Lamper til kjøkken - Inspirasjon til lekker belysningLAMPER TIL KJØKKEN

Kjøkkenet er et sted hvor vi bruker veldig mye tid, både kosetid og arbeidstid/matlagingstid. Derfor krever et rom som kjøkkenet ordentlig belysning, som fungerer for alle anledninger. Det finnes 3 former for belysning som kjøkkenet gjerne skal inneholde – det er det sentrale lyset, arbeidslyset og stemningslyset. Kjøkkenet er et sted som krever god belysning, som skaper oversikt i det åpne kjøkkenet, men også på skaper og i hyller. Vi har lamper til alle former for belysning på kjøkkenet og her kan du få litt inspirasjon til hva som passer godt inn på kjøkkenet, både stilmessig, hvilke pærer som er best og hvilke varianter av kjøkkenbelysning som finnes, som også er mest praktisk.


SENTRALT LYS:
Det sentrale lyset sees ofte som en taklampe eller en pendel. Det er et lys som gir den sentrale belysningen og det er lyset som lyser opp selve rommet – samtidig med at det kan gi stemning til kjøkkenet.

ARBEIDSLYS:
Det er veldig viktig med et godt arbeidslys på kjøkkenet, da dette er lyset du bruker når du tilbereder maten ved kjøkkenbordet. Arbeidslyset skal lyse opp arbeidsområdet godt, være skarpt og ha riktig fargetemperatur. Arbeidslys kan komme ovenfra eller foran en, dog må man huske å unngå skygger for å få det beste lyset å jobbe i. Arbeidslyset skal være over kjøkkenbordet, komfyren og vasken.

STEMNINGSLYS:
Er med på å gi kos og karakter til kjøkkenet, det kan ofte kombineres med den sentrale belysningen ved hjelp av en dimmer. Gi kjøkkenet ditt en fantastisk atmosfære med stemningslys.


Pendel til kjøkken - Klassisk, retro eller moderne?
Når det kommer til kjøkkenbordet og pendellamper skal man huske å ha opphengningshøyden i tankene. Som hovedregel pleier man å si at lampene skal henge omtrent 75-80 cm over bordplaten, for å få best arbeidsbelysning. For å unngå skygger måler man kjøkkenbordplatens bredde og dividerer den på 3, resultatet av dette måler man så ut fra veggen – det er her pendellampen skal henge hvis man vil unngå skygger. Dette er kun en veiledning, og det kan godt være at hjemmet ditt krever en annen type oppheng. Du er alltid velkommen til å kontakte oss for gode råd om oppheng eller hvilken lampe du skal velge.

En god idé er å henge flere ved siden av hverandre med litt avstand, for å få mest mulig enhetlig belysning på kjøkkenet. Det er mange muligheter når det kommer til pendellamper på kjøkkenet, og de kommer i flere forskjellige stilarter.

PH 2/1 pendel fra merket Louis Poulsen er en ekte designklassiker, designet av Poul Henningsen. Det er en elegant og tidløs pendel, som har et klassisk design som passer inn i mange stilarter på grunn av det enkle, men unike designet.
Det finnes flere varianter innenfor PH-familien, den klassiske som den på bildet, men i tillegg er det også noen mer moderne og morsomme varianter i PH-serien.

PH-lampeserien er en lampe som gir et virkelig godt lys med det reflekterende treskjermssystemet. Det meste av lyset sendes nedover, og gir et mykt og diffust lys.

Bildet er fra vår kjære kunde @valdealma, som la ut bildet på Instagram


Beat Light-serien fra merket Tom Dixon er en utrolig kul og spennende pendelserie, som har blitt inspirert av 80-tallet. Det er en serie som er litt retro, men som likevel har et moderne uttrykk – det er en lampe som gir et friskt pust til kjøkkenet, spesielt hvis man blander serien sammen.

Lampeserien fra Tom Dixon er inspirert av den skulpturelle enkelheten, som er produsert i messing. Det er en serie lamper som avgir et ekte kvalitetslys. Hver enkelt Beat Light-lampe er unik på grunn av dens håndlagde fremstilling i messing.

