KAISER idell 6631-bordlampe lanseres i en spesialutgave

En designbevegelse som har satt sitt preg på designhistorien, kan i 2019 markere sitt 100 års jubileum. Dette markeres av Fritz Hansen med en spesialutgave av en designklassiker. Les med videre og bli klokere på hva Bauhaus-bevegelsen var, og hvordan det henger sammen med KAISER idell-lampen og Fritz Hansen.
SE SPECIALUTGAVEN HER
Bauhaus Design – en sjelsettende kulturbevegelse

Bauhaus Design – en sjelsettende kulturbevegelse

Bauhaus-bevegelsen var aktiv i perioden 1919-1933, og levde en litt turbulent tid med 3 direktører og 3 beliggenheter. Men tross det har bevegelsen satt sitt helt tydelige preg på design og arkitektur. Bauhaus var en skole som samlet alt innenfor design og produksjon i et hus. Skolen ble stiftet av Walter Gropius som hadde en visjon:


”Kunst og håndverk skal smelte sammen. Artisten skal også være en håndverker”.Bauhaus-skolen ble en sjelsettende kulturbevegelse i det 20. århundre som introduserte hele verden for funksjonalismen. Dette fikk en avgjørende betydning for arkitekturen langt ut i 1900-tallet og i høy grad også i dag.  Ideen bak Bauhaus var å sette fokus på funksjonen, funksjonen skulle vise seg i formen. Kjennetegnet for Bauhaus-designet var og er; rene linjer, enkle former, og enkle farger som til sammen gir et rent uttrykk.
En klassiker fra Bauhaus-perioden

En klassiker fra Bauhaus-perioden

KAISER idell-lampeserien er utsprunget fra Bauhaus-skolen i Tyskland, og kombinerer den ideen som var grunntanken bak skolen.
Det skulle være fokus på funksjonen, og det gode håndverket skulle smelte sammen med designet. Det er KAISER idell-lampene et ekte bevis på. Som en hyllest til denne perioden har Fritz Hansen lansert den kjente KAISER idell Luxus-bordlampen i en messingversjon. Messingversjonen er lansert som en spesialutgave som markerer Bauhaus-bevegelsens 100 års jubileum. Spesialutgaven av modell 6631-bordlampen er ubehandlet messing som gjør at den vil patentere over tid, og dermed gi en helt unik patina som gjør hver lampe helt unik.

Den ikoniske KAISER idell-bordlampen er bygget opp omkring et patentert kuleledd som gir lampen en god og sterk funksjon. Bordlampen er spesielt gjenkjennelig på sin veldig karakteristiske skjerm, som gir et helt perfekt lysutfall som gjør den perfekt til skrivebordslampen – eller som et lekkert design-ikon i innredningen. På toppen av lampens skjerm er det innpreget ”ORIGINAL KAISER idell”.

Christian Dell designet den første KAISER idell-lampen tilbake i 1936, hvor den også for første gang opptrådte i en katalog. Lampen ble raskt hovedpersonen i hele KAISER idell-serien. En lampe som også i dag er et symbol på nobelt og germansk design.
SE ALLE KAISER IDELL-LAMPENE HER

Christian Dell – en stor del av Bauhaus-bevegelsen

Christian Dell er en av hovedpersonene fra Bauhaus-perioden, hvor han i perioden 1922-1925 stod i spissen for Bauhaus’ metallverksted. Han var en anerkjent tysk designer med en bakgrunn som sølvsmed. Med en stor sans for detaljene – på grunn av hans bakgrunn som sølvsmed har han kanskje klart å designe en lampeserie som også i dag er relevant i innredningen.

Les mer om Christian Dell her

Fritz Hansen hyller en designbevegelse

Fritz Hansen markerer 100 års jubileet for Bauhaus-bevegelsen med en spesialutgave av KAISER idell 6631-bordlampen. Her kombineres den matte svarte skjermen med en flott rå messing.
Det klassiske designet i den nye messingversjonen er helt aktuell i boliginnredningen. Spesialutgaven er en fin hyllest til et design som har bestått prøven og kan kalle seg ”en ekte designklassiker”.

Fritz Hansen er et dansk designhus som rommer alt til hjemmet fra noen av verdens største designere. De har det komplette aktuelle sortimentet av KAISER idell-lampene, men har også et bredt utvalg av ny-designede og klassiske lamper.

Gå på oppdagelse i Fritz Hansens sortiment her