Kartell - italiensk design i verdensklasse

Kartell - mer enn 70 års designhistorie forankret i kultur, kreativitet og banebrytende teknologi

I 1949 grunnla Giulio Castelli det italienske designselskapet Kartell, hvis unike design raskt ble selve symbolet på det anerkjente og ettertraktede kvalitetsmerket "Made in Italy". Nedenfor kan du lære mer om Kartells spennende historie, unike design og de verdenskjente designerne og arkitektene som står bak Kartells imponerende rekke av berømte designikoner.
<hr><font size="+2">KARTELLETS DESIGNHISTORIE</font>


KARTELLETS DESIGNHISTORIE

Etter nesten 40 år under Castellis styre gjennomgikk Kartell et generasjonsskifte i 1988, og selskapet ble overlevert til Giulio og Anna Castellis svigersønn, Claudio Luti, som hadde bakgrunn fra motebransjen, spesielt fra det berømte italienske motehuset Versace. Som en del av det "nye" Kartell innledet Luti en rekke samarbeid med talentfulle designere og arkitekter, som Ferruccio Laviani, Philippe Starck, Alberto Meda, Patricia Urquiola, Antonio Citterio, hvis design kom til å symbolisere merkets identitet. I tillegg var det også et nytt vendepunkt for Kartell når det gjaldt bruken av materialer i produktene. Dette resulterte i det banebrytende gjennombruddet i 1999, da de ble det første selskapet i verden som produserte boligtilbehør i polykarbonat. Deretter fortsatte Kartell å utvikle og utforske temaet - transparens - gjennom ulike overflater, former og med teknologier som gjorde det mulig å skape originale produkter som aldri før hadde blitt skapt.4 ikoniske Kartell Evergreens
Kartell Evergreens representerer det beste fra Kartells ikoniske designarv. Disse tidløse mesterverkene kombinerer funksjonalitet med eksepsjonell estetikk og har blitt et symbol på moderne design. Fra den ikoniske lampeserien Bloom til den allsidige møbelkolleksjonen Componibili - Kartell Evergreens fortsetter å imponere med sin tidløse eleganse og innovative tilnærming. De er mer enn bare gjenstander - de er arkitektoniske statement pieces som beriker ethvert rom med sin karakter og stil. Nedenfor blir du kjent med et utvalg av Kartells verdenskjente evergreens som aldri går av moten!
.
<hr><font size="+2">KARTELL BLOOM</font>


KARTELL BLOOM

Bloom-lampen er et legendarisk stykke design som dateres tilbake til 2011. Bloom ble skapt av den talentfulle italienske designeren Ferruccio Laviani. Laviani ble født i 1960 og har etablert seg som en av de mest innflytelsesrike designerne i moderne tid, der han er spesielt kjent for sin evne til å kombinere tradisjonelt håndverk med avantgardistisk teknologi og estetikk.

Ferruccio Laviani er utdannet arkitekt fra det polytekniske universitetet i Milano, noe som har hatt stor innflytelse på hans tilnærming til design. Arbeidene hans kjennetegnes ofte av en harmonisk sammensmelting av funksjon og form, og skaper objekter som ikke bare er estetisk tiltalende, men også praktiske og meningsfulle. Lavianis evne til å skape tidløs design som fortsatt er relevant og ettertraktet i dag, er et bevis på hans dyktighet og visjon. Gjennom Bloom-lampen og andre mesterverk fortsetter han å forme den moderne designverdenen og inspirere fremtidige generasjoner av designere med sitt unike talent og engasjement for innovasjon.

Bloom er en historie om innovasjon og estetisk overlegenhet, der Laviani kombinerer tradisjonelle materialer som polymetylmetakrylat (PMMA) med moderne LED-teknologi for å skape et produkt som ikke bare er vakkert, men også funksjonelt og energieffektivt. Lampen er inspirert av naturlige former som blomster og krystaller, og har klart å fange blikket med sitt unike utseende og sin fantastiske lysdynamikk.

