GUBI introduserer Bestlite i Limited Edition

I 1930 introduserte designeren Robert Dudley Best, den første lampen i Bestlite-serien. Lampen kan derfor feire 90-årsjubileum i 2020 og GUBI lanserer derfor en Limited Edition Bestlite BL90-serien. Som det kun blir produsert 300 stk. av hver modell i nikkel. Hver lampe er sertifisert med sitt eget nummer for å gjøre hver lampe unik. I tillegg har den en liten metallplate med 90-årsjubileumslogoen inngravert.

Hele kolleksjonen av Bestlite-lamper består av mange forskjellige lamper, så det er alltid en lampe som passer dine behov. I BL90-serien finner du de fire mest populære lampene; BL1 Bordlampen, BL3 Gulvlampen, BL5- og BL7-vegglampene i en stilfull nikkelfinish.Bestlite Bordlampe – BL1


Bestlite BL1 Bordlampe var den første Bestlite-lampen. En funksjonell lampe, der det tydelig har vært stort fokus på lampens fleksibilitet; en justerbar høyde, en vippbar arm og en lampeskjerm som kan roteres 360 grader. Med en høyde på 51-84 centimeter (avhengig av innstilling), har lampen den perfekte størrelsen som skrivebordslampe.

Bestlite Gulvlampe – BL3


Med utgangspunkt i bordlampen, er Bestlite BL3 Gulvlampe designet med samme fleksible funksjoner – vippbar arm, justerbar i høyden og med en skjerm som kan roteres. Lampens bryter er her plassert på ledningen ved gulvet, slik at lampen enkelt kan skrus av og på med foten. Du trenger dermed ikke å bøye deg hver gang du skal slå lyset av eller på. Plasser den ved sofagruppen eller favorittlesehjørnet ditt, der den vil gi et behagelig og fleksibelt leselys.  

Bestlite Vegglamper – BL5 og BL7


Den samme justerbare skjermen er brukt til Bestlite BL5- og BL7- vegglampene. BL5-vegglampen har til og med den justerbare armen, mens BL7 er en enklere versjon av lampen. Uansett hvilken modell du foretrekker, passer den perfekt som nattlampe. Av samme grunner er vegglampene spesielt populære i hotellbransjen. Lampene passer også som innbydende belysning i entreen eller i gangen.
Gi innredningen en luksuriøs stemning med Bestlite Limited Edition


Etter å ha blitt overgått av messing og kobber, er de kjølige metallene igjen på vei inn i innredningen. Uttrykket er mer enkelt og bærer preg av luksus og kvalitet. La den blanke nikkelfargen gi et fantastisk blikkfang i hjemmet – kombiner den eventuelt med de naturlige materialene for å skape en stilfull kontrast. Sammen med myke, runde former og tekstiler gir nikkelfinishen en minimalistisk luksus som er hottere enn noensinne før.  

Lampen er en fantastisk kombinasjon av tradisjon og fornyelse – det er tydelig at den ikke er designet i går. Lampens form og detaljer er både klassiske, stilrene og absolutt ikke kjedelige. Lampen passer perfekt inn i alle stiler – fra den eldre klassiske boligen til det ultramoderne.
<hr>Godt design, høy funksjonalitet og en god historie


Godt design, høy funksjonalitet og en god historie

Med 90 års erfaring har det vakre designet bevist sin verdi som en klassiker. Lampen komplimenterer nåtidens innredning, slik den også gjorde for 90 år siden. Ikke kun på bakgrunn av sitt tidløse design, men også lampens funksjon.

På slutten av 1920-tallet dro den engelske designeren Robert Dudley Best, til Tyskland for å studere. Her ble han utrolig begeistret for Bauhaus-skolen og hele Bauhaus-stilen som hadde dukket opp gjennom 20-tallet. Hans interesse for formspråket og grunnprinsippene i Bauhaus ble forsterket da han senere reiste til Frankrike. På verdensutstillingen i Paris, der blant annet Mies van der Rohe og Le Corbusier var representert, fant han sin inspirasjon til Bestlite-lampen.  

Da Robert dro hjem med de første skissene, klarte han å overtale faren til å produsere lampene i familiebedriften; Best og Lloyd. I starten ble ikke lampen solgt til de private hjem som forventet. I stedet ble de kjøpt til bilverksted og Royal Air Forces tekniske avdeling, der funksjonaliteten til lampen ble satt stor pris på.

Et par av lampene havnet imidlertid på arkitektenes skrivebord, noe som førte til en artikkel i The Architects Journal, der lampen ble utnevnt til Den første britiske Bauhaus-produksjonen. Plutselig ville alle ha lampen! Den daværende statsministeren, Winston Churchill, valgte personlig Bestlite-bordlampen til skrivebordet sitt. Historien forteller til og med at han hadde lampen med på sine utallige turer rundt om i verden. Det ble det store gjennombruddet for Bestlite-lampen, som gjennom tiden er elsket av både arkitekter, designere og designelskere, og regnes i dag som en ekte klassiker.  
Fra britisk designer til danske Gubi

Fra britisk designer til danske Gubi

Eieren av Gubi, Jacob Gubi, så Bestlite-lampen for første gang sammen med sin far i København. Faren hans hadde tidligere sett den vakre lampen i en skobutikk, hvoretter de begge hadde dratt for å se på den. De kunne begge to se at den hadde noe spesielt over seg. De tok til Birmingham og besøkte Dudley Best-familien, der de opplevde hvordan de fine lampene ble produsert. I de gamle produksjonshallene fikk de litt av et kultursjokk og ble samtidig utrolig fascinert av de autentiske omgivelsene; Gamle verktøy overalt, mens det hele utstrålte tradisjon og håndverksmessig kunnskap.

Best og Lloyd stod for produksjonen av lampene frem til 2003, da Gubi kjøpte rettighetene til Bestlite. Gubi har en tendens til å fortelle en historie gjennom produktene sine – hver lampe eller møbel har en unik historie; hvorfor Bestlite-lampen passer perfekt inn i deres DNA.

Se hele BL90 Limited Edition-kolleksjonen her, der den kan kjøpes så lenge den er på lager.