Hans første selvstendige designede lampe var Konkyliependelen fra 1964. Inspirert av PHs lysprinsipper, Verner Pantons fantasiverden og Tivolis fargerike, kreative miljø. Men det som gjorde den spesiell var at den ble konstruert av 12 ensartede lameller. En spesiell Tivoli-utgave som var gullanodisert utvendig og skiftevis oransje og rødlakkert innvendig, ble hengt opp i hele hagen. Det henger fortsatt enkelte Konkylie-pendler ved Kinesertårnet.
Ideen med lamper som er bygget opp av ensartede elementer er et av kjennetegnene til Louis Weisdorfs lampedesign. Det samme prinsippet kan for eksempel sees i forbindelse med den kjente kuleformede Turbo-pendel, samt Facet-lampen og den vakre Konkylie-pendelen.
”Det som bl.a. fascinerte meg var det veldig enkle konstruksjonsprinsippet, men også at man kunne variere lampenes utseende ved å blande forskjellige fargede lameller. Men etter hvert savnet jeg flere muligheter for variasjon, inntil jeg fikk en helt ny ide. Hvor inspirasjonen kom fra, aner jeg ikke”.
Nært samarbeid med GUBI
Louis Weisdorf ble kjent med Gubi-familien da han bodde i samme kvarter på Frederiksberg og hadde barn som gikk på samme skole. Imidlertid gikk det mange år før GUBI fikk øynene opp for sin Turbo-pendel og tilbød å sette den i produksjon. Det ble starten på et vellykket samarbeid om Multi-Lite, som senere ble supplert med standerlampen og bordlampe i mange fargekombinasjoner.
Gubi er et dansk designfirma som produserer både møbler og lamper. De legger stor vekt på estetikk, funksjonalitet og kreativitet, der Louis Weisdorfs Multi-Lite-lampe passer helt perfekt.
Les mer om det danske belysningsfirmaet GUBI her.