Noe av det mest tiltalende med Bloom er dens evne til å skape en elegant og sofistikert atmosfære i ethvert rom. Den organiske formen og det myke, diffuse lyset skaper en beroligende effekt som gjør den ideell både i private hjem og i kommersielle lokaler som restauranter og hoteller.
FINNE ALLE BLOOM LAMPER HENNE
<hr><font size="+2">KARTELL COMPONIBILI</font>


KARTELL COMPONIBILI

Componibili er en av Kartells mest ikoniske møbelkolleksjoner og har en fascinerende historie bak seg. Designet ble opprinnelig skapt av den visjonære italienske designeren Anna Castelli Ferrieri i 1969 og har siden opprettholdt sin status som et tidløst mesterverk innen møbeldesign.

Anna Castelli Ferrieri var en pioner innen sitt felt og en av de første kvinnelige designerne som oppnådde internasjonal anerkjennelse. Hennes visjon bak Componibili var å skape et multifunksjonelt møbel som kunne tilpasses ulike rom og behov. Resultatet ble et møbel som ikke bare var vakkert, men også praktisk og allsidig.

Componibilis design kjennetegnes av enkle og rene linjer som passer perfekt inn i de fleste interiørtrender. Componibili er laget av slitesterk plast og, nå sist, av et biologisk nedbrytbart materiale, og fås i en rekke vakre farger og størrelser, slik at du kan skape ulike konstellasjoner og tilpasse den til interiøret ditt.

Noe av det mest attraktive med Componibili er allsidigheten og anvendeligheten. Den kan brukes som oppbevaringsenhet, sidebord, nattbord eller til og med som en liten skulpturell aksent i rommet - bare fantasien setter grenser.

Componibili er fortsatt ettertraktet på grunn av sin tidløse design, funksjonalitet og evne til å tilføre ethvert interiør subtil eleganse og funksjonalitet. Componibili er et møbel som ikke bare fyller sin praktiske funksjon, men som også tilfører karakter og sjarm til ethvert rom det plasseres i.
FINN ALLE COMPONIBILI MØBLER HER
<hr><font size="+2">KARTELL FL/Y LAMPE</font>


KARTELL FL/Y LAMPE

FL/Y er også en ikonisk designlampe skapt av den talentfulle Ferruccio Laviani for Kartell. Historien bak FL/Y går tilbake til 2002, da den ble introdusert som en del av Kartells banebrytende kolleksjon av moderne belysning. Navnet FL/Y spiller på ordet "fly", og dette gjenspeiles i lampens lette og svevende utseende.

Laviani har klart å skape en lampe som er både enkel og sofistikert, men som likevel fanger oppmerksomheten med sin dristige og tidløse design. FL/Ys særegne form, som ligner en omvendt bolle eller en svevende UFO, gir ethvert rom et unikt og futuristisk preg.

En av de mest oppsiktsvekkende egenskapene til FL/Y er lampens allsidighet: Den er tilgjengelig i en rekke farger og størrelser, noe som gjør at den passer til enhver interiørstil. I tillegg til å være estetisk tiltalende, er FL/Y også svært praktisk og sprer et jevnt og behagelig lys som skaper en hyggelig og innbydende atmosfære i ethvert rom. Med FL/Y får du også et dekorativt designelement som skiller seg ut og tiltrekker seg oppmerksomhet og beundring fra gjestene dine.

FL/Ys tidløse design og allsidighet gjør den til et populært valg blant både designentusiaster og vanlige forbrukere, og den fortsetter å være relevant i dagens moderne interiørtrender og er fortsatt en av Kartells mest ettertraktede og ikoniske design.
FINN ALLE FL/Y-LAMPER HER
<hr><font size="+2">KARTELL BOURGIE</font>


KARTELL BOURGIE

Bourgie er en annen av Kartells mest ikoniske designlamper og er også skapt av den talentfulle Ferruccio Laviani, som også står bak FL/Y og Bloom. Lampen ble først lansert i 2004 og har siden oppnådd kultstatus blant designelskere over hele verden.

Historien bak Bourgie gjenspeiler en blanding av tradisjon og innovasjon. Lampens navn er en hyllest til det tradisjonelle og aristokratiske, mens designen er en moderne tolkning av barokkstilens overdådige eleganse. Med sine detaljerte former og transparente materiale skaper Bourgie en iøynefallende visuell opplevelse som fanger blikket og gir rommet et luksuriøst preg.

