Lær alt om strømskinner

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL STRØMSKINNER
Hvis du er på utkikk etter en fleksibel og praktisk belysningsløsning til pendler og spotlights, har du kommet til rett sted. Hos Lampemesteren har vi et stort utvalg av strømskinner og reservedeler fra merker som ANTIDARK og Halotech, så du finner garantert en strømskinne som passer dine behov. En lysskinne er et enkelt, praktisk og fleksibelt verktøy som kan brukes over spisebordet, over garderoben, i stuen, i gangen - det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Med en skinnelampe slipper du også en masse ledninger som henger overalt - en skinnelampe gjør ledninger unødvendige. Med en lysskinne kan du også selv bestemme hvor du vil plassere og vinkle pendlene eller spottene, og du kan endre retning og plassering etter behov - slik at du kan sette ditt eget unike preg på belysningen. Men hva gjør du når du har valgt riktig lysskinne? Og hvordan installerer du den egentlig? Svarene finner du i denne artikkelen, og så er du en handy(wo)man selv! Du kan også se hele vårt utvalg av skinnelamper her
.
<hr><font size="+2">LES MER OM 1-FASET ELLER 3-FASET STRØMSKINNE</font>


LES MER OM 1-FASET ELLER 3-FASET STRØMSKINNE

Det kan være vanskelig å avgjøre om man skal bruke en 1-faset eller 3-faset skinne. Det første du bør tenke på, er hvor du skal bruke skinnen. Hvis skinnen skal brukes i bedriften din, kan det være en fordel med en 3-faset skinne fordi den har flere watt og brytere, slik at du også kan slå på, av eller dimme lysstyrken på hvert enkelt lys uavhengig av hverandre. Hvis du derimot skal bruke lysskinnen hjemme, kan du bruke en 1-faset lysskinne, som vanligvis har en finere design og bare har én strømførende ledning, slik at du bare kan justere lysstyrken på lysene samtidig. Uansett om du velger en 1-faset eller 3-faset strømskinne, er du garantert allsidig og fleksibel belysning.

Bemerk at alle Bankamps, ANTIDARKs og Halotracks strømskinner kun er 1-fasede, så hvis du ønsker en 3-faset strømskinne, ta kontakt med kundeservice.
<hr><font size="+2">ANTIDARKs DESIGNLINE-SYSTEM</font>


ANTIDARKs DESIGNLINE-SYSTEM

Nedenfor kan du lese mer om ANTIDARKs Designline skinnesystem, som er av høy kvalitet, har mange ulike kombinasjonsmuligheter og en tynnere design enn de vanlige 2,2 cm brede skinnene. Med disse skinnene kan du flytte rundt på lysene etter behov og bruke skinnene på mange forskjellige steder, fra kontoret til galleriet eller over spisebordet hjemme. ANTIDARKs Designline-lysskinner fås i svart eller hvit farge med en lengde på 1 eller 1,9 meter, og kan brukes alene eller i kombinasjon med flere skinner for å skape større fleksibilitet i plasseringen av lysene. Alle Designline-reservedeler leveres også i svart eller hvitt for å matche fargene på de ulike delene.  

Finn alle ANTIDARK-lysskinner her.


SLIK INSTALLERER DU DESIGNLINE SKIN-SYSTEM.


STEP 1

Begynn med å montere Designline-skinnelampen i taket der du ønsker fleksibel belysning, og koble den til nærmeste lampeuttak. Først og fremst må du sørge for at du også har en Starter, som alle Designline skinnesystemer krever for installasjon. Vær oppmerksom på at starteren skal plasseres i enden av skinnen, ikke i midten.
STARTSTYKKE
CENTERSTART
STEP 2

