Flos - En verden av italiensk design

FLOS - EN VERDEN AV ITALIENSK DESIGN
Flos ble grunnlagt i 1962 av Dino Gavina og Cesare Cassina i Merano Italia, hvor hovedkvarteret i dag er i Bovezzo i Italia. Siden starten har de produsert en rekke klassiske lamper, som fortsatt er i produksjon i dag, og med et stort utvalg av ulike bordlamper, vegglamper, pendler, stålamper og utendørslamper klarer de å fylle ethvert behov og tilpasse hver stil i både private og offentlige rom. Siden starten har Flos vært kjennetegnet av deres unike tilnærming til lamper, design og produksjon med fokus på høy kvalitet og unikt håndverk. Brødrene Achille Castigliono og Pier Giacomo Castiglioni står bak en stor del av Flos sitt nøye utvalgte sortiment, og nettopp deres design er utvilsomt noe av det mest kjente og vellykkede innen industridesign.  
 Jasper Morrison er den talentfulle designeren bak Glo-Ball, om er et av de mest populære designene fra Flos, og som navnet tilsier ligner den veldig på en ball som lyser opp. Lampen består av en nydelig munnblåst opalglasskjerm, som gir et unikt, diffust, behagelig og blendfritt lys som vakkert lyser opp omgivelsene. Lampens organiske, myke form klarer å skinne som en varm sol, uansett om du velger Glo-Ball-pendelen, taklampen, bordlampen eller gulvlampen til innredningen din. Den britiske designeren er også mest kjent for å lage design med enkle former og et skarpt fokus på funksjonalitet, hvor han sørger for å la materialene ta sin plass, noe som også er tilfellet med Glo-Ball-lampene.  

VAKRE LAMPER FRA FLOS

Det italienske merket Flos er kjent for å produsere innovative, langvarige og ikke minst estetiske kvalitetsprodukter i samarbeid med noen av de mest banebrytende designere fra hele verden.  
I dette ekstraordinære designsortimentet finnes <b>Coordinates lysekronene</b> av<a href=/michael-anastassiades/><b>Michael Anastassiades</b></a>, som har klart å skape et komplekst lyssystem bestående av kryssende horisontale og vertikale lysarmaturer, og skaper et moderne og eksklusivt design som utvilsomt vil skape et blikkfang i boliginnredningen din. Dekorer derfor hjemmet ditt med en moderne, original og kreativ tolkning av den tradisjonelle lysekronen og opplev en umiddelbar og uanstrengt eleganse i rommet den pryder.
I samarbejde med den indflydelsesrige og erfarne italienske designer Gino Sarfatti skabte Flos i 1958 en serie af klassiske, elegante og tidløse lysekroner, der fortsat er ligeså populære, relevante og eftertragtede i indretningen på tværs af landegrænser og generationer både i dag som dengang. Disse ikoniske og skulpturelle 2097 lysekroner afspejler den traditionelle lysekrone med enten 30 eller 50 lyskilder, der formår at give rummet en god og behagelig rumbelysning foruden et elegant touch, der gør lampen særdeles bemærkelsesværdig i rummet.
Den prisbelønnede designeren <a href=/patricia-urquiola/><b>Patricia Urquiola</b></a> og det innovative designselskapet Flos har samarbeidet om dette utsøkte og ekstraordinære designet som får deg til å stoppe opp av ren beundring. Almendra-lampen er et ambisiøst og unikt modulært lyssystem som er resultatet av banebrytende teknologi kombinert med sublimt design, som du også kan forme nøyaktig etter dine ønsker, humør eller spesifikke behov. Med en Almendra-lampe kan du pryde innredningen din med et moderne, elegant og enestående design, som både fungerer som praktisk belysningskilde og dekorativt innredningselement som helt sikkert vil fange oppmerksomheten til gjestene dine.   

FLOS KLASSIKERE

Flos ble etablert i 1962 av Dino Gavina og Cesare Cassina og kunne derfor i 2022 stolt feire 60-årsjubileum. Siden starten har de opprettholdt sin produksjon av klassiske og ikoniske lamper, med et stort antall som fortsatt er i produksjon den dag i dag.
265 Væglampe

265 Væglampe

By Paolo-rizzatto
KØB HER
ARCO Gulvlampe

ARCO Gulvlampe

By Achille Castiglioni
KØB HER
GATTO Bordlampe

GATTO Bordlampe

By Achille & Pier Giacomo Castiglioni
KØB HER
BIAGIO Bordlampe

BIAGIO Bordlampe

By Tobi Scarpa
KØB HER

FLOS UTENDØRSLAMPER

Skjem bort uteområdene dine med en høykvalitets Flos-lampe når det gjelder design, kvalitet og produksjon. 
BELLHOP

BELLHOP

By Edward Barber & Jay Osgerby
KØB HER
CAMOUFLAGE

CAMOUFLAGE

By Pierro Lissoni
KØB HER