Noe av det mest unike med Bourgie er at den kan justeres i høyden, slik at du kan tilpasse lampen til dine spesifikke behov og preferanser. Dette gjør den ideell som bordlampe for både arbeid og sosialt samvær. Bourgie er dessuten tilgjengelig i en rekke farger og materialer, slik at du kan velge den varianten som passer perfekt til ditt interiør.

Bourgies tidløse og storslåtte design gjør den til et imponerende midtpunkt i ethvert miljø, der den er like dekorativ som den er praktisk. Den er fortsatt et ettertraktet designobjekt blant belysningsentusiaster og interiørdesignere som setter pris på både estetikk og funksjonalitet.
FINN ALLE BOURGIE LAMPER HENNE4 enestående Kartell-nyheter
Hvis du er på utkikk etter noe nytt til interiøret ditt innen innovativ design og moderne estetikk, kan du dykke ned i de siste banebrytende nyhetene fra Kartell nedenfor. Kartell fortsetter å imponere med sine unike og stilige kreasjoner, fra transparente møbler som skaper en illusjon av letthet til unike møbler av ikoniske designere. Utforsk denne spennende designverdenen og finn ut hva som gjør disse nyhetene så unike og inspirerende.
.
<hr><font size="+2">KABUKI BORDLAMPE</font>


KABUKI BORDLAMPE

Mini Kabuki Table Lamps fra Kartell er en hyllest til både innovasjon og estetikk, og kombinerer funksjonalitet med en unik og fortryllende design. Disse lampene er ikke bare belysning, de er estetiske uttrykk som gir karakter og personlighet til ethvert rom. Designeren bak denne bemerkelsesverdige serien er Ferruccio Laviani, som har stått bak mange av Kartells designikoner.

Den unike designen til Mini Kabuki Bordlamper kjennetegnes av de delikate og dristige silhuettene. Laviani har klart å skape et vakkert samspill mellom det skulpturelle og det funksjonelle ved hjelp av avanserte produksjonsmetoder og materialer av høy kvalitet. Lampens kuppelformede skjerm er laget av et transparent termoplastisk polymermateriale som gir en illusjon av letthet og eleganse. Denne gjennomsiktigheten gir også et diffust lys som sprer seg mykt og jevnt i rommet og skaper en behagelig atmosfære.

I tillegg til den imponerende estetikken har Mini Kabuki bordlamper også en rekke unike egenskaper som bidrar til funksjonalitet og brukervennlighet. Den kompakte størrelsen gjør dem egnet til både store og små rom, og allsidigheten gjør dem anvendelige til en rekke formål, fra å fungere som stemningsfull belysning på nattbordet til å være et dekorativt element på en bokhylle eller et sidebord.

Kabuki-serien, som består av bordlamper, pendler og gulvlamper, er et eksempel på en belysningsløsning som forener form og funksjon på en vakker og innbydende måte. Den unike designen, kombinert med muligheten til å tilpasse lampene og de unike funksjonene, gjør dem til et populært valg for dem som ønsker å tilføre hjemmet eller arbeidsplassen et snev av eleganse og personlighet.
FINN ALLE KABUKI-LAMPER HER
<hr><font size="+2">KHAN PENDEL</font>


KHAN PENDEL

Khan-pendellampene fra Kartell er en blanding av avantgardistisk design og funksjonalitet som utfordrer konvensjonene i belysningsverdenen. Disse lampene er ikke bare lyskilder, men kunstverk skapt av den talentfulle designeren Philippe Starck, kjent for sin innovative og tidløse design.

Khan-pendellampenes unike design kjennetegnes av geometriske former og rene linjer som skaper et moderne og elegant uttrykk. Starck har klart å skape en lampe som er både enkel og iøynefallende på samme tid, noe som gjør den til et fremtredende element i ethvert rom. Lampens slanke, sylindriske form er et kunstverk i seg selv og tilfører ethvert interiør et snev av eleganse.

Khan-pendlene er en hyllest til den overdådige skjønnheten til lysekronene som prydet palassene på 1700-tallet, men har gjennomgått en modernisering i et bemerkelsesverdig design. Disse lampene kombinerer tradisjonelle elementer med en moderne vri, noe som gjør dem til et allsidig tilskudd til ethvert interiør.

Den unike designen til Khan-pendlene fanger blikket med sin gjenkjennelige lysekronestruktur som er minimalistisk og strømlinjeformet. Den tradisjonelle lysekronens form og eleganse er beholdt, men den er forvandlet til en moderne pendellampe som passer til både klassiske og moderne interiørstiler.