Nå kan du velge å kombinere flere skinner ved hjelp av ulike koblinger. Du kan for eksempel bruke en Connector, som gjør det mulig å koble sammen flere lysskinner på linje, eller en T-Connector, som gjør det mulig å koble sammen tre skinner samtidig for å danne en "T", eller en Corner, som du kan bruke hvis du vil at lysskinnene skal danne et hjørne. Uansett hvilken Connector du velger, vil du kunne spre lyset over et større område i ulike retninger.
CONNECTOR
T-CONNECTOR
CORNER
STEP 3

Etter de to første stegene kan du begynne å legge til nøyaktig det antallet Design Tube Spots, Designline Bell Spots eller Designline Tube Pendants til skinnebelysningen som passer dine behov. Her kan du kombinere både spots og pendler akkurat som du vil, og enkelt og elegant endre posisjonene deres etter behov og humør for å skape et unikt og dekorativt designelement som kan plasseres hvor som helst i interiøret.
Trinn 4

Hvis du vil legge til "vanlige" pendler i skinnesystemet ditt som ikke er spesialtilpasset, bruker du en Pendeladapter. Da er du klar til å henge opp pendlene med akkurat den avstanden og i det antallet du ønsker på skinnen - men vær oppmerksom på at hver pendel maksimalt kan veie 5 kg. Med en lysskinne kan du ha flere lamper ved siden av hverandre uten behov for ekstra ledninger - ganske smart og praktisk.
TRIN 5

Som en fin avslutning på skinnesystemet ditt kan du legge en Dekselskinne av plast over Designline-skinnen for å dekke hullene der lysene ikke er plassert, slik at du får et mer strømlinjeformet utseende. Dekkskinnen kan også enkelt kuttes til og tilpasses etter dine behov.
FINN ALLE RELEVANTE SKINNER OG RESERVEDELER TIL DESIGNLINE SKINNESYSTEM HER

<hr><font size="+2">HALO TRACKs STRØMSKINNER</font>


HALO TRACKs STRØMSKINNER

Nedenfor kan du lese mer om skinnesystemet Halo Tracks, som er et enkelt og smart system som samtidig gir deg mange fleksible belysningsmuligheter. Halo Tracks lysskinner fås i både svart og hvitt med en lengde på enten 1,2 eller 2 meter, og du kan bruke dem alene eller med flere skinner for å utvide arealet du ønsker å belyse.  

Finn alle Halo Tracks lysskinner her.


SLIK INSTALLERER DU HALO TRACK-SYSTEMET

STEP 1

Først monterer du Halo Track-skinnen i taket og setter den i nærmeste stikkontakt. Skinnen kan enkelt forkortes, forlenges og monteres med de medfølgende skruene. Alle 230 V-pendler kan brukes sammen med Halo Track-skinner, der det også er mulig å bruke dimmere.

STEP 2

Deretter kan du velge å koble sammen flere strømskinner, enten ved hjelp av et T-stykke, som gjør det mulig å sette sammen tre strømskinner til en T, eller ved hjelp av et monteringssystem for Halo Track strømskinner. Dette monteringssystemet inneholder blant annet en Halo Track 90°-vinkel, som du kan bruke til å sette sammen skinner til et hjørne. Det inneholder også en El-collector, som du kan bruke hvis du vil koble sammen flere skinner i en rett linje for å forlenge belysningen over et større område - for eksempel over et langt spisebord eller en korridor. Sist, men ikke minst, finnes det også en Flex-kobling til Halo Track-skinnen, som gjør at du kan koble sammen to skinner og bøye skjøten akkurat slik du vil. Med dette skjøtesystemet får du et bredt spekter av monteringsalternativer, slik at du kan tilpasse belysningen perfekt til ditt interiør og dine behov.

STEP 3

Som en siste del av installasjonen kan du koble spotlights eller pendler til skinnen - og hvis du bruker vanlige pendler, trenger du også en Pendeladapter, som er kompatibel med alle 230V-pendler med en maksimal vekt på 4 kg - adapteren kan også brukes til de fleste andre lamper.
FINN ALLE RELEVANTE DELER FOR HALO TRACK RAIL SYSTEM HER