Lamper til soverommet ditt - Velg de riktige!LAMPER TIL SOVEROM
Riktig valg av soveromslamper kan utgjøre hele forskjellen, men det kan være vanskelig å finne de rette. Soveromsbelysningen skal være behagelig, avslappende og koselig, men du trenger også skikkelig grunnbelysning, så det er viktig å velge soveromslamper som dekker dine behov.  De beste lese- og vegglampene for soverommet ditt.

De beste lese- og vegglampene for soverommet ditt.

En veldig populær lampeserie for soverommet er AJ fra Louis Poulsen. AJ-serien er designet av Arne Jacobsen i 1960 og er uten tvil en ekte designklassiker.  Både AJ Bord og AJ Vegg hitter og det sees spesielt hos våre søte kunder.  

Her har man valgt AJ Vegg i svart til soverommet, som er superfint da det bryter med den hvite veggen. Er du mer til farger, finnes serien nå i 10 forskjellige, hvor spesielt Grafittgrå, Lysgrå, Nattblå og Aubergine er utrolig populære. Det er imidlertid ingen tvil om at AJ i svart er vår bestselger.
Se hele AJ-serien her.


Bildet er fra vår Instagram-kunde @camillasundahl


AJ er det opplagte valget som leselampe, da den kan vippes og dreies 60 grader til sidene, så her har du både en funksjonell og klassisk designlampe til soverommet ditt.
Bruk også AJ Bord ved sengen, noe som virker utrolig bra. Det er enklere da du ikke trenger å bekymre deg for monteringsdelen og du kan alltids bruke bordlampene andre steder i hjemmet ditt.  

Vil du se hvordan lyset er, sjekk ut vår Facebook-video med soveromsinspirasjon, hvor du bl.a. kan se AJ Bord, Lampe Gras, Milk, Caravaggio Read, Bollard og Tolomeo.

Se videoen her.


En annen populær soveromslampe er Tolomeo. Artemides Tolomeo Bordlampe er fra 1987 og er en av verdens mest populære bordlamper, og er frontløper innen design, lysutbytte, bekvemmelighet og estetikk.  

En av grunnen til Tolomeos store popularitet er fleksibiliteten til den fullt justerbare kroppen. Det gir total kontroll over lyset og den er derfor supernyttig på soverommet, da du kan flytte lyset i den retningen du har behov for. Har du en regulerbar seng, er Tolomeo også god på grunn av armens lengde.
Her ses Tolomeo Vegglampe i svart og igjen er det tydelig å se at lampen er utrolig fleksibel og anvendelig. Den har et lekkert design, den er funksjonell og så gir den et godt leselys.  

Bruk den som bordlampe, eller monter den på veggen. Både fot og beslag er tilgjengelig, i tillegg til at den finnes i flere farger og størrelser. Så med Tolomeo-serien finner du enkelt en lampe for dine behov.

Bildene er fra Pinterest
Lampe Gras er en annen populær lampe som også er til soverommet. Serien finnes i utallige varianter, enten du er til gulv, vegg, pendel eller bord, samt stativ eller brakett fås i utallige varianter, Lampe Gras har alt. Fargevalget er også i et bredt spekter, så mulighetene er mange og er dermed også med på å gjøre Lampe Gras utrolig ettertraktet.  

Lampe Gras er et ikon for det 20. århundre – i 1922 designet Bernard-Albin GRAS en rekke lamper beregnet for bruk på kontorer og til industrien. GRAS-lampen, som den senere ble kalt, var helt unik med sin enkle, robuste og likevel svært ergonomiske design.
Den grunnleggende formen er verken med skruer eller sveisede skjøter, noe som er med på å gjøre lampens design unik. Den lange armen og kroppen gjør lampen ekstremt funksjonell og fleksibel, så bruksmulighetene er mange og vi ser den blir brukt i alle rom, av samme grunn.

I dag er La Lampe GRAS-lampen blitt et ettertraktet samleobjekt over hele verden, spesielt i Frankrike, USA og Japan. Bernard- Albin Gras’ talentfulle og visjonære design har vist seg å være tidløst.

Bildene er fra Pinterest
Kesta Bordlampe Black/Gold fra Lindby er et enkelt og dekorativ design, som pynter i alle innredningsstiler. Lampen har et minimalistisk uttrykk, på grunn av den spinkle rammen og den tynne sylindriske stoffkledde lampeskjermen i matt sort med en gylden innside som sprer et mykt og varmt skjær. Dette gjør at lampen er perfekt før man skal sove, før man våkner eller mens man leser. Kesta er en veldig estetisk bordlampe, både når den er av og på, derfor får du både en funksjonell lyskilde og et dekorativt element som pryder soverommet ditt.
Charlia Gulvlampe Silver fra Lindby er et minimalistisk og stilrent design med tre lange ben i et naturlig tremateriale med en utsøkt sylindrisk lampeskjerm i hvit, som er en klassisk kontrast som gjør seg godt i enhver innredningsstil. Den hvite lampeskjermen skjuler en enkelt lyskilde som sørger for at lyset blir spredt på en myk og behagelig måte både opp og ned fra lampeskjermen, og skaper en koselig og avslappet stemning, som gjør Charlia til den perfekte soveromslampen. Lampens harmoniske estetikk gjør også at den både fungerer som lyskilde og dekorativt element som vakkert lyser opp og pryder soverommet ditt.
Kalinda Vegglampe Grey/Oak fra Lucande kan med sin beskjedne størrelse samt enkle og estetiske design plasseres i alle former for innredningsstiler – fra de moderne til de klassiske, minimalistiske eller retro-inspirerte. Lampen er laget av solid betong med nydelige tre- og metalldetaljer, som skaper en fin kontrast som gjør vegglampen til et dekorativt element så vel som en funksjonell lyskilde på soverommet ditt. Vegglampen sprer et nedoverrettet, mykt og varmhvitt lys som har en koselig og behagelig effekt, som gjør soverommet ditt til et varmt og fint sted å være.  
Benjiro Bordlampe White/Chrome fra merket Lindby er et funksjonelt og elegant design, som kan pryde i de fleste innredningsstiler. Den moderne bordlampen har en elegant blank metallramme, som kompletteres av den hvite stoffkledde lampeskjermen. Her har bordlampen også en ekstra liten lampe som du kan justere til dine behov. Benjiro er den perfekte soveromslampen, på grunn av sin ekstra lyskilde som sprer et mer fokusert og direkte lys, som er ideell for lesing, hvor den større lampeskjermen sprer et mer diffust og mykt lys som er behagelig før man skal sove eller når man akkurat har våknet. I tillegg er bryteren oppe under lampeskjermen, slik at du enkelt og raskt kan slå av og på for det spesifikke lyset du trenger.  