Bildet er fra Pinterest
Marla Pendel Smoke fra Lindby er et stilrent og enestående design med et moderne uttrykk som passer perfekt over kjøkkenøya. Lampen har tre unikt formede pendler, laget av nydelig røykfarget glass, som tillater at man kan se inn til lyskildene, samtidig som glasset reflekterer omgivelsene vakkert. De forskjellige formene skaper en interessant dynamikk som er spesielt iøynefallende og spennende å se på. Med denne lampen får du både en funksjonell lyskilde og et ekstremt estetisk element til kjøkkenet ditt, som vil skape beundring blant venner og familie.
Cosmina 4 Pendel Track Svart/Gull fra Arcchio er et moderne og elegant design som har et preg av en industriell finish som er ekstremt populær og dekorativ. Den nordiske minimalismen som kjennetegner lampen gjør at den bringer en letthet og enkelthet inn i rommet, kombinert med et rått og estetisk uttrykk som passer både det moderne og klassiske kjøkkenet. De fire pendlene har alle en nydelig gullfarget innside, som får det nedoverrettete lyset til å utstråle varme, kos og hjemlighet, som sprer seg blant dem i og rundt kjøkkenet.  
Arnik Pendel L140 Nickel fra Lucande er eleganse, enkelthet og høy funksjonalitet samlet i én lampe. Lampen har et moderne og eksklusivt utseende som gjør den ekstremt attraktiv å ha hengende over kjøkkenøya. I tillegg er den ekstremt fleksibel, da du kan heve eller senke den selv etter behov for god, myk og blendfri belysning. Arniks seks lyskilder avgir samtidig et ensartet og vakkert lys som skaper en innbydende og behagelig stemning i det viktigste samlingspunktet for familien.
Sanne Pendel Concrete fra Lindby er et enestående og ekstremt dekorativt design å ha hengende på kjøkkenet sitt. De fire pendlene er selve symbolet på enkelhet og eleganse, da de fremstår både rustikke og raffinerte på samme tid, noe som gjør at de kan pryde de fleste kjøkken. Lampen er ekstremt estetisk, både når den er av og på, så den vil skape et blikkfang både på dagen og kvelden, hvor den garantert vil bli beundret av dine gjester. Pendlene sprer et nedoverrettet varmt hvitt lys som setter en koselig og tilbakelent stemning som holder familie og venner på kjøkkenet.
Wanessa 4 Taklampe Wood/White fra Lindby er en klassisk sammensetning av varmt naturlig tremateriale med kjølige metalldetaljer og hvite lampeskjermer. Denne kombinasjonen kan pryde enhver innredningsstil, der den utstråler varme og hygge, både når den er av og på. I tillegg kan de fire lampehodene roteres og vippes i ulike retninger, slik at du kan justere lyset etter behov og humør. Her sprer de lyse lampeskjermene et varmhvitt, mykt og jevnt lys både i opp- og nedoverrettete retninger, noe som gjør kjøkkenet til det koseligste og fineste stedet å være samlet hele familien.  


LED-pærer til lampene på kjøkkenet
LED-pærer er passende til lamper på kjøkkenet, da de gir et behagelig og godt arbeidslys, som egner seg veldig godt til dette rommet. I tillegg til at LED-lyskilder sender ut et godt lys, er det også energibesparende, noe som kan sees på strømregningen, samtidig som de også har en levetid som i snitt er 15 år. LED-belysning på kjøkkenet gir deg høy lyskvalitet og god fargegjengivelse.

En LED-lyskilde sikrer deg en høy kvalitet på belysningen og egner seg svært godt på kjøkkenet på grunn av sin fargegjengivelse. I tillegg har LED-pærer en veldig god fargetemperatur, noe som er veldig viktig på kjøkkenet.

    • Praktisk belysning, altså arbeidsbelysning, skal gjerne ha et nøytralt hvitt lys som har 3500-4000 kelvin.
    • Stemningslys skal ha et varmhvitt lys som har 2600-2900 kelvin.

Kjøkkenet skal ha en matt og varm belysning som gir en god fargegjengivelse på de matvarene du står og jobber med. Vi har mange lampevarianter hvor det er innebygget LED-lyskilde eller hvor man kan velge en LED-pære. Det er bare å dykke ned i vårt enorme univers av lamper til kjøkkenet.

Hvis du trenger fleksibilitet og funksjonalitet er 265-vegglampen fra merket Flos, helt perfekt til formålet. Det er en vegglampe som er så fleksibel at den enkelt kan erstatte taklamper og pendler. Vegglampen har en virkelig lang arm, som måler ca. 2 meter, armen kan styres til stedet der du trenger lys.

Det er en spennende og flott lampe som passer godt inn i det minimalistiske kjøkkenet. 265-vegglampen er tilgjengelig i 3 forskjellige farger, svart, hvit og blå.

Bildet er fra vår kjære kunde @sofieweinreichengell, som la ut bildet på Instagram
En annen fleksibel og funksjonell lampe er, 304L40-vegglampen fra merket Lampe Gras. Denne vegglampen har en bevegelig arm, som kan hjelpe med å rette lyset dit der det trengs. Det er en stilren og enkel lampe, som finnes i 5 forskjellige flotte farger.

I tillegg har Lampe Gras laget en hel serie flotte og bevegelige lamper, som gjør det enkelt og brukbart for oss som forbrukere. Det er definitivt en lampeserie man skal sjekke ut, det er den absolutt verdt. Lampe Gras er blitt mer og mer populær gjennom årene og det fortsetter på den måten.

Bildet er fra vår kjære kunde @hosmajorskan, som har lagt ut bildet på Instagram
Semi pendel fra det danske merket GUBI er en veldig flott pendel, som har et karakteristisk og vakkert design. Det er den perfekte lampen hvis man leter etter en lampe som skaper et godt lys. Semi-pendelens emaljerte skjerm sender ut et diffust lys og konformt lys som er perfekt for kjøkkenbordet og kjøkkenøya.

Denne pendelen har et unikt design, som er tidløst og kommer i 8 forskjellige farger og 3 størrelser, så det er noe for enhver smak.

Bildet er fra Pinterest
Being-taklampen fra Philips Hue er den perfekte taklampe, den er stilren og enkel i sitt design. Det er en lampe hvor du selv kan justere intensiteten på lyset, noe som er praktisk i forhold til sentral- og arbeidsbelysningen. Med den beste typen arbeidsbelysning kan man justere lampen til rundt 4000 kelvin, i tillegg kan lampen også dimmes. Det er en funksjonell lampe som man kan bli helt avhengig av.

Being-taklampen har mange funksjoner, gir et godt lys som er nedoverrettet og spres ut til sidene. Lampen er tilgjengelig i svart og hvit.
SE VÅRT UTVALG AV LAMPER TIL KJØKKENET HER