanke overflate speiler omgivelsene. Opphenget i børstet messing er ubehandlet, så det vil danne en unik patina med tiden, medmindre det poleres.
Ravfarget og messinga

Da Louis Poulsen og Poul Henningsen i slutten av 1920-tallet første gang introduserte munnblåst farget glass var det for å tiltrekke nye kunder. Man hadde den gang stor vekt på de naturlig varme fargene med markante uttrykk og vakkert håndverk. Glasskjermene har den fordelen at de lar noe av lyset skinne gjennom og retter det samtidig både nedover, oppover og utover. Dermed bidrar lampen også til den samlede belysningen i rommet og til den hyggelige atmosfæren.

Vi ser fortsatt en tendens til å bringe de gylne fargene inn i den skandinaviske innredningen, og det er spesielt fokus på de gule nyansene – helt fra den lysegule til de mørkegule nyansene. De ravfargede skjermene passer perfekt inn i de tendensene der fargen virker utrolig innbydende og gir et varmt og rolig uttrykk. Det gylne lyset fra de ravfargede skjermene minner mest om lyset fra et stearinlys - et stemningslys som Poul Henningsen var veldig opptatt av å gjenskape i det elektriske lyset for å ramme menneskets behov.

Den første lysfilosofien – Tankene bak den ikoniske PH-lampen
I 1907 så den danske designeren, arkitekten, forfatteren og kulturkritikeren Poul Henningsen for første gang elektrisk lys. I 1920 hadde halvdelen av alle danske husstander elektrisk lys, men han syntes at den elektriske pæren ga et umulig lys – enten var lyset alt for skarpt eller så slukte skjermen det meste av lyset. Han arbeidet derfor på å utvikle en lampeskjerm som sendte lyset ut i rommet med sin fulle styrke, uten å blende og dedikerte den gang det meste av livet sitt til å temme og raffinere fenomenet.
”Det virker som om de lysstyrkene teknikerne i de siste årene har skaffet oss for billige penger, er skaffet på bekostning av lysets kvalitet, skjønnhet og sannhet" – Poul Henningsen. "Tenk heller på i gamle dager, hvor fint og grundig arbeid de kunne gjøre - filigranarbeidere, urmakerne osv., med lyset fra en enkelt flamme".

Ifølge Poul Henningsen hadde teknikerne en drøm å lage natt om til dag – en drøm som ifølge ham var både ukunstnerisk og feil, siden mennesket ikke var i stand til å unnvære døgnets rytme. "På en vinterdag, når skumringen nesten møtes midt på dagen, kan man ha lyset tent døgnet rundt - men det skal naturligvis ikke være et lysrør, som er i familie med lyset på en sommerdag kl. tolv på dagen".
Det var tanker som disse som ga Poul Henningsen ønsket om å konstruere en lampe som reduserte den ubehagelige blendingen og forbedret det elektriske lyset i forhold til menneskets behov.

Ifølge myten fikk han allerede tanken om et nytt skjermsystem tilbake i 1915, da hans mor, forfatter Agnes Henningsen, var fortvilet over å se seg selv i speilet. Hun var veldig forfengelig og oppfattet seg selv som stygg i el-pærens kalde lys, og savnet det varme skjæret fra petroleumslampen. Dermed oppstod ønsket hans om å konstruere nye lamper til hjemmet, og han begynte derfor å eksperimentere med diverse pærer, reflektorer og skjermer. Uansett hva som trigget ham, var Poul Henningsen veldig opptatt av ideen om å skape et bedre lys.

Poul Henningsen og Louis Poulsen

Poul Henningsen har i flere år jobbet med å konstruere PH-lampen. Han forsøkte seg med sin første kulelampe med lameller i 1921, og tegnet samme år PH-gatelykten som ble kjent som "Slotsholmslykten". Noen år senere ga hans nyvunne erfaring ham tilgang til en utstilling av moderne kunsthåndverk i Paris. Det skjedde på bakgrunn av lampeskjermene som var konstruert så lysstrålenes retning og refleksjon ble fordelt veldig presis.

Det var her lampeprodusenten Louis Poulsen fikk øynene opp for Poul Henningsens design og ga ham oppgaven i å fremstille ti forskjellige lamper til utstillingen. Lampene ble stilt ut under navnet "Systéme PH" og vant topp-priser i alle seks klasser av belysningsarmaturer.
Siden den gang har samarbeidet ført til mange store designklassikere. Eksempelvis Poul Henningsen Konglen, PH5 og ikke minst PH Snowball.

Basert på egne erfaringer og nye beregninger av lysrefleksjon, utviklet Poul Henningsen i 1926 en lampe med 3 krumme skjermer – PH-lampen!
Lampen var konstruert slik at det var samme vinkel mellom skjermen og lysets stråler. På den måten slapp det direkte lyset ikke ut, men reflekterte i stedet i den retningen man ønsket.
Han beskrev selv skjermene som en tallerken, en skål og en kopp i proporsjonene 4:2:1.
Siden da har Louis Poulsen presentert flere hundre forskjellige PH-lamper, fra lysekroner til stå-, vegg-, tak-, og bordlamper. Alle bygget på det samme enkle treskjermssystem.