Loftlampe til soverommet, hvilken skal du velge?
Vi har et bredt utvalg av loftlamper til soverommet ditt, men hvilken skal du velge? Jeg vil komme med litt forslag og den første er Hope fra Luceplan. Skal det gjerne være romantisk, er Hope nemlig det helt rette valg av loftlampe til soverommet, da lyset multipliseres og det gjenskapes en behagelig, glitrende og rolig stemning, drysset med tusenvis av lys som virker som diamanter.
Sebatin Taklampe Grey/White/Nickel fra Lindby utstråler en eleganse og enkelthet som kler soverommet, både når lampen er på og av. Taklampen består av en spinkel metallramme som omsluttes av en stoffkledd lampeskjerm i en flott gråtone, hvor lyset trenger vakkert gjennom. Lampen har integrert LED-lys som er skjult bak en matt skjerm, som gjør at lyset blir spredt på en ensartet, myk og blendfri måte ut i hele rommet. I tillegg har lyset en Kelvin på 3000, som gjør at det sender ut et varmhvitt lys som klarer å skape en koselig og avslappet stemning, noe som gjør soverommet til et fantastisk sted å være.  

Du kan få designet i flere farger og størrelser se dem her!
Hele Hope.-serien fra Luceplan er utrolig populær og spesielt på grunn av den visuelle lettheten og materialvalget. Hope er laget av polykarbonat formet som kronblader, som faktisk er dannet av Fresnel-linser, som optimerer refleksjonen og brytning av lys og forbedrer lyseffekten, men reduserer energiforbruket. Her får du rett og slett en lekker designtaklampe, med de fineste detaljene som har kommet for å bli.En annen romantisk taklampe, som er en av våre favoritter til soverommet, er den vakre Caboche. Lampen er transparent og består av kuler i akryl, og den indre skjermen er i opalisert sannblåst glass. Kulene som sitter hele veien rundt lampen, reflekterer lyset på samme måte som små vanndråper som blir truffet av sollyset, og sammen med den indre opaliserte skjermen gjør at lampen på ingen måte blender.

Caboche taklampe gir et vakkert lys, uansett hvor du ønsker belysning i taket, og på grunn av halogenpæren på 120W vil det være nok lys som takbelysning på soverommet ditt.  

Se hele Caboche-serien her.
Er du mer til den minimalistiske og stilrene stilen er Being fra Philips Hue et veldig godt valg, som er ideell til entreen, kontoret eller soverommet, hvor man kan dra stor nytte av funksjonene Philips Hue-lampene har.

Taklampen gir et direkte nedoverrettet lys, men også ut av siden, noe som gjør at lyset treffer taket, for så å bli reflektert ned og ut i rommet. Being-taklampen er med White Ambiance, som betyr at den gir hvitt lys, som man kan justere alt etter om man ønsker et kaldt eller varmt lys. I tillegg til å kunne justere kelvingraden, kan man også dimme lampen. Dette gjøres via appen eller med den medfølgende fjernkontrollen, så med Being er det bare utrolig enkelt å styre lyset helt etter dine behov.  
Leg med belysningen i dit soveværelse – Philips Hue.

Leg med belysningen i dit soveværelse – Philips Hue.

Philips Hue-sortimentet gir en helt ny måte å bruke belysning i hjemmet på. Koding av lysstyring som før krevde dyre elektriske installasjoner i huset, er nå løst med Hue-pærer, en brigde og Philips Hue-appen.

Philips Hue-produkter er egentlig en helt ny måte å tenke belysning på, ettersom den nå brukes til å skape velvære i hverdagen. Du kan kode det til å vekke deg, gi deg godt arbeidslys, gi deg fornyet energi og til å slå på lyset i hele huset når du nærmer deg, eller slå av lyset når du kjører hjemmefra.
Sett for eksempel lyset ditt på soverommet til å gradvis slå seg av om kvelden, slik at du langsomt blir avslappet eller gradvis til å slå seg på om morgenen, slik at du langsomt våkner og føler deg frisk.

Finn Philips Hue-sortimentet her.
SE VÅRT UTVALG AV LAMPER TIL SOVEROMMET HER