Flowerpot – en evig klassiker

Verner Panton var en av Danmarks mest sprudlende designere i det 20. århundre. Hans forhold til den danske designtradisjonen skilte seg ut fra 1950-tallets og 1960-tallets møbeldesignere, som Hans J. Wegner, Finn Juhl og Arne Jacobsen hadde stor internasjonal suksess med. Mens de jobbet med tre og naturlige materialer, eksperimenterte Panton med nye materialer, som plast, pleksiglass, stål, skumgummi og andre syntetiske stoffer. I dag er han best kjent for sine ville design med mange farger og en nesten vitenskapelig tilgang til materialforståelse og teknikker.

I 1969 resulterte hans eksperimenterende tilgang til design i den ikoniske Flowerpot-lampen. Den ble første gang presentert i forbindelse med en utstilling i Köln, der Verner Panton hadde i oppgave å designe et showroom på en yacht. I dag er utstillingen fortsatt et av de mest omtalte og spektakulære utstillingene i designhistorien.

Den flotte VP1-pendelen var opprinnelig ment for restaurantbransjen, men fant raskt veien inn i de private hjemmene verden over, der den vakre tidløse pendelen fortsatt pryder i dag. Lampens nedoverrettede lys er et godt valg over spisebordet, der den gir et lekkert lys uten å blende.

VP3-bordlampens tidløse og enkle design passer inn i de fleste hjem. Med en skjerm på 23 cm og en liten fot, kan lampen lett tas inn i innredningene uten å ta for mye plass. Plasser eksempelvis lampen på en liten kommode eller hylle i stuen, hvor den understøtter den hyggelige stemningen.

Nytt liv i en ekte klassiker

Verner Pantons lampe var opprinnelig beregnet på restaurantbransjen, men etter utstillingen steg etterspørselen raskt, og ikke lenge etter kunne man finne Flowerpot-pendelen over spisebordet i veldig mange private hjem. Basert på den store suksessen med Flowerpot-pendelen, designet Verner Panton to år senere i 1971, Flowerpot-hagelampen og Flowerpot-bordlampen.

Flowerpot-lampen fikk for alvor comeback på 1990-tallet, da den store interessen for design på 1960- og 1970-tallet gjenoppstod. Den gangen måtte man finne en Flowerpot på loppemarkedene eller på nettet, men med relanseringen av Flowerpot i 2003, brakte &tradition et ekte designikon tilbake til livet. I dag produseres pendelen i de to originale størrelser; Flowerpot VP1-pendel på 23 cm. og Flowerpot VP2-pendel på 50 cm., samt mellomstørrelsen (lansert i 2019) Flowerpot VP7-pendel på 37 cm. I tillegg er bordlampen tilgjengelig i to forskjellige modeller; Flowerpot VP3.bordlampe og Flowerpot VP4-bordlampe.

Vi rir fortsatt på en retrobølge og omfavner 70-tallets design som lett integreres i de skandinaviske hjemmene. Vi verdsetter derfor en Verne Panton-lampe i hjemmet og det er fortsatt stor interesse for Flowerpot VP1-pendelen og Flowerpot VP3-bordlampen.
Lampemesterens helt egen Flowerpot

Lampemesterens helt egen Flowerpot

Man kan allerede få den vidunderlige lampen i mange flotte farger, men hos Lampemesteren vil vi gjerne ha en Flowerpot i vår egen farge. I samarbeid med &tradition har vi derfor fått vår egen Flowerpot VP3 Bordlampen, samt Flowerpot VP1 Pendel i Soft Green.

Som hente direkte fra den bølgende engen, er Soft Green en lett gul-basert grønnfarge. Den nøytrale og sofistikerte fargen gir følelsen av stilhet og ro, og er lett å integrere i den skandinaviske stilen. Med den nye lampen får du personlighet i innredningen, mens den gir et behagelig blendfritt lys - uansett om man velger å plassere den i det private hjem eller i virksomheten.

Den grønne fargen passer perfekt inn i samfunnets økte oppmerksomhet innen selvpleie, velvære og gjenforening med naturen. Ønsket om å få naturen med inn i innredningen er kommet i fokus, slik at man har en rolig og fredelig atmosfære der man kan trekke seg tilbake og lade opp.

Det er aldri en lett oppgave å velge en farge, men etter mange overveielser og grundig trendresearch, er vi ikke i tvil om at den rolige fargen kombinert med Verner Pantons praktfulle lampe, blir en kjempehit.

Se den flotte Flowerpot i Soft Green her.