Khan-pendlene er ikke bare belysningsenheter, men også kunstverk som kan tilføre sjarm og personlighet til ethvert interiør. Alt i alt er Khan-pendlene et eksempel på en belysningsløsning som kombinerer estetikk, funksjonalitet og innovasjon på en unik måte.
FINN ALLE KHAN-PENDLER HER
<hr><font size="+2">MINI GEEN-A</font>


MINI GEEN-A

Mini Geen-A bordlamper fra Kartell er mer enn bare lyskilder, de er også et symbol på innovasjon og stil. Bak denne bemerkelsesverdige designen står den anerkjente designeren Philippe Starck, kjent for sin visjonære design og evne til å kombinere estetikk med funksjonalitet.

Historien bak Mini Geen-A bordlamper er en fortelling om skjønnhet og eleganse som går hånd i hånd med teknologiske fremskritt. Starck har klart å skape en lampekolleksjon som ikke bare dekker grunnleggende belysningsbehov, men som også tilfører rommet et sofistikert preg. Inspirert av klassisk design og moderne estetikk er Mini Geen-A bordlamper et vakkert eksempel på tidløs sjarm.

Mini Geen-A har en kompakt størrelse som gjør at den passer i alle rom, enten den står på et nattbord, et sidebord eller som en dekorativ aksent på en bokhylle. Bordlampens myke og jevne lys skaper en koselig atmosfære som er perfekt for avslapning eller lesing, og den enkle, men elegante designen tilfører et raffinert preg til ethvert interiør. Så hvorfor ikke sette et estetisk preg på hjemmet ditt med disse unike bordlampene fra Kartell?
FINN ALLE MINI NO-A BORDLAMPER HENNE
<hr><font size="+2">TRULLO STORAGE</font>


TRULLO STORAGE

Trullo Storage er designet av Fabio Novembre for Kartell og er en unik oppbevaringskrukke som kombinerer funksjonalitet med et unikt og iøynefallende design. Trullo Storage er oppkalt etter de tradisjonelle italienske Trulli-husene, som kjennetegnes av sine koniske tak og runde former, og er en moderne tolkning av denne arkitektoniske arven.

Trullo Storage har et dristig og futuristisk utseende som gjør den til et blikkfang i ethvert interiør. Krukken er laget av et robust plastmateriale som tilfører rommet et snev av letthet og eleganse.

Fabio Novembre har klart å skape et design som er like dekorativt som det er funksjonelt i interiøret. Trullo er ikke bare en praktisk oppbevaringsløsning, men også et kunstverk som tilfører ethvert rom personlighet og sjarm. Med sitt unike utseende og smarte design er Trullo Storage et ideelt valg for deg som ønsker å tilføre hjemmet eller kontoret et snev av stil.
DU FINNER ALLE TRULLO-LAGRE HER4 fleksible Kartell To-Go-lamper
Oppdag Kartells revolusjonerende To-Go-lamper - det perfekte møtepunktet mellom funksjonalitet og stil. Disse bærbare lampene er laget for å følge deg overalt, og gir lys og eleganse til enhver anledning. Med sin innovative design og allsidighet kan du skape stemning og atmosfære uansett hvor du er. Så hvis du setter pris på et godt opplyst hjørne i hjemmet eller ønsker å skape en intim atmosfære på utendørsterrassen, er disse bærbare lampene det perfekte valget.
<hr><font size="+2">BATTERY</font>


BATTERY

Battery bordlampe fra Kartell er et ikonisk designobjekt som kombinerer funksjonalitet og estetikk på en unik måte. I likhet med mange av Kartells design er lampen skapt av den talentfulle Ferruccio Laviani. Også med denne bordlampen har Laviani klart å skape et tidløst design som passer perfekt inn i alle typer interiørstiler.

En av de største fordelene med Battery-bordlampen er den trådløse funksjonen. Dermed kan du plassere lampen hvor som helst i hjemmet uten å måtte bekymre deg for ledninger eller stikkontakter. Den innebygde oppladbare batteriteknologien gir deg den ettertraktede fleksibiliteten og bevegelsesfriheten som er ideell for både innendørs og utendørs bruk.

