Louis Poulsen - Fokuser alltid på riktig lys

Louis Poulsen er kjent i Danmark og over hele verden for sin måte å tenke på det riktige lyset – Noe som var spesielt Poul Henningsen i tankene da han designet de første PH-lampene med 3-skjerms prinsippet, hvor han med sin kunnskap oppnådde å skape et blendfritt lys. Les mer om Poul Henningsen her

I dag er det riktige lyset like viktig for Louis Poulsen, og med den nye teknologien er det blitt mulig å skape helt fantastiske lyssetninger - og dette er spesielt takket være den moderne LED-teknologien.  

I denne artikkelen skal vi utforske nøyaktig hva som gjør at Louis Poulsen fortsatt den dag i dag stolt kan skilte med å lage det korrekte lyset til vår alles innredning.  
<h2>Stort fokus på LED-teknologien</h2>

Stort fokus på LED-teknologien

Louis Poulsen har for alvor innlemmet den nyeste LED-teknologien i sine lampedesign. Det kan sees bl.a. i mange av deres nyheter – for eksempel lampeserien Yuh og den lille Panthella Mini.

Store deler av Louis Poulsens klassikere er nå tilgjengelig med LED-lys - og de, hvor du selv velger pære, skal selvfølgelig også ha LED!  

Senest har Louis Poulsen begynt å lage sett som kan forvandle og oppdatere din klassiker til en lampe med innebygd LED. Ønsker du å konvertere din Louis Poulsen-lampe til en LED-versjon, er du velkommen til å sende en e-post til vår kundeservice, som vil undersøke om dette er mulig.Det skilles mellom 2 forskjellige sett.  • Replacement kits, her anbefaler Louis Poulsen at en elektriker oppgraderer lampen din.  

  • Retro fit kits, dette er en relativt enkel erstatning.  Er du i tvil om du kan bytte den selv, anbefaler vi å kontakte din elektriker.  

Listen over lamper hvor du kan kjøpe replacement kits eller retro fit kits oppdateres kontinuerlig, men nedenfor har vi listet noen av dem det nå er mulig å oppgradere til LED.  

Replacement kits er tilgjengelig for:AJ 50 Vegg, Flindt Vegg, Enigma 825, NJP og AJ Eklipta  

Retro Fit Kits er tilgjengelig for:PH Snowball, PH 5-4½, VL45 Ø370 og PH Artichoke Ø480.

Louis Poulsens Dim To Warm

I 2013 ble Dim To Warm-teknologien kalt den manglende brikken i LED-puslespillet av daværende redaktør Maury Wright i LEDs Magazine – og de som elsker allsidigheten til et dynamisk lys vil helt sikker være enig.  

Dim to Warm betyr ganske enkelt at ved å dimme strømmen til en lyspære, kan du dimme fargetemperaturen. Har du en dimmer installert på veggen eller kanskje på lampeledningen, vil denne derfor ikke lenger dempe lysstyrken, men i stedet temperaturen.  

Vil du vite mer om dimmere, kan du lese videre her!


Louis Poulsens DtW-system dimmer fra 3000 kelvin til 1800 kelvin når du dimmer lampen – på den måten får du samme komfort som du kjenner fra tradisjonelle glødepærer.

Louis Poulsen produserer tre typer ”Dim to Warm”-lamper:    • LED-MD D2W - Fasedimmer – det man vanligvis bruker i et privat hjem med en normal dimmebryter på veggen.  

  • LED-DA D2W - Dali-driver med ”Dim to Warm.” Den man skal velge hvis man har Dali-systemet installert.  

  • LED-WB D2W - Wireless Bluetooth driver med “Dim to Warm.” Det man bruker hvis man har Casambi Bluetooth-styring.