Kobberlamper

LAMPER MED KOBBERFINISH


Metallfarger har blitt veldig moderne de siste årene, og særlig kobberlamper med sine rødlige og jordnære toner har blitt populære blant danskene. Kobberlamper er svært dekorative, og de blanke overflatene gir glødende og varme lysrefleksjoner i rommet, og de fungerer fint sammen med alle nøytrale farger både innendørs og utendørs. De finnes i mange varianter - både til det elegante og stilrene hjemmet og til den mer rustikke innredningen. Kobber brukes til mange formål, det være seg kabler, datakomponenter og ledninger, ettersom metallet er en god leder av elektrisitet og varme. I tillegg er kobber et fint og mykt metall å arbeide med. Metallets røde farge skyldes elektronforbindelsene som fungerer i kobber. Kort sagt har disse elektronforbindelsene lettere for å avgi energimengden i det naturlige røde lyset som reflekteres tilbake.


Det finnes vel ikke det skrivebord som denne stilrene og elegante kobberlampen ikke ville gjort seg godt på. Bordlampen 205 i svart og kobber fra Lampe Gras gir et behagelig og direkte lys som også er behagelig å lese og skrive ved. Med de justerbare armene kan lampen dreies og roteres i mange retninger slik at lyset treffer akkurat der det skal. 205 fås også med ramme i krom.
Også blant gulvlamper finnes det elegante modeller som er klare til å gi interiøret ditt et skikkelig skudd eleganse. Minerva fra Lindby har et industrielt uttrykk i designen og står på et stativ som minner om noe du ville festet et speilreflekskamera til. Dette gir lampen en spennende kontrast, og den elegante, parabolske skjermen gjør den vakre gulvlampen interessant og vakker.
Hvis takbelysningen i hjemmet ditt trenger både eleganse og funksjonalitet, kan vi ikke anbefale noe annet enn den ikoniske Joudy-serien fra Lindby. Den flotte taklampen Joudy 4 er en spotbelysning som bryter med stereotypien om at spotlights er anonyme, små lyskilder i taket. Lindby bruker skinnende messing til å skape de fire lyskildene, som ser fantastiske ut rettet mot både garderobeskap og rundt i rommet, og som virkelig piffer opp rommet.
Ønsker du et mer robust og industrielt uttrykk, anbefaler vi Julin fra Lindby, som fungerer som fire spotlights på to separate skinner som møtes i en enkelt baldakin. De arkitektoniske, lampelignende spottene har en elegant svart design, og på innsiden av hver spot er skjermen kledd i kobberfarget metall. Den vakre taklampen er svært justerbar og gir både praktisk og hyggelig lys, siden hver skjerm kan dreies og justeres.
I en verden av vegglamper er Karam fra Arcchio ekstremt minimalistisk og nesten futuristisk i sitt utseende. Et enkelt stykke bøyd metall utgjør den ytre skjermen som beskytter og skjuler lampens innside. Metallet er svartfarget, men på innsiden av buen er det et rufsete, kobberfarget metallstykke som reflekterer den innebygde LED-skinnen både opp og ned på veggen der lampen henger. Bruk lampen i stuen, på kontoret eller i gangen, der den garantert vil tilføre innredningen en ekstra fargeklatt.
Kobberlamper er selvfølgelig også både dekorative og egnet til utendørs belysning!
Denne Rørhat fra Light Point med sin vakre og enkle halvsirkel er ideell å plassere i bedet i hagen eller langs oppkjørselen. Den gjør det mulig å skrive navn eller adresse under lampen, og kan også brukes ved inngangen til huset. Rørhat er også tilgjengelig for montering direkte på veggen.
På Lampemesteren finner du et stort utvalg av kobberlamper til hjemmet eller hagen!