Designet på Battery bordlampe er en perfekt balanse mellom enkle linjer og myke kurver, noe som gir lampen et elegant og moderne uttrykk. Den transparente skjermen skaper en vakker lyseffekt som sprer et mykt og behagelig lys i rommet, noe som gjør lampen egnet til både stemningsfull belysning og funksjonell arbeidsbelysning.

Alt i alt er Battery bordlampe et eksempel på en vellykket kombinasjon av form og funksjon. Med sin innovative design og praktiske funksjonalitet byr den på både stil og brukervennlighet, noe som gjør den til et populært valg blant designentusiaster verden over.
FINN ALLE BATTERY BORDLAMPER HENNE
<hr><font size="+2">GOODNIGHT BATTERY</font>


GOODNIGHT BATTERY

Goodnight Battery bordlampe er et bemerkelsesverdig stykke design som kombinerer eleganse og funksjonalitet på en unik måte. Også denne unike lampen er skapt av den visjonære designeren Ferruccio Laviani, som er kjent for sitt talent innen lysdesign og sin evne til å kombinere tradisjonelt håndverk med moderne innovasjon.

En av de mest slående fordelene med Goodnight Battery-bordlampen er dens evne til å etterligne levende lys. Med sitt myke og varme lys skaper den en koselig atmosfære og tilfører ethvert rom et snev av romantikk. Dette gjør den ideell som nattbordslampe eller for å skape en koselig atmosfære under middagsselskaper eller romantiske stunder.

Designet på Goodnight Battery-bordlampen er en sann hyllest til tidløs eleganse. Den delikate silhuetten og det transparente materialet skaper en illusjon av et svevende lys som tilfører rommet en subtil eleganse og sjarm. Det oppladbare batteriet gjør lampen ekstra praktisk, ettersom den kan brukes hvor som helst uten ledninger eller stikkontakter.

Alt i alt er Goodnight Battery bordlampe en sublim forening av estetikk og funksjonalitet. Det varme lyset og det raffinerte utseendet tilfører ethvert rom en aura av luksus og stil, noe som gjør den til et uunnværlig element i ethvert interiør.
FINN ALLE GOD NATT BATTERY BORDLAMPER HENNE
<hr><font size="+2">LANTERN</font>


LANTERN

Bordlampen Lantern er et unikt designobjekt som vekker minner om tradisjonelle lykter til live med en moderne vri. Lantern er skapt av den visjonære designeren Fabio Novembre og er et ikonisk uttrykk for eleganse og funksjonalitet.

En av de mest oppsiktsvekkende fordelene med Lantern-bordlampen er dens evne til å gjenskape den varme og koselige atmosfæren til en tradisjonell lykt. Med sitt myke og dempede lys skaper den en innbydende atmosfære som passer perfekt både innendørs og utendørs. Den bærbare designen og det oppladbare batteriet gjør den også svært praktisk og fleksibel hvor som helst i interiøret.

Lantern bordlampe kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne estetikk på en sublim måte. Den elegante silhuetten og bruken av gjennomsiktig materiale skaper en illusjon av levende lys som tilfører rommet et snev av klassisk sjarm.
FINN ALLE LANTERN BÆRBARE BORDLAMPER HER
<hr><font size="+2">SPACE</font>


SPACE

Bordlampen Space Outdoor er et imponerende eksempel på innovativ utendørsdesign som kombinerer funksjonalitet og estetikk på en spektakulær måte. Space Outdoor er designet av den talentfulle designeren Jasper Morrison og representerer en elegant løsning for utendørs belysning.

En av de mest iøynefallende fordelene med Space Outdoor-bordlampen er fleksibiliteten, siden den kan plasseres nøyaktig etter dine behov, noe som gir deg en unik mulighet til å tilpasse belysningsopplevelsen i ethvert utemiljø. Lampen er dessuten laget av slitesterke materialer, noe som sikrer at den holder lenge under ulike værforhold.

Designet på Space Outdoor-bordlampen er en perfekt blanding av funksjonalitet og enkel eleganse med et futuristisk preg som gir uterommet ditt ekstra kant og karakter. Lampens diskrete estetikk og allsidighet gjør den til et ideelt valg for alt fra uteplasser og hager til balkonger og uteserveringer.
FINN ALLE PLASS UTENDØRS BORDLAMPER HENNE